ГЕРБ все пак ще реди кабинет

Борисов мислел да приеме мандата за съставяне на правителство
Обновена: 14 май 2013 10:52 | 14 май 2013 10:52,
669
ГЕРБ все пак ще реди кабинет
Бойко Борисов Снимка: Reuters

ГЕРБ възнамерява да приеме мандата за съставяне на правителство и да предложи на парламента нов кабинет, въпреки че той няма да получи подкрепа в пленарната зала. Това пише "Труд", като се позовава на високопоставен източник от бившата управляваща партия. 

Според изданието в кабинета на ГЕРБ със сигурност влизат бившите министри Лиляна Павлова, Томислав Дончев и Делян Добрев, а бившият зам.-финансов министър Владислав Горанов ще ръководи реденето на бюджета.

След като проектокабинетът на малцинството, съставен от ГЕРБ, падне в пленарната зала, хората на Бойко Борисов ще изчакат съставянето на правителство от БСП и неговите първи стъпки. 

Близки на лидера на ГЕРБ вече го убеждавали да изчака още 6 месеца и през зимата да разклати бъдещия програмен кабинет, за да вземе по-категорично властта на нови извънредни парламентарни избори. 

"Настроението ни в никакъв случай не е траурно", каза за "Труд" високопоставен ГЕРБ-ер, посещаващ често "щабквартирата" на партията в град Банкя - дома на Бойко Борисов. Хората от ГЕРБ се нахъсвали, че все пак са спечелили изборите и нищо не е загубено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


669
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
526
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До възмутен 597GLUPOSTI!!! Ne poznavam nqkoi v 4ujbina, koito da e nazna4en ot Gerb. Jiveq na zapad ot DE, glasuvah za Gerb i nikoga ne sam bil i ne sam 4len na koqto i da e partiq.Parite ot 4ujbina 6te seknat. Daje i dezata vi nqma da vi podpomagat, obrekohte gi v imeto na komunisti4eski losungi i intrigi
525
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ne razbiram za6to pljuete vie po-dolu. Razbira se 4e 6te pravi kabinet. Gerb spe4eli izborite. Tova e fakt i go priemete kato normalnite izbirateli v normalnite darjavi.
524
4
 
3
 
! Отговори
будист преди 10 години
Победихме !!! Отново ще медитираме с нашия вожд !!! Само ГЕРП И БУДА !!!
523
4
 
6
 
! Отговори
ставри преди 10 години
До Изборов:Ами за БСП колко процента са гласували?Май бяха по малко и от тези 15.Протестиращите колко бяха?-100000.Това какъв процент е от България?БСП тълкува фактите както им е изгодно.Като вземат властта ще забранят стачките и протестите и тогава-пей сърце.
522
17
 
14
 
! Отговори
Изборов преди 10 години
Големия мъжкар се държи като малко момче, скрил се е като мишка и се чуди как да купи няколко депутати за да състави правителство.Герб спечели с малко, но истината е че само 15% от имащите право на глас са гласували за тях. Как само говореха за референдума колко малко гласували и че били 20 на сто от имащите право на глас. А се получи така, че гласувалите за АЕЦ Белене са повече , отколкото сега за дали вот за Герб.Не трябва да избираме ***, нагъл, арогантен и самовлюбен човек да ни управлява
521
8
 
23
 
! Отговори
паунов преди 10 години
тия протести бяха нахъсани от енергийната мафия която има интереси за аец белене,дайте да не говорим глупости,след като герб не подкрепи референдумът,веднага започнахаголемите сметки за ток и хората излязоха на улицата.Сред протестиращите имаше и много пострекатели които дефакто нямаха работа там,хората бяха с маски за да не им се виждат лицата,защо беше така,след като правителството падна протестите спряха,е как да не са режисирани протести,те точно си изпълниха задачата,сега ще строим белене
520
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
кой е купувал избори веднага става ясно като видим кой печели в кв столипиново,пловдив,там се гласува само срещу кеш,първа партия е бсп и втора дпс
519
3
 
22
 
! Отговори
outsider преди 10 години
До 603: Протестите бяха срещу бедността и отчаянието, до което бяха доведени хората, които вече не можеха да си плащат сметките и бяха станали социално слаби работещи и пенсионери. За това имат "заслуга" както монополите, така и управляващите. Сега, като мина някакво време всеки си тълкува причините както му изнася, но ако нещо не се промени, следващата зима хората ще излязат пак. Затова е нужно, както вече писах, работещо, а не само формално предложено правителство.
518
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това недоносче Владислав Горанов, нали беше дясната ръка на Шимон Дянкофф!Какво по различно във финансовата политика на ГЕРБ да оачкваме от последните 4 години???И този е същия злобар като бившия си шеф! Като крушата и дървото са.....
517
21
 
18
 
! Отговори
до гюро михайлов преди 10 години
Мойто момче наивно, протестите бяха срещу монополите, не срещу ГЕРБ и изборите го доказват. Наистина всеки сам си преценява, но какво става, ако като теб не може да преценява правилно? :)
516
0
 
6
 
! Отговори
ТРАКИЯ преди 10 години
До ха-ха-хаПрисмехулник...а...хората които имат политическа памет и помнят целия политически филм, няма да останат да коментират един кадър от лентата. Те са интелигентни, толерантни и демократични, те все още не са излезли да демонстрират, но ако го направят...което скоро се очаква, няма да има кой да ти плаща заплатата.
515
10
 
25
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 10 години
Да свалят правителство с протести и после пак да го изберат!? Или *** народ, или манипулация... Не знам какво е. Всеки сам да си преценява.
514
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има ли още тиквииии?!
513
9
 
8
 
! Отговори
Толуп преди 10 години
Ламята идваааааааа
512
10
 
20
 
! Отговори
outsider преди 10 години
До 593: За това, какво "трябва да бъде подкрепено" беше време да се мисли доста преди изборите. Бойко Борисов, Цецо и кой да е от ГЕРБ, където седнеха и паднеха все тройната коалиция им беше виновна за всичко. Да не говорим за бедността и безработицата която докараха. Никоя от другите партии няма да приеме някакво съдействие с тях, каквото са си постлали, на това ще легнат.
511
3
 
8
 
! Отговори
възмутен преди 10 години
До Анонимен 577 - Еми как става - всичко живо в чужбина е назначавано от ГЕРБ! Ето такава става!
510
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Срам и позор,българи,в потрес съм !Остава ми само едничка надежда,че не народа е виновен,а мафията е фалшифицирала изборите
509
5
 
26
 
! Отговори
Мамантос преди 10 години
До 589Какво "Жан-Виденово време", бе, папагалче? Жан Виденов беше единственият премиер след 1990, който се опита да води национална, а не компрадорска политика, и комуто ционистките финансови институции спретнаха "криза" и провал. Освен тома, той е и един от шепата морални политици за указания период. Омерзен от западните интриги и тъпотията простонародн, тай се оттегли от политиката. Аман от немислещи ***, па били те и формално образовани! :--О
508
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уж протестират а пак на герб се радват.Да видим след като е готов кабинета как ще реагира опозицията.Всеки иска обединение в полза на България и кабинет от специалисти но никой не е готов на отстъпки.Как ще оправят социалното положение в държавата.
507
4
 
1
 
! Отговори
до 591 преди 10 години
абсолютно съгласен,за да е работещо няма как партии,които са загубили изборите да правят правителство.в това правителство трябва да бъде подкрепено от първите две партии,защото знаем какво представляват третата и четвърта партии.