Орешарски: Давам си сметка, че нямам много време

Нямам притеснения за парламентарния гръб на правителството, посочи премиерът
Обновена: 2 юни 2013 14:18 | 2 юни 2013 11:40, Красимир Ангелов
177
Орешарски: Давам си сметка, че нямам много време
Снимка: БТА

"Давам си сметка, че нямам не 100 дни, а даже и 10 дни", обяви министър-председателят Пламен Орешарски пред БНР. Премиерът все пак уточни, че трудно би било веднага да се вземат решения, "защото прибързаните решения все пак са грешни".

Няколко дни са необходими все пак, човек да се ориентира в най – ключовите сектори. Трудно би било веднага да се вземат решения, защото от моя скромен административен и управленски опит знам, че прибързаните решения нерядко са грешни, каза Орешарски.

Разбира се, че трябва да видим на какво стъпваме, допълни още той и даде за пример, че е възложил на министрите да видят как върви изпълнението на бюджета до този момент на всяко министерство.

Това е необходимо, за да може да се очертаят задачите до края на тази година и насочване на вниманието към по-краткосрочните мерки, които не изискват голямо финансово натоварване, тъй като изпълнението на бюджета не вдъхва оптимизъм за вместване на много допълнителни разходи, посочи министър-председателят.

Той уточни, че първите мерки ще бъдат свързани с преглед на процедури, режими, идентифициране на най-тесните места, които затрудняват стопанската активност.

На въпрос дали се притеснява за парламентарната подкрепа за правителството, новият премиер заяви:

"На този етап нямам притеснения за парламентарния гръб на правителството. Имам увереност в подкрепата. Ще се отчитам пред парламента и политическите сили, ще съгласувам приоритетите", обеща Орешарски.

По отношение на основните приходни агенции – митниците и НАП, министър-председателят подчерта, че най-важно е да се подобри стилът им на работа. "Сигурно ще има нови назначения, но тяхната роля е да събират данъците и да отговарят за попълване на приходната част на бюджета, а не както беше до сега – да бъдат използвани за натиск върху фирмите", е мнението на премиера.

По отношение на АЕЦ - Белене Пламен Орешарски коментира, че искът на руската страна се основава на договор, който страната ни не изпълнява.

"Неколкократно съм заявявал, че трябва да има преразглеждане на икономическите показатели на проекта Белене", подчерта той и допълни, че е възможно още тази седмица Москва да изпрати свой представител на ниво заместник-министър, за да се внесе яснота относно исканията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До emanuela.demireva.1Глупачка-слендурка, провокаторка, лизнала от помията на богатите общества, надъхана, че от всяка кухарка(готвачка)може да излезе висш ръководител- батюшка Ленин го казал някъде около 1920 г. началото на Великата комунистическа лъжа, стига си обогатявала света с уродливите си от никотина маниакални простотии, айде мерси, такива пишман философи не четем. Смешна си с напъните да минеш за интелигент. Do you understand? Not, of course, it is normally of you!
104
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя чува ли се какво говори? Имал парламентарен гръб! *** то с парламентарен гръб не става, А с народен!!! Парламентарният гръб е крехък. А народният гръб е як колко парламентарни търтеи носи вече 23 години. Колко огромни богатства на олигарси скритото правителство на държавата, са на раменете му, колко гавра от българския съд е издържал, колко дива аморалност е понесъл. Но ... взе та почна да се изправя и гадовете се търкалят надолу, падат, нищо че се мъчат с богатствата си да се задържат.
103
4
 
14
 
! Отговори
Lucy преди 10 години
Май искаме да ставаме крепостни селяни на Русия! какво Белене,какви 5лева:))
102
2
 
25
 
! Отговори
BG.BG преди 10 години
В момента ни управляват две парии, на които България им е чужда. Едните работят в полза на Русия, другите в полза на Турция. Само ние - народа можем да помогнем на България. Всичко зависи от нас. Ако например избирателната активност, не беше 51%, а 91%, то тогава комунистите щяха да имат 40 депутата, турците да са извън парламента. Каквото си го направим сами друг не може...
101
13
 
4
 
! Отговори
до 110 преди 10 години
А ти, студенте, ако имаш акъл и за 5 пари в главата си, трябва отдавна да си разбрал, че ГЕРБ е един маркетингов продукт на най - свирепата и гладна комунистическа прослойка. Ако не си го разбрал - ходи в чужбина, белким ти набият поне малко алълец. Мхм!
100
14
 
10
 
! Отговори
Коко преди 10 години
Тъпите гербери протестират срещу правителството защото ГЕРБ не е на власт. Сега като започнат да излизат на светло далаверите на ББ, ЦЦ и калинковата им партия, протестиращите ще се скрият в миша дупка от срам.
99
6
 
21
 
! Отговори
Student преди 10 години
До до 102Аз пък точно ще избягам от България зареди БСП, ДПС и Атака! Комунисти, турци и фашисти не искам да ме управляват!
98
5
 
