Орешарски: Давам си сметка, че нямам много време

Нямам притеснения за парламентарния гръб на правителството, посочи премиерът
Обновена: 2 юни 2013 14:18 | 2 юни 2013 11:40, Красимир Ангелов
177
Орешарски: Давам си сметка, че нямам много време
Снимка: БТА

"Давам си сметка, че нямам не 100 дни, а даже и 10 дни", обяви министър-председателят Пламен Орешарски пред БНР. Премиерът все пак уточни, че трудно би било веднага да се вземат решения, "защото прибързаните решения все пак са грешни".

Няколко дни са необходими все пак, човек да се ориентира в най – ключовите сектори. Трудно би било веднага да се вземат решения, защото от моя скромен административен и управленски опит знам, че прибързаните решения нерядко са грешни, каза Орешарски.

Разбира се, че трябва да видим на какво стъпваме, допълни още той и даде за пример, че е възложил на министрите да видят как върви изпълнението на бюджета до този момент на всяко министерство.

Това е необходимо, за да може да се очертаят задачите до края на тази година и насочване на вниманието към по-краткосрочните мерки, които не изискват голямо финансово натоварване, тъй като изпълнението на бюджета не вдъхва оптимизъм за вместване на много допълнителни разходи, посочи министър-председателят.

Той уточни, че първите мерки ще бъдат свързани с преглед на процедури, режими, идентифициране на най-тесните места, които затрудняват стопанската активност.

На въпрос дали се притеснява за парламентарната подкрепа за правителството, новият премиер заяви:

"На този етап нямам притеснения за парламентарния гръб на правителството. Имам увереност в подкрепата. Ще се отчитам пред парламента и политическите сили, ще съгласувам приоритетите", обеща Орешарски.

По отношение на основните приходни агенции – митниците и НАП, министър-председателят подчерта, че най-важно е да се подобри стилът им на работа. "Сигурно ще има нови назначения, но тяхната роля е да събират данъците и да отговарят за попълване на приходната част на бюджета, а не както беше до сега – да бъдат използвани за натиск върху фирмите", е мнението на премиера.

По отношение на АЕЦ - Белене Пламен Орешарски коментира, че искът на руската страна се основава на договор, който страната ни не изпълнява.

"Неколкократно съм заявявал, че трябва да има преразглеждане на икономическите показатели на проекта Белене", подчерта той и допълни, че е възможно още тази седмица Москва да изпрати свой представител на ниво заместник-министър, за да се внесе яснота относно исканията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
5
 
! Отговори
Пътуващия преди 11 години
До heybgПрав си, но народът е плиткомислещ и няма как да разбере, че го лъжат... В твоя подкрепа само ще кажа, че ако положението в бюджета беше чак толкова зле, колкото го представят Станишев и компания нямаше откъде да намерят пари за вдигане на майчински, помощи и всичко друго, което така щедро обещават и дават сега - след като друг го изработи.Просто народът ни си е такъв - обича да му дават и обещават, не да мисли!
124
1
 
1
 
! Отговори
heybg преди 11 години
До АнонименНяма доказателства за пред съда. Битите не са доказателства. Пък и не е важно за партийната политика.
123
0
 
9
 
! Отговори
heybg преди 11 години
До майнатаймИталия реши да спре субсидиите за партиите!
122
1
 
5
 
! Отговори
heybg преди 11 години
До emanuela.demireva.1Тютюна и Белене. Закона ца службите. Даже Румен Петков го отхвърля - виж днешното му интервю в агенция "Фокус".
121
0
 
5
 
! Отговори
heybg преди 11 години
До ДАКостов, Станишев, Виденов. Стигат ли?
120
0
 
6
 
! Отговори
heybg преди 11 години
До АнонименНе само минуси ти се полагат. Но карай да върви. Сигурно не ти е известно, че от оня светъл период настъпиха големи промени в света, Европа и Кризата удари и нас. Въпреки, че като си отиваха, Сергей и Пламен пророкуваха, че нас кризата щяла да ни подмине. После като не стана така, казваха, че тя е внесена отвън. Като видяха, че става лошо, допуснаха Бойко, за да отнесе той вината. И СЕГА, КОГАТО ИМАМЕ РЪСТ ЗА ГОДИНАТА, МАКАР И МАЛЪК/0,4%/, ГО ШИТНАХА НА ПЕСОВЕТЕ.
119
1
 
