Отнеха лиценза за данъчен склад на "Лукойл"

Причината е несъотвествие на средствата за измерване и контрол
Обновена: 22 апр 2013 15:03 | 22 апр 2013 14:02,
137
Отнеха лиценза за данъчен склад на "Лукойл"
Снимка: архив, Reuters

Агенция „Митници” отне лиценза за управление на данъчен склад на продуктопровода от „Лукойл Нефтохим Бургас” до Пласментно-снабдителна база Илиенци със свързаните с него бази Карнобат, Стара Загора, Пловдив, Ветрен, Ихтиман и Илиенци, съобщиха от агенцията.

Причината за това решение е, че петролната компания не е привела средствата за измерване и контрол в данъчния склад към изискванията на Наредба № 3. Крайният срок за затова задължение изтече на 31 март 2013 година. Решението е връчено на „Лукойл България” и подлежи на предварително изпълнение. Решението може да бъде обжалвано пред съда.

До тази дата трябваше да бъдат монтирани средствата за измерване и контрол на местата за въвеждане и извеждане на енергийни продукти в и от нефтопровода към или от прилежащите му складови бази, част от данъчния склад. Преди броени дни обаче стана ясно, че поставените уреди не предават данни към системата на Агенция "Митници". Установено е още и несъответствие между данните в регистъра и складовата наличност. 

Проверка, извършена от митническите инспектори в периода от 9 до 12 април 2013 година, е установила, че в две от базите монтираните сензори не функционират. В едната са открити и тръбни отклонения, даващи възможност за заобикаляне на сензорите.

В други две база уредите функционират без да предават данни към информационната система на Агенция „Митници” и също са открити тръбни отклонения. "Повторна проверка на 18 и 19 април в една от базите отново установи, че поставените уреди не отговарят на изискванията на Наредбата. Отново са открити и тръбни отклонения, даващи възможност за заобикаляне на измервателните уреди", се казва още в съобщението на Агенция "Митници".

Припомняме, че агенция "Митници" установи и сериозно нарушение от складовата база "Росенец" - заради премахнати пломби големи количества петрол са били безконтролно изнесени от базата, сочат подозренията на агенцията. Пломбите са премахнати от митнически служители, стана ясно в хода на проверката. 

В резултат трима служители на Митница Бургас бяха уволнени, сред които и директорът - Валери Стефанов. За това нарушение обаче складовата база "Росенец" не остава без лиценз, защото крайният срок за въвеждане на измервателни уреди изтича на 1 юни 2013 година.

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
2
 
6
 
! Отговори
Цацаров преди 11 години
Е какво още трябва да се случи,Прокуратурата да се самосезира, и да развалят рахатлъка на "олигарха" Валентин Златев?
94
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За Бога братя не зареждайте на Лукойл!!!
93
2
 
6
 
! Отговори
Цв.Цв. преди 11 години
Правешкия Дерибей не спря да краде зад гърба на руснаците!!!
92
3
 
5
 
! Отговори
х преди 11 години
Споко, ще изберем пак Боко и вальо Златев ще гледа гордо от високо.
91
8
 
7
 
! Отговори
PETROL преди 11 години
ЕЙ ,ЧЕРВЕНИ МУШМОРОЦИ.ТОВА НИКОГА НЯМАШЕ ДА СЕ СЛУЧИ АКО БЯХА НА ВЛАСТ БСП. СЕРГЮН СТАНИШОУГЛУ НИКОГА НЯМАШЕ ДА ИМА СМЕЛОСТТА ДА СЕ ИЗПРАВИ СРЕЩУ LUKOIL ! АДМИРАЦИИ ЗА ТАНОВ И ГЕРБ !
90
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ГОЛЕМИТЕ ДАЛАВЕРИ...Лошото е че не само че не могат да взимат ами май имат и да дават.
89
3
 
6
 
! Отговори
ГОЛЕМИТЕ ДАЛАВЕРИ... преди 11 години
..СА В ЕНЕРГЕТИКАТА ---ТАМ *** СА УСЕТИЛИ ,ЧЕ СЕ ИГРАЕ С МИЛИАРДИ ,ЗАТОВА СЕ НАТИСКАТ ЗА ПАРИ ,СТРОЕЖИ,ТЕХНИКА И ДАЛАВЕРИ.ОГРОМНА ВЪЗВРАЩАЕМОСТ ...А НАРОДА ДАВААААААААААААА....ХА,ХА,ХАААААКОЙ НЕ ПОЛЗВА ТОК , БЕНЗИН И ВЪГЛИЩА ...??!!ТАМ Е ГОЛЯМАТА ДАЛАВЕРА НА ПАРТИЯТА --ОТРЕЖАТ ЛИ ГИ И ОТ ТАМ ...СПУКАНА ИМ Е ЧЕРНАТА ПАРТИЙНА КАСИЧКА !
88
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Просто срока изтече.
87
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ех, ама как така точно преди избори и тоя път..... дали е случайно :)
86
13
 
5
 
! Отговори
ЕВАЛЛА , ВАНКО... преди 11 години
ЕВАЛЛА ,ТАНОВ!!!!!САМО ГЕРБ , МОЖЕ !!!!САМО ГЕРБ , ИМАТ ВОЛЯТА И КУРАЖА ДА СПРАТ РУСКИЯ ГРАБЕЖ И РЕКЕТ!САМО И ЕДИНСТВЕНО ГЕРБ!!!
85
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички които пишат тук карат на ГАЗ
84
0
 
3
 
! Отговори
до 84 преди 11 години
Институциите ги е страх единствено от политиците и за това действат само по сигнал от политическите ръководства. Това е обличане на рекета в държавна форма, а не върховенство на закона, въпреки че за такова ни го представят!
83
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Мето И Петрол и ОМВ, и Шел, и РомПетрол си имат техни бази, стига раздува небивалици! "Кълвача" имат бази за Пропан-Бутан.... Към тях прибави и малки фирми като ИНСА, GTA-PETROLEUM (на базата им край Бяла лично Бочко им ряза лента).
82
2
 
1
 
! Отговори
Сънчо преди 11 години
Жалко,че авера не остана още малко на власт, колко пари щяха да се спестят и отидат по други важни направления. Този Танов нещо пак много се натяга, защо ли никой от кандидат депутатите не го поздрави и не застана зад него заради куража да си свърши работата, явно това не влиза в програмите на нито една партия??
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АШКОЛСУН, АБРАКАДАБРА, ЧОК СЕЛЯМ!
80
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЧАК НЕ МИ СЕ ВЯРВА.БРАВО!
79
0
 
11
 
! Отговори
Боко преди 11 години
Бензинът няма да стане по-евтин.100%.!!Да пукна,ако лъжа!!
78
2
 
9
 
! Отговори
! преди 11 години
Крайно време беше!
77
5
 
5
 
! Отговори
кавър преди 11 години
Две хубави уши-клюки,сплетни в две хубави уши.Душата на ченге....
76
3
 
9
 
! Отговори
СМЕТКИ преди 11 години
Предизборно време - всеки милион е ценен.От Брендо 1 млн е крайно недостатъчно.