Станишев да си ходи, Орешарски – не

Аспарухов: Протестите ще се засилят, ако Пеевски остане депутат
Обновена: 19 юни 2013 09:25 | 19 юни 2013 09:23,
52
Станишев да си ходи, Орешарски – не
Бриго Аспарухов. Снимка: Булфото

Лидерът на БСП Сергей Станишев трябва да подаде оставка, а премиерът Пламен Орешарски – не. Това заяви пред bTV Бриго Аспарухов, разузнавач и депутат от левицата в 39-тото НС.

Според него има недоверие в редиците на БСП към фигурата на водача.

"По тази причина искането на вот на доверие от страна на Сергей Станишев е погрешен ход – разделя на две пленума и партията. По-силният и морален ход е той да подаде оставка – тя не се коментира, а само се приема", коментира Аспарухов.

Според него обаче премиерът Пламен Орешарски към този момент не трябва да сдава властта.

"Нека мислим трезво. Пада кабинетът – какво след това? Ще се изправим пред огромна пропаст – не знаем какво ще се случи. Избори на 2-3 месеца е голям лукс и изпитание за всяка държава. По-разумното е да изчакаме – да видим дали програмата на Орешарски наистина ще се случва. Освен това, дори да има нови избори, те могат най-рано да се случат през септември. По-добре е да се заредим с търпение и да видим какво ще се свърши от кабинета”, смята Аспарухов.

Експертът по национална сигурност изрази одобрение към продължаващите протести.

"Гражданското общество вече има шанса да се изгради – това е реакция на една развиваща се демокрация. Изпросихме си го – улицата да ни каже, че иска яснота, прозрачност, „не” на монополите, „не” на партиите. Обществото не вярва, че политиците може да имат контрол над процесите в страната. Всеки вече знае, че задкулисието е проблем за България”, коментира още генералът.

Той прогнозира, че протестите ще продължат, но ще има агресивни опити да се използват от политическите сили за тяхна изгода.

Демонстрациите може и да се засилят, ако парламентът реши да остави Делян Пеевски в редиците си като депутат от ДПС.

По думите му това е правен казус, но определено ще е поредната грешка”, каза още той.

Аспарухов смята, че правилният път към подобряване на управлението и живота в страната се корени в няколко неща - задължително и мажоритарно гласуване, както и пряко избиране на областните управители.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев вече е бита карта, но сам си е виновен. Време е да си пътува, ако все още има малко достойнство! Аз гласувах за БСП, защото не исках пак да ни управлява Буда, а какво се оказа - все същата пасмина *** ! Колкото до г-н Орешарски да започне да се държи като истински министър-председател, а не като куклата на Доган и Сергей! Хайде, г-н Орешарски нали искате доверие, накарайте ни да повярваме, че си струва да изчакаме или пътувайте със Сергейчо !!!
40
2
 
1
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Трябав да се иска отговороност от ЦЛЯТА ПОЛИТЕЧСКА КЛАСА!ОСТАВКА НА СТАНИШЕВОСТАВКА НА МЕСТАНОСТАВАК НА БОЙКоОСТАВАК НА ТРЕНЧЕВ , ПЛОМЕН КОНСТАНТИНОВ И ЯНКА тАКЕВАОСТАВАК нА СИДЕРОВОСТАВАК НА ЯНЕ ЯНЕВ - това са хора във властта най-малок от десетина години.
39
1
 
3
 
! Отговори
аз преди 10 години
До ЕленаАз пък не съм съгласен нито с него, нито с теб! Смятам, че всяко решение трябва да се предшества от подробно ПУБЛИЧНО (открито) дискутиране.
38
3
 
4
 
! Отговори
Journey преди 10 години
До trayan.petkovТи какво искаш?Стабилна БСП, начело със Станишев.Иначе добре си го завоалирал.То мнодобре звучи "стига с тази криза". И на мен ми е писнало, но кризата се дължи на комунистите.
37
2
 
4
 
! Отговори
ЛЕЛЯ ПЕНА преди 10 години
УРА!! ДА ОСТАНЕ ЧОВЕК,УЖ УМЕН И РАЗУМЕН И НАТИСКАЛ СЕ ОТ ГОДИНИ ЗА ТОЗИ ПОСТ, А ПРОВАЛИЛ СЕ НА ПЪРВАТА КРАЧКА ?? ДО КОГА КОМПРОМИСИ??ОСТАВКА !!!!!!!!!!! СТИГА НИ ОБЯСНЯВАХТЕ КОЛКО СТЕ ЗАГРИЖЕНИ ЗА БЪЛГАРИЯ.ЗА 23 Г. ВИ ВИДЯХМЕ ВСИЧКИ.
36
3
 
