МВР: Спрямо Борисов, Кокинов и Найденов не са прилагани СРС

Марин Райков очаква прокуратурата да се произнесе максимално бързо
Обновена: 26 апр 2013 21:44 | 26 апр 2013 19:19, Елка Василева
150
МВР: Спрямо Борисов, Кокинов и Найденов не са прилагани СРС
Марин Райков. Снимка: архив, Булфото

Спрямо Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов не са заявявани и не са прилагани специални разузнавателни средства по смисъла на Закона за СРС. Това съобщиха от пресцентъра на МВР във връзка с разпространени от анонимен източник твърдения в медии за действия, извършени от служители на МВР в началото на април тази година.

Министерството на вътрешните работи изпрати сигнал до прокуратурата с молба за възлагане на проверка, която да идентифицира подателя на и-мейла.

По-рано днес министър-председателят и министър на външните работи Марин Райков разговаря с министъра на вътрешните работи Петя Първанова и я помоли за писмен рапорт, който е получил и в който изрично се потвърждава, че в периода от 13 март насам няма постъпили искания и няма използвани специални разузнавателни средства от служители и звена на МВР спрямо визираните в анонимния сигнал до медиите лица. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Още по темата

„Използвам още веднъж възможността да потвърдя убеждението си, че и по този случай, както и по всички останали в последно време, прокуратурата ще действа решително и ще се произнесе максимално бързо със съответните решения, защото това е от първостепенно значение за цялото общество“, заяви премиерът Райков.

Аудиозаписи с разговори между бившия премиер Бойко Борисов, ексземеделския министър Мирослав Найденов и градския прокурор на София Николай Кокинов бяха разпространени от анонимен източник на редакционните пощи на редица медии. Анонимният подател се представя като служител на СДОТО – „един от тези, които ви подслушват“.

Той посочва, че е участвал в нерегламентирано подслушване в началото на април тази година на среща между Бойко Борисов, бившия министър на земеделието Мирослав Найденов и градския прокурор на София Николай Кокинов. „На нея се обсъждаше какви са възможностите да бъде прекратено делото за корупция, по което Мирослав Найденов е обвиняем, и куп други неща, касаещи  държавата. За да отидем на тази „тренировъчна мисия“, бяхме изпратени с обяснението, че е по разпореждане на Цветанов, въпреки че министърът на вътрешните работи тази сутрин беше Петя Първанова“, обяснява анонимният подател, който е подписал писмото си като Бойко Найденов Кокинов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
9
 
3
 
! Отговори
БСП преди 11 години
победа и пак победа!ние слушкаме само за победа!
85
18
 
13
 
! Отговори
outsider преди 11 години
Който иска мутренско-полицейска държава да гласува за ГЕРБ. Те това могат и това правят.
84
9
 
18
 
! Отговори
ДО 83 преди 11 години
БЪЛГАРИЯ Я ИМА ОТ МН ГОДИНИ, ПРИЯТЕЛЮИ НЕ И СЕ ДАВАШЕ НИЩО ,ОСОБЕНО ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ ,ДОКАТО НЕ ДОЙДЕ ББНЕ МИ Е ПО ВКУСА ТОЧНО ТОЙ,НО ТОВА СА ФАКТИТЕ
83
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП все по-убедително доказва кои са сценаристите на цирка с подслушванията - самите ТЕ.Тази вечер в Панорама Курумбашев обяви следващото представленив - "честният бизнесмен" милионера Гриша Ганчев утре ще излезе на червената сцена.До утре, българи!Гади ми севече от червената бълвоч.
82
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този раговор е запис от GSM. Предполагам, че това го е направил мишока Мирослав Найденов.Ако този разговор е подслушван, то определено качеството му няма да е като на GSM запис който е в джоба , в този случай на Найденов. Освен него, нито Бойко, нито Кокинов имат мотив. Все пак този кото разследват е Найденов. И понеже е знаел за това отдавна, то се е застраховал. И сега БСП използват това .
81
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До уважаемия господин Премиер,Вие знаем че идвате от Франция и Вие чуждо всичко това... Но това са нерегламентиани подслушвания, т.е. незаконни и затова ги няма в журналите на МВР.Има само един който си позволява да подслушва и подслушваше бившия Премиер и това е Цвъ. собственик на Партия ГЕРБИмам чувството, че това е нищо все още и до 12 май ще има още разстърсващи записи и мафиотски дела на бившите управляващи.Жалко за излагацията ни Европа и ЕС и по света.Цвъ е голяма работа. Браво!
80
23
 
26
 
! Отговори
андреи преди 11 години
и всичките тия дет плюят ББ са платени писачи на Станишката, щото кат се замисля бабите не киснат в нета, а тва е електората на станишката. *** знаят как се прави съботаж
79
9
 
17
 
! Отговори
андреи преди 11 години
и в записа ясно че не обсъждат манджи или мачове, просто се оплакват от станишката, как им цака мръснишката, аре вервайте на тоя зайс и гласувате, за да дойде червената мафия, тиквеници...
78
5
 