9
 
! Отговори
heybg преди 11 години
По отношение на руската страна, както се изразява О., следва да поеме вината като финансов министър заедно с Овчаров и Станишев, защото ТЕ са вземали решенията и сключвали договорите за АЕЦ -а, в нарушение на всякакви правила и, което е най-важно - във вреда на България.
118
3
 
16
 
! Отговори
глас народен преди 11 години
Бадемски е бушон, съслето ще го накара да подпише за белеНе и следващите ще са с вързани ръце!Няма време - трябва да ги изритане незабавно!За да я има България !
117
2
 
2
 
! Отговори
heybg преди 11 години
До до 110Ако обърнеш нещата наопъки, може така да ти изглежда. Ама да кажеш защо именно тая комунистическа прослойка го свали с преврат? И воюва и сега с небивало ожесточение?
116
0
 
1
 
! Отговори
heybg преди 11 години
До АнонименТези предварително обявени решения в никакъв случай не са прибързани. Те са плод на продължителни анализи и консултации с парламентарните и непарламентарни партии и представителите на гражданските организации. Точно както обеща премиерът когато беше кандидат. Само не се разбра едно - кога успя да направи всичко това?
115
0
 
1
 
! Отговори
heybg преди 11 години
До james1Преврат с помощта на несъществуващата ДС, прокуратурата и медиите, които, горките, нямаха никаква свобода. Но и тогава, и от 2009 на воля ругаеха и осмиваха пожарникаря и правителството му.
114
0
 
0
 
! Отговори
heybg преди 11 години
До БГ рулеткаНяма как.
113
2
 
17
 
! Отговори
Скорцени преди 11 години
орешарски ли си лешникарски ли си бадемски ли си или шамфъстъковски, нямаш никакво време. Народът ще те помете теб и комуноидомафиотско- турската шайка която стои зад теб!СМЪРТ НА КОМУНИЗМА СВОБОДА ЗА НАРОДА!
112
4
 
18
 
! Отговори
БГ рулетка преди 11 години
Скоро ще се навършат 69 години от 09.09.1944г. Какво още чакаме? Няма как нещо да се промени, ако не се освободим от присъствието на комунистическите фамилии във всяка една институция определяща начина ни на живот!
111
5
 
19
 
! Отговори
Hristo преди 11 години
".....и да крадем колкото се може повече и по бързо."Това е подтекста на изказването
110
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да не кажем, че времето ти изтече.
109
9
 
17
 
! Отговори
Сотиров преди 11 години
Махай се Орехчев!*** комунистическа ***
108
4
 
20
 
! Отговори
james1 преди 11 години
Ето малко хроника на събитията:На 04.12.2012 Станишев казва, че ако Герб не си отиде с мир ще си отиде по друг начин .Следва надуване на сметките за ток ,после протести инспирирани от групировки.Падане на правителството на ГЕРБ.На 28.03.2013 внасяне на сигнал за подслушвания от Станишев .На 30.03 номинация на Орешарски за премиер.През това време активна намеса на Гл.прокурор в полза на БСП.На 08.04. Цветлин Йовчев излиза в отпуск от Президентството и заявява,че се оттегля в полза на проект ,който е несъвместим с длъжността му там.На 11.05 кулминацията с така наречените "фалшиви"бюлетини .На 12
107
9
 
5
 
! Отговори
Вихар преди 11 години
То маи народа трябва да си даде сметка че от БСП,ГЕРП,АТАКА ДСП,нищо не става освен да крадете ,трябват ни млади кадарни и чисни хора ваз ви видяхме за 23 години *** крадлива нагла ,вие несте за затвора за бесилка сте всички на площада
106
10
 
15
 
! Отговори
james1 преди 11 години
Мафиотът Олигарски за три дни открадна 50 млн. лева.

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe