ГЕРБ не може да "преглътне" Пеевски, иска предсрочен вот

Цветанов: Цацаров е избран с протекцията на новия шеф на ДАНС
Обновена: 14 юни 2013 14:00 | 14 юни 2013 12:04,
158
ГЕРБ не може да "преглътне" Пеевски, иска предсрочен вот
Снимка: БТА

ГЕРБ започва сондажи за провеждане на извънредни парламентарни избори и свикване на Велико Народно събрание /ВНС/ за нова Конституция.

Това обяви от името на партията Цветан Цветанов в специална декларация по повод скандала около избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Вече нямам съмнение, че главният прокурор Сотир Цацаров е избран с протекциите на Делян Пеевски, заяви по-късно в кулоарите на парламента бившият МВР шеф.

Според него с днешния си акт лидерът на ПЕС Сергей Станишев предал националните интереси. Днес вие променихте ситуацията в България, аргументира решението за искане на предсрочни избори Цветанов.

Още по темата
 

Вече е ясно защо мнозинството е бързало толкова скоростно да приеме промените в закона за ДАНС и на
първо четене в закона за СРС-тата, отсече Цветанов.

Според него поправките, засягащи избора на председател на ДАНС, през цялото време са били такива, "че да
отговарят на професионалния капацитет на Делян Пеевски".

Никой обаче не си зададе въпроса кой е той и какви са отзивите в Европа и други държави по света относно монопола, който има в медийното пространство в България.

От днес страна ни е различна, в държавата няма да има тази сигурност, за която сте ме критикували. От днес оценките ще бъдат различни, защото в лицето на Делян Пеевски няма как да е същата по отношение на борбата с монополите и трансграничната престъпност, предупреди Цветанов.

С начина, по който редите областните управители и заместник-министрите, съм убеден, че залагате предстоящи протести. Вие сте хората, които ще преследвате тези, които ще организират протестите. Когато бях министър на вътрешните работи, никога и по никакъв повод не сме се противопоставяли на българските граждани. Лидерът на ГЕРБ тогава министър-председател Бойко Борисов взе държавническо решение, каза Цветан Цветанов.

Изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС е политико-икономическа сделка и аз ви уверявам, че и българските граждани няма да го преживеят това, заяви още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
13
 
7
 
! Отговори
удри преди 10 години
Гюрооо в кофите ще ровиш помни ми думата и да знаеш че си го заслужаваш.И твойте деца и внуци също
47
16
 
25
 
! Отговори
topor преди 10 години
Доган за трети път "изпържва" Станишев. 1. С приказката за това кой дава парите точно преди изборите 2009. 2. С обещанието за "целувка" между първия и втория тур на президентските избори. 3. Сега - с ултиматума "Или Пеевски - или правителството".Друг е въпросът, че ДАНС трябва да бъде радикално изринат- за кратко време там се събраха много ***. Едва тогава би могла тази агенция да работи в полза на обществото.Пеевски ли е най-подходящият? Едва ли. Но ако свърши черната работа -добре
46
12
 
28
 
! Отговори
АНЧО преди 10 години
Що се пениш бре? я на колене като истински престъпник вперил поглед към панделата.
45
23
 
16
 
! Отговори
HM преди 10 години
кога са протестите във Варна?? събота, неделя.. днес, колко часа?????
44
17
 
45
 
! Отговори
5ко преди 10 години
Сидеров постигна целта си Предаде България на ДПС опозори българския народ
43
12
 
47
 
! Отговори
Ники преди 10 години
През 2007 година същият Сергей Станишев твърдеше: Пеевски не притежава необходимите морални качества да бъде зам.-министър.
42
14
 
43
 
! Отговори
удри преди 10 години
Незабавно НОВ ЗАКОН ЗА ИЗБОРИТЕ.Гласуването трябва да е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.Така ДПС няма да са в парламента а БСП във власта.От Това най много се страхува Сергей Доганов.Все пак 50% Българи негласуват.Замислете се.
41
9
 
25
 
! Отговори
удри преди 10 години
до58...С такива Бесепари ( некачествен материял ) е пълно в тая държава и не случайно си беден ***.Помни че си го заслужаваш и така ти се пада
40
13
 
41
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 10 години
Защо тр. да чакаме Пеевски да го изберат че да се вдигнем на бунт. Срамувам се че гласувах за Атака
39
5
 
15
 
! Отговори
chach преди 10 години
6to li ne iskat peevski
38
11
 
28
 
! Отговори
удри преди 10 години
Незабавно НОВ ЗАКОН ЗА ИЗБОРИТЕ.Гласуването трябва да е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.Така ДПС няма да са в парламента а БСП във власта.От Това най много се страхува Сергей Доганов.Все пак 50% Българи негласуват.Замислете се.
37
16
 
38
 
! Отговори
Кур дю Коленков преди 10 години
Моята прогноза е/въпреки,че съм привърженик на БСП/,че с този безумен ход ,съвсем скоро Правителството пада и при новите избори -не повече от 10% за БСП!
36
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Леко уточнение. Хората искаха промяна на управлението на ГЕРБ. Дойде новата ламя и всичко си е абсолютно същото. ОК. Нови избори, ВНС и накрая пак същото. Изходът е само, единствено и безкомпромисно един - напускане на тази бананова република. Накрая да останат само политици и *** и да видим кой кого ще суче тогава.
35
4
 
19
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
САМО ЕДНО ЩЕ ВИ КАЖА - БЪЛГАРИЯ ВЪРВИ НА ЗЛЕ !!!! ДОСЕГА САМО КРАДЦИ НИ УПРАВЛЯВАХА И РЕЗУЛТАТА Е ОТЧАЙВАЩ - ФАКТА ЧЕ СЕ КРАДЕ НАВСЯКЪДЕ КАКТО МОЖЕ Е ОЧЕВАДЕН !( ОБЩИНАР КРАДЕ 600 000 ЛВ ОТ ДАНЪК СМЕТ )! НИ ГЕРБ НИ НДСВ НТО АТАКА ИЛИ БСП - БЪЛГАРИЯ ОТИВА НА ДЪНОТО И Е ИКОНОМИЧЕСКИ ТРУП С НАСЕЛЕНИЕ НАД 70 % БЕДНЯЦИ ПО БЕДНИ ОТ БАНГЛАДЕШ И ЗИМБАБВЕ !!
34
4
 
17
 
! Отговори
BG преди 10 години
Ужас значи и по зле е могло да стане
33
12
 
11
 
! Отговори
Боцман преди 10 години
Да ШОПЕ, ако бях в София щях да съм на площада. А ти с твоите *** и нецензурни писания, само доказваш моята правота.
32
15
 
25
 
! Отговори
СиДянков преди 10 години
Цецоу... Га ядИ кИфтетата на Пеевски всичко пеше 6 нали ?
31
20
 
45
 
! Отговори
qz преди 10 години
Не само ГЕРБ ,целият български народ не може да преглътне Пеевски.А НАРОДА е сила и това ще го разберат скоро управляващите.
30
10
 
20
 
! Отговори
ОТ ШОП преди 10 години
До ШопТОВА ЛИ ТИ Е ЦЕЛТА КРЪВ ДА ПИКАЕ" -ТОВА Е ЗЛОБАРСКО И ДОЛНО,АКО ТОВА ТИ Е ЦЕЛТА *** СЕ ПРЕГЛЕДАЙ.НЕ МОЖЕ МАФИОТ ДА УПРАВЛЯВА НАЧЕЛО ДЪРЖАВАТА! ЖАЛКО ДЪРЖАВАТА СЕ ТРЕСЕ ОТ СКАНДАЛИ ОТ НОВОТО ПРАВИЕЛСТВО МАЙ НИЩО ДОБРО НЕ СЕ ОЧАКВА!-РАВАНШИЗЪМ,ШУРОБАДЖЕНАЩИНА,МАФИОТСКО ПОВЕДЕНИЕ И УПРАВЛЕНИЕ
29
11
 
18
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Това е един шах - Цветанов е много силен въпреки че не е на властт и единственият вариант да запазят Пеевски от мъстта на Цветанов беше този ))!!