ГЕРБ не може да "преглътне" Пеевски, иска предсрочен вот

Цветанов: Цацаров е избран с протекцията на новия шеф на ДАНС
Обновена: 14 юни 2013 14:00 | 14 юни 2013 12:04,
158
ГЕРБ не може да "преглътне" Пеевски, иска предсрочен вот
Снимка: БТА

ГЕРБ започва сондажи за провеждане на извънредни парламентарни избори и свикване на Велико Народно събрание /ВНС/ за нова Конституция.

Това обяви от името на партията Цветан Цветанов в специална декларация по повод скандала около избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Вече нямам съмнение, че главният прокурор Сотир Цацаров е избран с протекциите на Делян Пеевски, заяви по-късно в кулоарите на парламента бившият МВР шеф.

Според него с днешния си акт лидерът на ПЕС Сергей Станишев предал националните интереси. Днес вие променихте ситуацията в България, аргументира решението за искане на предсрочни избори Цветанов.

Още по темата
 

Вече е ясно защо мнозинството е бързало толкова скоростно да приеме промените в закона за ДАНС и на
първо четене в закона за СРС-тата, отсече Цветанов.

Според него поправките, засягащи избора на председател на ДАНС, през цялото време са били такива, "че да
отговарят на професионалния капацитет на Делян Пеевски".

Никой обаче не си зададе въпроса кой е той и какви са отзивите в Европа и други държави по света относно монопола, който има в медийното пространство в България.

От днес страна ни е различна, в държавата няма да има тази сигурност, за която сте ме критикували. От днес оценките ще бъдат различни, защото в лицето на Делян Пеевски няма как да е същата по отношение на борбата с монополите и трансграничната престъпност, предупреди Цветанов.

С начина, по който редите областните управители и заместник-министрите, съм убеден, че залагате предстоящи протести. Вие сте хората, които ще преследвате тези, които ще организират протестите. Когато бях министър на вътрешните работи, никога и по никакъв повод не сме се противопоставяли на българските граждани. Лидерът на ГЕРБ тогава министър-председател Бойко Борисов взе държавническо решение, каза Цветан Цветанов.

Изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС е политико-икономическа сделка и аз ви уверявам, че и българските граждани няма да го преживеят това, заяви още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
14
 
26
 
! Отговори
не ви вярвам преди 10 години
Абе пъпеш гламав , ами той си е ваш бе , нали 4 години писа хвалебтсвени оди за тебе за мутрата за Фидоска , и за кой ли не от Герб!Ако е престъпник ти къде и какъв беше през тия години , и ако си знаел защо го прикрива, и какво е правил един престъпник заедно с Цацаров в твоя кабинет?! Това , че сте пърдели в едно гърне , и сега не можете да разделите краденото, това ли ви накара , да искате промяна в конституцията , и нови избори...и откога краденето ви стана държавна политика?!
27
21
 
30
 
! Отговори
дядо преди 10 години
как е платената гейберастка ***,преведоха ли ви стотинките за пост;)Цървула вече му треперят мартинките и Тъща му този път няма да го спаси с нотариално заверени дарения БУХАХХАХА
26
4
 
17
 
! Отговори
Розали преди 10 години
И къде им са експертите по конституционно право, та да сътворят читава Конституция ?Не е въпроса да се харчат само пари за избори ,а да започнат да работят като всички нас.
25
36
 
27
 
! Отговори
Иван преди 10 години
БРАВО ЦВЕТАНОВ-напред Българският народ е с теб.Мачкайте предателите .БСП И ДПС са голямата мафия. 23 години лъжат и крадат народа .
24
12
 
15
 
! Отговори
Боцман преди 10 години
Крис, ти като типичен комунист твърдиш че ще има осъдени. С това само доказваш, че съдебната власт в България е ЗАВИСИМА от ВАШАТА партия.ТОЧКА
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 14 Разследваха го , ама съда го оправда
22
3
 
19
 
! Отговори
21 преди 10 години
До АнонименБяха заети да крадат и да уреждат свои хора,а и толкова прости,че се самоизлъгаха,че така ще е дълго-не само един мандат.Ама им приседна и сега не могат да го преглътнат!
21
17
 
17
 
! Отговори
Крис преди 10 години
Хора, този ход на Станишев определено има някаква цел, не знаем каква. Той със сигурност не е *** и много добре знае , каква ще е реакцията на всички от този избор, явно е заложено много. Това, което аз си мисля е, че сега вече ще има осъдени гербери , начело с цв.цв , той и за това реве толкова силно, защото знае ,че сега вече ще лежи на топло.
20
28
 
28
 
! Отговори
РАЗЛИКАТА преди 10 години
Между Цветанов и Пеевски е, че народа е с Цветов и срещу Пеевски!Платени от мафията драскачи, престанете да плюете един малкото опоненти на престъпността в България- ЦВЕТАНОВ!!
19
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Мистър ХНЕ Е СМЕШНО,А Е ПЕЧАЛНО! ИСТИНАТА ЗА ЦАЦАРОВ,БЮЛЕТИНИТЕ БАРЕКОВАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ЛЪСНА МАФИЯТА ПРЕВЗИМА ДЪРЖАВАТА! ИСТИНАТА ЗА ПРЕДИЗБОРНАТА ПРОПАГАНДА ЛЪСНА! СТАНИШЕВ НЕ Е БЪЛГАРИН,А ЛОБИРА ЗА РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ,ПЕЕВСКИ И ДПС ЗА ТУРСКИТЕ СИДЕРОВ ГИ ПОДКРЕПЯ! ИСТИНАТА Е НАЯВЕ СЪБУДЕТЕ СЕ БРАТЯ БЪЛГАРИ! ДА СЕ МОЛИМ БОГ ДА НИ Е НА ПОМОЩ!
18
9
 
22
 
! Отговори
ф-1 преди 10 години
ГЕРБ, БСП,АТАКА,РЗС,ДПС-Това са метастазите на мафията Б К П!!!
17
31
 
20
 
! Отговори
дядо преди 10 години
Тази дебела *** ще бръкне дълбоко в гъ*а на гейберастката мутрокомуноченгесарска *** с боксова ръкавица БУХАХАХХАХА
16
13
 
26
 
! Отговори
сд;йгн;йсдк преди 10 години
До 121Ти не си гласувал, но *** и турците гласуваха. Затова сега ДПС имат достатъчно места за да качат БСП на власт отново и престъпникът "депутат" от ДПС става шеф на ДАНС.Негласуващата *** е една от причините да имаме ДС на власт отново. Другата са продажните *** на БСП.
15
27
 
30
 
! Отговори
Крис преди 10 години
Сега вече ще има гербери по затворите, цецко зле ти е нали :(
14
12
 
39
 
! Отговори
Боцман преди 10 години
Акъла ми не го побира!Как е възможно българския Парламент да падне толкова ниско!?Убеден съм, че и гласоподавателите на БСП са шокирани от лидера си, така както бяха шокирани от действията и подкрепата за ДПС от Сидеров, истинските български патриоти.И двамата доказаха, че за тях водеща е омразата към една партия, а не националния интерес.Нооо, "каквото повикало-такова се обадило".Вие господа мразите българския народ, но ни сме повече и нашата омраза към Вас е по-силна!!!!
13
4
 
45
 
! Отговори
JustTom преди 10 години
Само да отбележа. НЕ вземам никаква страна!:Цветан Цветанов го разпънаха на кръст за имотите му - Ако е виновен да си понесе последствията!Делян Пеевски - монополист и т.н., никой не надава глас от къде ги има тези, пари, вестници, телевизии и още Бог знае колко и какви фирми и т.н.
12
25
 
24
 
! Отговори
ИЛА преди 10 години
ТОЗИ ЦВЕТАНОВ НЯМА ЛИ СРАМ ДА СЕ ПОЯВЯВА ОПЛЮВАТ ГО ПО ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ И ВСИЧКИ ОТГОВАРЯТ ЗА ПРИКАЗКИТЕ СИ КОЕТО ЗНАЧИ ЧЕ Е ИСТИНА А ТОЙ ГОВОРИ ПРЕД ЖУРНАЛИСТИ КАТО ЖЕРТВА - И ЗАЩО СЕ СТРАХУВА ОТ ПЕЕВСКИ ?????????ТО ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ САМО ДАНО ДА Е СКОРО
11
10
 
43
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
това за цацаров е смешно, защото той е назначение на Герб от както бе назначен досега минаха повееч от шест месеца. Но че Пеевски е олигарх и че се нуждаем от нова конституция няма съмнение. Само че когато народът ревеше по площадите че исак нова конституция вие господа от Герб закрихет парламента, а сега се правите на ощипани защото мнозинството е от БСп и ДПс и не ви изнася.
10
16
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре де, аз гърбавите да ги питам, като е толкова голям престъпни Пеевески те що не го разследваха ??? 4 години държахте цялата власт, що не го разследва бе Цветанов ?
9
26
 
30
 
! Отговори
голям праз преди 10 години
И какво толкова е станало ,че ореваха орталъка?Те тези от ДАНС освен да се занимават с организация на организираната престъпност занимават ли се с друго?