4
 
! Отговори
един от многото преди 10 години
Почти е свършило ...
97
6
 
13
 
! Отговори
Този олигофрен преди 10 години
Този *** единственото за което си дава сметка е какви пари ще получи от Черепа и други мафиоти.А, на *** защо се харесва Орешарски -- те обичат някой да говори бавно и с познати щампи.Общо като икономист е на посредствено равнище -- питайте студентите му какво са научили от него!
96
5
 
29
 
! Отговори
giulia.d.stewart преди 10 години
Това е реалността. Този път ще трябва да крадете бързо.
95
7
 
21
 
! Отговори
НИКОЛОВ преди 10 години
НАЙ ДОБРЕ НЕ ЗАПОЧВАЙ ЗАЩОТО СЛЕД НЯКОЛКО ДЕНА ЩЕ ВИ ИЗМЕТЕМ
94
2
 
13
 
! Отговори
BG преди 10 години
Цитат на Емануела "Предлагам тогава да се гласува закон, забраняващ консумацията на кока кола и шоколад" !?!?! Е, сега ако кажеш че си и онколог, направо не знам !!! Да бе аз винаги съм се питал защо на шоколада и колата няма етикети "ВРЕДНО ЗА ЗДРАВЕТО" ами само на пустите му цигарки !И защо кардиолозите например считат черния шоколад например за доста полезен за здравето особенно за сърцето ?!НАИСТИНА СИ МНОГО ПРОСТА !!! Нищо чудно че си от ДПС !
93
19
 
9
 
! Отговори
МД преди 10 години
Ела, мини из центъра на Плевен и ми говори за постиженията на ГЕРБ. Магазини втора употреба, магазини за китайски *** и аптеки. Хората ядат "луканкови салами" от по 3 лева и всякакви ***. Нямат пари за най - елементарни неща и не защото ги мързи, а защото НЯМА къде да работят. Постиженията на ГЕРБ за 3,5 г. са подслушване, контрабанда и рекет на бизнеса. И мазнене на европейците, че да могат да пооткраднат някой друг лев. Дойхода гладни и нагли и си заминаха нагли. Мхм!
92
20
 
15
 
! Отговори
до 102 преди 10 години
Е, айде сега кажи какво постигна ГЕРБ - високи цени на всичко, съсипано земеделие, съсипано здравеопазване, масово младите хора бягат от България и не щат и да чуят да живеят и работят тук. А оставащите младежи са чалга - поколение, което дори и името си не може да напише правилно. Постигнал ББ, нищо не е постигнал. Изпоокрадоха европейските пари, в края на мандата си изтеглиха заем от 800 000 лева, за да не допуснат протести на земеделците, а сега ние ще ги плащаме. Това ли са му постиженията??
91
12
 
25
 
! Отговори
j преди 10 години
Червени ***, сами заробвате собствените си деца, 100 години крадете и насаждате олигофренската ви червена идея. Продадохте ресурсите и производството на Доган Местан Ибрям, изнесохте милиарди капитал зад граница. А когато дойде ГЕРБ секна ви далаверата и скочихте като мършави кучета. За 3 години аз видях какво постигна ГЕРБ, стократно повече от колкото вие във прословутите ви петилетки. Скрийте се в землянките си долни мазни плужаци.
90
1
 
12
 
! Отговори
малта преди 10 години
имаш некакви 2-3 дни
89
1
 
10
 
! Отговори
как`Сийка преди 10 години
До emanuela.demireva.1 95аз не знам на колко години си, не знам какво е обкръжението ти, но ...знам какво е моето и от там си вадя изводи, че първото ти изречение е ...грешно.Никак не съм съгласна , че в повечето семейства жената е базработната!А края на изречението ти ми звучи/вероятно не само на мен, а и на всички жени четящи коментарите/..доста патриархално...
88
5
 
8
 
! Отговори
emanuela.demireva.1 преди 10 години
До Muntcho DemokrataСкрапът се превозва за преработване в Турция до колкото знам. Какво печели държавата ни от всичко това не е ясно.
87
8
 
4
 
! Отговори
emanuela.demireva.1 преди 10 години
куфарчета сме имали, че сме пазарували в не знам си какви магазини. Явно добре си запознат, почваш да ме съмняваш ти, че всичко ти е падало по партийна линия. Защото моят родител се е борил със зъби и нокти, за да ни осигури нормален живот. работил е моят родител по 16 часа на ден, за да има какво да ядем. И сме се редили по опашки за едно пиле, по-скоро гълъбче. така че ***, не говори ГЛУПОСТИ, когато НЕ познаваш живота и съдбата на хората!
86
3
 
12
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Няколко дни са необходими все пак, човек да се ориентира в най ключовите секториКакви сектори, каква икономикаЕх, министър-председателю, разходи се по улиците на София банкови офиси, заложни къщи, бързи кредити, магазини втора употреба, аптеки и погребални бюра. Единствената реална икономика е събирането на скрап и отпадъци от братята ***. Ако правителството вложи няколко милиона в нови каруци и млади коне, то хазната рязко ще увеличи приходите си...