13
 
! Отговори
Елена преди 10 години
ЕТО С ТОВА СЪМ НАПЪЛНО СЪГЛАСНА!"Аспарухов смята, че правилният път към подобряване на управлението и живота в страната се корени в няколко неща - задължително и мажоритарно гласуване, както и пряко избиране на областните управители."
35
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бригадир Аспарухов да си ходи!Серго - не!Тези от това поколение на Аспарухов, от тези служби, са задкулисието.Никога няма да приема Петков и Първанов и моля да не изпълзяват, защото вредят на БСП!Петков да събира плюнки в басейна, в който пика, а не по всички медии да се изявява като Господ, абониран за истината.
34
5
 
5
 
! Отговори
trayan.petkov преди 10 години
Ясно е, че се използва напрегнатата ситуация в страната за разчистване на задкулисни сметки. С оставката на Станишев само ще се задълбочи кризата в партията, а след като правителството е с мандата на БСП, ще се задълбочи и кризата в страната. Време е вече да се оправяме от тази криза!
33
5
 
9
 
! Отговори
Journey преди 10 години
Хайде, пак старите комунистически ченгета излязоха.Пак Бригарид Аспарухов, пак Цвятко Цветков...старите гадни ченгета.И ще ни дават те държавнически съвети.Бриго...и Сергей и Орешарски ще си заминат..и вашата партия също.Не си ти човека, който ще каже кой и кога да си заминава.
32
1
 
8
 
! Отговори
Румен Петков зове преди 10 години
Аз още преди месец след изборите призовах Станишката за незабавно *** ВЪЗМЕЗДИЕ!!Де що имаше избори досега-все ги е губил от генерала..И пак не си признава провала..Баси гьонсурата..Но сега и Гоце пусна тежката артилерияи Янаки стоилов и Серго Данаилов и Георги Кадиев и Татяна дончева...че и Бриго Аспарухов...Е то остана ли някой от БСП елита да не иска ОСТАВКАТА на СтанишГей...Само той се опъва...все се оправдава че си забравил шишенцето с вазелина...Но утре ще види той...залог е правителств
31
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КОГА ИСТИНАТА Е ПЛЮЕНЕ? НАРОДА ХРИСТИЯНСКИ НЕ Е ПРОТИВ МЮСЮЛМАНИТЕ!ЗАЩО ЧЕТВЪРТ ВЕК МЮСЮЛМАНИН В БЪЛГАРИЯ НЕМОЖЕ ДА Е С ЛЕВИ УБЕЖДЕНИЯ,С ДЕСНИ,ЦЕНТРИСКИ? ТОЛКОВА ЛИ УНИЖАВАТЕ БЪЛГ.МЮСЮЛМАНИ И НЕ ИМ ПОЗВОЛЯВАТЕ ДА СЕ ОРИЕНТИРАТ ПОЛИТИЧЕСКИ СПРЯМО СВОИТЕ УБЕЖДЕНИЯ!САМО ОБРЪЧИТЕ ОТ ФИРМИ,ОЛИГАРСИТЕ И ДАЛАВЕРАТА ДЪРЖЕ ДПС!НАРОДА ТЪНЕ В МИЗЕРИЯ ,НИКОЙ НЕ ГИ ЗАСТРАШАВА С НИЩО!НИЕ БЪЛГАРИТЕ МРАЗИМ ВАШИТЕ ИГРИ,НИЕ НЯМАМЕ НИЩО ПРОТИВ МЮСЮЛМАНИТЕ!
30
2
 
19
 
! Отговори
що за.... преди 10 години
що за мозък трябва да имаш,за да си кръстиш детето "бригадир"...вземете акъл сега и от "Комсомолски секретар Петров" и веднага от "Текезесар Маринов"...без коментар...
29
9
 
11
 
! Отговори
sdfgd преди 10 години
стига сте плюли бе хора с плюене и негативизъм нищо не може да се постигне,колкото и зле да е положението ,нашите деди са виждали и по-лошо,но не са падали духом и в озлобление един към друг
28
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗАДКУЛИСИЕТО Е ПРОБЛЕМА!ЗАДКУЛИСНО Гоце втори мандат!ЗАДКУЛИСНО-ТВОЯ ЗЕТ независим депутат-СВЕТЛЬО ВИТКОВ НЕЗАВИСИМ колкото ПОРНО ЗВЕЗДА ДЕТСТВЕНА! ТОВА ЗАДКУЛИСИЕ МРАЗИМ! ТОЗИ СТИЛ НА УПРАВЛЕНИЕ НИ ДОКАРА ДО ТОВА ЗЛОКОБНО БИТУВАНЕ!"МОЖЕ ДА Е МОРАЛНО УКОРИМО ,НО Е ЗАКОННОСЪОБРАЗНО" мантрата на ПРЕХОДА в който ОГРАБИХТЕ ДЪРