ГЕРБ все пак ще реди кабинет

Борисов мислел да приеме мандата за съставяне на правителство
Обновена: 14 май 2013 10:52 | 14 май 2013 10:52,
669
ГЕРБ все пак ще реди кабинет
Бойко Борисов Снимка: Reuters

ГЕРБ възнамерява да приеме мандата за съставяне на правителство и да предложи на парламента нов кабинет, въпреки че той няма да получи подкрепа в пленарната зала. Това пише "Труд", като се позовава на високопоставен източник от бившата управляваща партия. 

Според изданието в кабинета на ГЕРБ със сигурност влизат бившите министри Лиляна Павлова, Томислав Дончев и Делян Добрев, а бившият зам.-финансов министър Владислав Горанов ще ръководи реденето на бюджета.

След като проектокабинетът на малцинството, съставен от ГЕРБ, падне в пленарната зала, хората на Бойко Борисов ще изчакат съставянето на правителство от БСП и неговите първи стъпки. 

Близки на лидера на ГЕРБ вече го убеждавали да изчака още 6 месеца и през зимата да разклати бъдещия програмен кабинет, за да вземе по-категорично властта на нови извънредни парламентарни избори. 

"Настроението ни в никакъв случай не е траурно", каза за "Труд" високопоставен ГЕРБ-ер, посещаващ често "щабквартирата" на партията в град Банкя - дома на Бойко Борисов. Хората от ГЕРБ се нахъсвали, че все пак са спечелили изборите и нищо не е загубено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


669
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
506
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герб са засмукали вота на ДПС - 30 процента от вота на турците са гласували за Герб
505
2
 
10
 
! Отговори
outsider преди 10 години
До 589: На България в тоя труден момент и е нужно работещо (а не само формално предложено) правителство. Тези партии, които го направят, могат да се нарекат национално отговорни.
504
4
 
10
 
! Отговори
до 586 преди 10 години
преди това от там трябваше да минат масларката,батко и братко,р.овч ,хидроинженера доган и кой ли не
503
10
 
9
 
! Отговори
до 587 преди 10 години
бедата е че всички си правят такива сметки,забрави ли жан виденовото време.
502
0
 
5
 
! Отговори
до 584 преди 10 години
точен си много,само,че прибави и борба срещу монополите
501
7
 
12
 
! Отговори
outsider преди 10 години
С поведението си в предният мандат ГЕРБ направи невъзможно споразумение за каквото и да е правителство не само с БСП, но и с всички останали парламентарни партии. Бойко Борисов не е в състояние да се коалира с друг освен със себе си. Очаквам да представи някакво правителство и когато бъде отхвърлено (което е неизбежно) да приказва за интересите на България - а те за него са на последно място. Той си прави тънки сметки, да остави друг да му оправя бакиите, и да се върне като спасител след това.
500
5
 
14
 
! Отговори
Гено преди 10 години
Да, добре е да поизчака. Ще му се осигурят подходящи условия за изчакване във ВИП-хотел в София на ул. д-р Г. М. Димитров 42. Такива ще се предложат и на г-н Цветанов, г-жа Фидосева и други лидери на ГЕРБ, ключая и на болшинството от гореизброения проекто-правителствен екип.
499
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
докато герб и бсп се карат бавно но сигурно тръгваме към турската държава,това става неизбежно
498
0
 
5
 
! Отговори
до 581 преди 10 години
най после нещо разумно,това направиха в италия,гърция,преди и в германия,само че това са народи със силно национално възпитание и с чувство за държавност.за съжаление ние българите сме племе склонно да разрушава и разединява,достатъчно е да погледнете нашите самовлюбени и егоистични политици.и още такова едно правителство подкрепено от четирите парламентарни партии трябва да има мандат от около две години и задача за икономическа стабилизация
497
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко още трябва да чакаме Станишев да доведе БСП до пълен провал? Малко ли пъти се издъниха на избори? Малко ли пъти ГЕРБ ги победи? Малко ли *** изсипаха върху ГЕРБ с цел партията на Борисов да загуби? Колко напъни и пак ГЕРБ печелят - за пореден път. Млад човек съм, но се чудя дали ще доживея да видя как Станишев си подава оставката. Време му е вече.
496
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен На мен ми харесва Станишев как води БСП към провал да продължава в същия дух
495
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
за доброто на народ и държава герб и бсп трябва да подкрепят правителство на експерти и първата им работа да е намаляване на безработицата с данъчни и лицензионни облекчения за семейните и малки фирми
494
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И кого е обвинил? И защо изобщо да обвинява някого след като той спечели? Тези действия са присъщи по-скоро на БСП и конкретно на Станишев. Добре виждаме колко по-арогантен, нахален и нагъл е станал. Ще обижда той хората, гласували за ГЕРБ. И ще има наглостта да се държи като победител. Чудно ми е защо още не си е подал оставката. Не знам за Борисов, но Станишев трябва най-накрая да е аут от политиката. *** и самовлюбен хамстер
493
3
 
2
 
! Отговори
турчин преди 10 години
Аллах Акбар!Нека Аллах дава сили на нашия Местан, а защо не и премиер на ***?Видя се, че българите не могат да се управляват сами...
492
10
 
6
 
! Отговори
иван преди 10 години
ГЕРБ е партията която защитава интересите на държавата и на народа . САМО ГЕРБ.БОЙКО БОРИСОВ е велик и всички които подържат ГЕРБ са на прав път.
491
5
 
3
 
! Отговори
outsider преди 10 години
До 575: Ето, ГЕРБ спечелиха. Нека управляват. Аз доста преди изборите съм писал, и то не веднъж, че Бойко Борисов не мисли да прави правителство след изборите, но ще обвинява за това всички други освен себе си.
490
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дето викате, че ГЕРБ са изгонили българите в чужбина. А как става така, че точно в чужбина ГЕРБ са с убедителна преднина? Точно в чужбина ГЕРБ имат по-голяма подкрепа, отколкото в някои градове в България. Все много знаете, ама все ви излизат криви сметките.
489
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко прости хора има тук...Тикви са не тези, които подкрепят ГЕРБ, а тези, на които може да им хрумне, че ако управлява БСП, то нещата ще се наредят. Прости тикви. Да бяха спечелили БСП и тогава да давате акъл, а вие...Все много знаете, но сте *** и неориентирани. За какво изобщо някой да прави нещо за вас? Некачествени хора, а очакват управление като в цивилизованите държави. Да, ама не! Не проумяхте, че ГЕРБ може да са всякакви, но са по-добри от тъпите комунисти, най-малкото зло са.
488
9
 
4
 
! Отговори
nemam nervi преди 10 години
Тия некадърници павета трябва да редят не кабинет
487
7
 
2
 
! Отговори
:((( преди 10 години
Жалко, че ДПС не стана първа политическа сила. Тъпите българи са толкова апатични, можеше изцяло да вземем впастта...:(((