22
 
! Отговори
факт ! преди 11 години
Комунистите са доказали се майстори на Черния Пиар и компроматите...Не случайно Комсомолският Секретар Първанов преди 1 месец беше в Москва и 10 дни след това гейа с бебешка мутра Станишев получи някакво скалъпено писмо -СРС .Пази Боже от Интернационала.Не Човек а желязо просъскал агента-фашист,тихо мъртвият казал-Не Комунист.
77
15
 
5
 
! Отговори
активен преди 11 години
Пожарът в м. "Бетоловото" край гр. Разлог. Паднал хеликоптер- загинали трима пилоти и един пожарникар. Пристигат разни управляващи- между тях и Гл. секретар на МВР- бивш пожарникар. Държи се като пълен лигльо, дошъл е само да отбие номера. Та същия този лигльо после стана мин. председател- пак да отбие номера. Важни са парите, вярвам, че лигльото е милиардер. Но по- лошото, че разби Българската държавност.
76
7
 
16
 
! Отговори
андреи преди 11 години
мен пък ме интересува кой е направил подслушването защото за последните 20 години, излизат на 2 пъти срс-та срещу тези които най много бият ***. Ае правете си изводите кой вика дръжте крадеца хахха.А в записите ясно се разбира как *** затягат обръча около гербаджиите, аре пак познайте как, с прокурори и медии...абееееееееееееееееееееее
75
6
 
9
 
! Отговори
Райков, "изгорЕ преди 11 години
Регламентирано или не, ФАКТ е, че са се вършили НЕРЕДНИ и НЕЗАКОННИ неща от ПЪРВИТЕ МЪЖЕ в държавата, ако това въобще може да се нарече държава. Да ги съдят и да понесат отговорност за действията си. Стига сте прикривали ПРЕСТЪПНОСТТА, която е облечена във власт. Райков ти от кой отбор играеш - НА ОБЕДНЕЛИЯ И ИЗТЕРЗАН НАРОД или на КОРУМПИРАНИТЕ ни властимащи. Питам Ви "Кой да подслушва ПОДСЛУШВАЩИТЕ и техните ШЕФЧЕТА? В нормалните държави СЪДА е независима институция.
74
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой някога вярвал ли е, че ще стигнем до там, че цялата държава да се управлява точно както се управлява борческа силова групировка от двама "Кръстници"? Които на всичко отгоре не могат да си поделят държавата и се изнудват помежду си, всеки маччкайки хората от лобито на другия... И тези хора са дошли на власт с нашите гласове! Занапред трябва внимателно и информирано да упражняваме правото си на глас! Иначе рискуваме да допуснем същите грешки!
73
1
 
3
 
! Отговори
ааа ДО 84 преди 11 години
АКО ЧУЕШ ПОСЛЕДНИТЕ ЗАПИСИ ЩЕ ТИ СТАНЕ ТОЛКОЗ ЯСНО КОЛКО Е ЗА БЪЛГАРИЯ И КОЛКО ЗА НЕГО И ТАЙФА-*** ПАК ПЪЛНА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ НАЛИ
72
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Божееее, смях ! Май има подслушване, ама не е от Цветанов. Други хора май прилагат СРС-та. Божееее, мръсотия, мръсотия и пак мръсотия комунистическа. Голям страх, ей ! Може кръв де се лее, ама ГЕРБ трябва да бъдат дискридитирани и "ние да спечелим властта-народът е стадо, колко му е пак да го излъжем"!
71
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 11 години
До до 74За България, а не за него - не ставай смешен
70
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Служебният кабинет не може да коментира в момента, тъй като е зает да урежда държавните поръчки на хората си. Търсете ги след 10 - 15 години като се разкрият кражбите им за стотици милиони.
69
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е то ясно че така ще каже, Вие какво искате да каже служебния премиер :))) че МВР продължава да се управлява от Цецо и Боко ли ??? не ставайте смешни, за какво мислите че цецо цъфна в 7 събалем в студиото на БТВ, оная тиква защо си е прекратила 50 годишнината и тръгнал с отверка да сменява хард диска, един господ знае още колко неща и разговори е имало на въпросния диск
68
5
 
7
 
! Отговори
ДО 68 преди 11 години
ТОЧНО В АМЕРИКА КАК СЕ СЪРДИХА НА ОБАМА ЗА ПРИЕМАНЕТО НА БОЙКО_НО ЯВНО СУИ СЛЯП ЧЕ ПОЛОВИНАТА СЕНАТ НЕ ОДОБРИ ТАЗИ СРЕЩА,А И ПАРИТЕ СЕ ДАВАТ ЗА БЪЛГАРИЯ НЕ ЗА БОЙКО -АМА ВИЕ ГЕРБЕРИТЕ СИ ЛИЧИТЕ ОТДАЛЕЧЕ КОЛКО СТЕ ЖАДНИ ЗА ПАРИ
67
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прочетете записа в , за да видите за каква глупост става дума.Само Станишката би се хванал на подобно нещо.ВЪПРОСА Е - КОЙ ПРАВИ ЗАПИСА?