Предпоставки е едно, доказателства - друго!

Цветанов лаконичен за подслушването, МВР шефката мълчи
15 апр 2013 17:15,
313
Предпоставки е едно, доказателства - друго!
Цветан Цветанов. Снимка: архив БТА

Предпоставки е едно, доказателство е друго, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов по повод изнесените от прокуратурата резултати по сигнала на Сергей Станишев за незаконно подслушване.

Днес прокуратурата обяви, че има предпоставки за незаконно подслушване и има редица нарушения в СДОТО.

Срещу четирима ръководители на СДОТО са образувани досъдебни производство - двама бивши началници на СДОТО - Цветан Иванов и Камен Костов, на настоящия - Сергей Кацаров и на началника на отдел в дирекцията - Радко Димитров.

Още по темата
Извършена е една проверка в много кратки срокове на този етап и на база на констатацията от нея е образувано досъдебно производство, обясни Цветанов. По негови думи трябва да изчакаме това досъдебно производство да приключи, за да бъдем обективни в оценките.

По-рано днес БСП, ДПС и  “България на гражданите“ поискаха Цветанов да се оттегли от политиката заради скандала. Припомняме, че сигналът за подслушването беше внесен от Станишев, след като червеният лидер го беше получил на служебната си поща анонимно.

По думите на социалиста в него се съдържат данни за незаконно подслушване от служители на СДОТО под ръководството на ексвътрешния министър и сегашен зам.-председател на ГЕРБ, кандидат за депутат и председател на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов. Веднага след като Станишев оповести сигнала, Цветанов заяви, че отрича и ако това се докаже, ще се оттегли от политиката.

Малко след като прокуратурата оповести резултатите от проверката си, служебният министър на вътрешните работи Петя Първанова се срещна с главния прокурор Сотир Цацаров.

Първанова престоя повече от час в кабинета на Цацаров, но си тръгна през страничен изход, без да даде коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
0
 
4
 
! Отговори
Думи на Цветанов преди 11 години
Ако се докаже незаконно подслушване напускам политиката
221
0
 
2
 
! Отговори
Големия удушвач преди 11 години
Сгрешили са като са казали-предпоставки.Искали са да кажат-обосновано предположение ! Нали има такова понятие ? То беше достатъчно за доказателство , а сега защо не е достатъчно ?
220
0
 
0
 
! Отговори
Големия удушвач преди 11 години
До Голям Праз!Някой те е манипулирал тотално ! По политически причини властта /както е по цял свят/ - съдеше доказано виновните. А пинизите за скъсани поли или дълги коси е---мит !Живял съм в това време и то точно срещу полицейско управление.Те нищо не можеха да направят ! Явно хората са живели в друг свят.А ако не им харесва стария---просто да отидат в САЩ за 6 месеца и после ще си затворят устете за вечне времена.Аман от оплакващи се некадърници.
219
0
 
5
 
! Отговори
Да уеееее Цецкоооо преди 11 години
също като да четеш СРС от трибунаната на НС. Тогава беше лесно. Доста хора ти вярваха. Без мене със сигурност. Сега вече и твоите не ти вярват. Щото вярват че си ги слушал. И още нещо - такава наглост няма - във всяка нормална държава вече щеше да си в ареста с постоянна мярка. Гл. прокурор започна с големи подозрения че е ваш човек. Има още няколко дни ако иска да докаже че не е. Цяла България е наясно с подслушването. Инач за мене ГЕРБ вече са умряла лисица.
218
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** !
217
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Който вярва, че има държава в света която се управлява без да се ползват СРС-та и да се чуват неща които малко хора знаят е един голям НАИВНИК. Станишев и той беше премиер едва ли при него не са подслушвали - може пък да са гадали на кристално кълбо. Всички тези неща защо излизат преди избори? Пак се опитват да замажат очите на хората а какво ще правим след няколко месеца когато ЕРП-тата вдигнат тока с 25% както искат? 1 метър бюлетина за това ли скачаха хората по улиците? Пак ни лъзнаха ...
216
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Целта на БСП е постигната. Отново ни вкара в полицейската и шпионска и ДС тeма за да отклони общественото внимание от огромните кражби в енергетиката от червените олигарси. И журналисти и прокуратура и народа отново бяха умело подхлъзнати в желаната от олигарсите посока по-далечко от техните далавери. Вече никой не се занимава с цената на тока и защо тя е такава. Бързичко ни убедиха че не може да се намали и ни подхвърлиха друга тема. Хората не са бедни заради подслушвания на престъпниците.
215
0
 
6
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До Ха ха хааааВсъщност ГЕРБ сте болшевики, т.е комунисти. Днес обаче, Гьобелското изказване на Цветанов ви завъртя в една много по-опасна посока.
214
0
 
12
 
! Отговори
outsider преди 11 години
Едва ли някой се е съмнявал, че ГЕРБ, и по специално Цветан Цветанов, използва МВР за да подслушва опонентите си. Да си припомним, че преди време излезе запис на разговор в шефа на митниците Ваньо Танов, в който той в прав текст заяви, че знае, че го подслушват.
213
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
по големи мишки от гербавите няма те никога не са виновни а някои друг еи мишоци идва 12 стягайте се
212
1
 
7
 
! Отговори
abe преди 11 години
глупав цвъ, тогаз какви бяха ония обосновани предположения за Бургас. Или когато ти оттърва трябват доказателства, а иначе - не!
211
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така е от много ама от много години. Румен петков е създателя на това безнаказано подслушване.
210
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дългата ръка на трактора и гея.
209
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Задачите се поставят устно, вписват се в тефтери, които не са класифицирани, и отчетност няма." Така че Цветан Цветанов е създал условия за безконтролно подслушване, а такова нещо не се прави случайно. Сега каквото и да приказва съмнението остава. А не е изключено и някой от участниците да се разприказва.
208
6
 
2
 
! Отговори
Ха ха хаааа преди 11 години
Червените постановки почнаха с костов и завършиха със сидеров Ако има кой да им вярва. Аз лично не вярвам на нищо червено и разновидностите му.
207
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
-Ох, Шефе, идеята ти да ходим в Южна Африка, да цъкаме белот и да си гледаме здравето все повече ми харесва!-Цецо, а на кого ще оставим организираната престъпност? Сигнализирахте за неуместен коментар
206
10
 
3
 
! Отговори
sten преди 11 години
Явно в МВР има още подкупни комунисти.Мафиотите от ДС са ги купили,за да служат на ГЕЯ.Никакви ченгеджийски игри няма спасят Българската СПИНОЗНА партия (БСП) от провал на 12 май.
205
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
''po-zdravi'' za komentara na nr.262 ( ne gei, a obiknoven ***.s)
204
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Правителството на ГЕРБ беше единственото до сега от 1989г. което работеше за хората, успя да стабилизира държавата и да преминем през световната криза с най-малко сътресения! И този успех се дължи в голяма степен на Борисов, заради неговите честност и почтеност като политик, които предишните нямаха! Тези му качества бяха оценени от европейските ръководители и те му имаха пълно доверие и за това единствено на БГ се дадоха повече пари от предишния програмен период-цели 15 млрд. ?! И това след като само преди 4 г. бяха спрени парите по всички еврофондове и БГ се сочеше за най-крадливата страна в
203
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия кухи тикви са за изхвърляне вече!