ГЕРБ не може да "преглътне" Пеевски, иска предсрочен вот

Цветанов: Цацаров е избран с протекцията на новия шеф на ДАНС
Обновена: 14 юни 2013 14:00 | 14 юни 2013 12:04,
158
ГЕРБ не може да "преглътне" Пеевски, иска предсрочен вот
Снимка: БТА

ГЕРБ започва сондажи за провеждане на извънредни парламентарни избори и свикване на Велико Народно събрание /ВНС/ за нова Конституция.

Това обяви от името на партията Цветан Цветанов в специална декларация по повод скандала около избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Вече нямам съмнение, че главният прокурор Сотир Цацаров е избран с протекциите на Делян Пеевски, заяви по-късно в кулоарите на парламента бившият МВР шеф.

Според него с днешния си акт лидерът на ПЕС Сергей Станишев предал националните интереси. Днес вие променихте ситуацията в България, аргументира решението за искане на предсрочни избори Цветанов.

Още по темата
 

Вече е ясно защо мнозинството е бързало толкова скоростно да приеме промените в закона за ДАНС и на
първо четене в закона за СРС-тата, отсече Цветанов.

Според него поправките, засягащи избора на председател на ДАНС, през цялото време са били такива, "че да
отговарят на професионалния капацитет на Делян Пеевски".

Никой обаче не си зададе въпроса кой е той и какви са отзивите в Европа и други държави по света относно монопола, който има в медийното пространство в България.

От днес страна ни е различна, в държавата няма да има тази сигурност, за която сте ме критикували. От днес оценките ще бъдат различни, защото в лицето на Делян Пеевски няма как да е същата по отношение на борбата с монополите и трансграничната престъпност, предупреди Цветанов.

С начина, по който редите областните управители и заместник-министрите, съм убеден, че залагате предстоящи протести. Вие сте хората, които ще преследвате тези, които ще организират протестите. Когато бях министър на вътрешните работи, никога и по никакъв повод не сме се противопоставяли на българските граждани. Лидерът на ГЕРБ тогава министър-председател Бойко Борисов взе държавническо решение, каза Цветан Цветанов.

Изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС е политико-икономическа сделка и аз ви уверявам, че и българските граждани няма да го преживеят това, заяви още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
31
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До HMВарна, сградата на общината, 18:30Регистрирайте се във Фейс-Групата: "Не искам Пеевски за шеф на ДАНС"
67
24
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами да преглъщат по-бързо, че ни писна да им понасяме простотиите три години, че сега ще ги чакаме и да преглъщат. А щом преживяхме тебе Цветанов, ще преживеем и Пеевски със сигурност!! Хайде преглъщай, че няма време!
66
18
 
36
 
! Отговори
Хаха преди 10 години
Сега ще погнат и бившия шеф на НАП Стефанов за липса на няколко милиарда,а на Цоко не му мърдат 8 години в панделата!
65
16
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цуцу, идва твоя час!
64
28
 
37
 
! Отговори
mo17 преди 10 години
МАЙ ЦВЕТАНОВ УСЕЩА, ЧЕ НАБЛИЖАВА МОМЕНТА ДА МУ СЛОЖАТ БЕЛЕЗНИЦИТЕ.
63
9
 
27
 
! Отговори
жена преди 10 години
тази тлъста ***... като Джаба хатянина е. Лошото е че тази още незавършила ЮЗУ Благоевград 30 годишна лоена топка ще ни дава направление в живота. И моето направление е явно Терминал 2.... Благодаря ти Волене
62
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЦЦ май забрави,че заедно с ББ назначиха Цацаров за главен,а след това и любовницата на ЦЦ за зам.главен прокурор.Забрави,че двамцата създадоха спецпрокуратурата и назначиха кадрите там.Нали точно поради тези причини не е нито арестуван,нито му поискаха гаранция.И след време като се пооспокоят хората ще прекратят делото и ще чист като бебе.
61
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не го знам Певски какъв е но ми се струва, че Цветанов сериозно се притесни след като му повдигнаха обвинения, Има два варианта или да предизвика сваляне на правителството, за да отърве затвора, както знаете бе подновено разследването за апартаментите му подарени му от пенсионираните му тъстове. Другия вариан ако не успее да запали държавата е да се изкара политически репресиран. Особенно след като стана ясно че Цветанов е излъгал че Пеевски и Цацаров идвали заедно при него.
60
16
 
21
 
! Отговори
Волен феса преди 10 години
Най-големият предател за последните 50 години се нарича Волен Сидеров. Всички симпатизанти на турската формация Атака трябва да бъдат ИЗГОНЕНИ ОТ БЪЛГАРИЯ ЗАВИНАГИ. Долни, продажни, българомразещи, анти-християнски *ДИ.Всички неща в момента се случват благодарение на Волен Сидеров. ДПС ВЗЕХА ВЛАСТТА БЛАГОДАРЕНИЕ НА АТАКА.
59
24
 
20
 
! Отговори
Местан преди 10 години
Президентът свиква Консултативния съвет за национална сигурностРосен Плевнелиев отмени и планираното си посещение за официалната церемония за откриването на Дунав мост 2Само Плевнелиев може да ни сспася от диктатуратаплатените червени *** тук са жалки, след като с тоя ход се видя, че ни управляват престъпници
58
13
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не можели да го преглътнат... Ама го преглъщаха, когато им осигуряваше медиен комфорт и възхваляваше Вожда им! Тогава що не ревахте, бе гербави?! И Бареков, когато ви слугуваше, беше добър и се изпотрепвахте да ходите при него, а сега вече е "к.***" и по-черен от дявола.
57
20
 
24
 
! Отговори
лили преди 10 години
това е безумие, подигравка и унищожение на България. Да не говорим за областните управители - Пловдив, Пазарджик - ДПС!!!! А Волен - в затвора - този продажник и гъзолизец. Той предаде българите. НОВИ ИЗБОРИ и този път ВСЕКИ да гласува, защото иначе и малкото останали свестни български граждани трябва да имигрират. Не искам аз да изхранвам *** електорат на БСП, които иначе пари нямат - но по три дни сватби правят
56
18
 
30
 
! Отговори
гост преди 10 години
Цвъко се ***!
55
9
 
39
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Защо Делян Пеевски ако е престъпник не е в затвора и защо Цветанов не е направил нищо и не го е разследвал? Явно е вярно обвинението в престъпно бездействие!
54
30
 
20
 
! Отговори
Местан преди 10 години
Не бях ог ГЕРБ(НО СЕГА САМО ТЕ МОГАТ ДА СПАСЯТ ДЪРЖАВАТА ОТ МРЪСНАТА ХУНТА!Иначе ни чака гибелПРОТЕСТИ ВСЕКИ ДЕН
53
23
 
18
 
! Отговори
Human преди 10 години
... ДПС завзема държавата! БСП с подставените си хора на протестите свалиха Герб, а ние им се вързахме, защото ни обещаха, че ще се борят за нашите права, а какво се случи. От лошо на най - лошото отидохме. Сега вече, ще ни се разплаче майката! Но кой ще излезе на улиците да протестира. Горко ни! И тези от БСП се наричат българи! Продадоха се на ДПС, само и само да са на власт. Четири години грабеж на ДПС и БСП.... и Пеевски ще ни командва!? Какви са тези продажни хора в БСП и ДПС!
52
16
 
32
 
! Отговори
Метлата преди 10 години
Тия двамата Урковци на снимката са олицитворение на наглост и кражби.Мечтаят само за извънредни избори.Само че ако ги има тези избори, ГЕРБ ще е изчезнала.хихихихи мечтатели за изтубената власт.
51
21
 
31
 
! Отговори
Узунов преди 10 години
Като първа реакция на новината "Пеевски" и аз подскочих. После като се позамислих реших, че май не е зле като идея. Делян е син на Ирена Кръстева, ако не се лъжа. И не е бил само следовател и май беше стигнал до зам.министър.Единствено прекали с размяната на реплики с Цветанов в първите дни на парламента.
50
11
 
16
 
! Отговори
Узунов преди 10 години
Като първа реакция на новината "Пеевски" и аз подскочих. После като се позамислих реших, че май не е зле като идея. Делян е син на Ирена Кръстева, ако не се лъжа. И не е бил само следовател и май беше стигнал до зам.министър.Единствено прекали с размяната на реплики с Цветанов в първите дни на парламента.
49
20
 
13
 
! Отговори
удри преди 10 години
Незабавно НОВ ЗАКОН ЗА ИЗБОРИТЕ.Гласуването трябва да е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.Така ДПС няма да са в парламента а БСП във власта.От Това най много се страхува Сергей Доганов.Все пак 50% Българи негласуват.Замислете се.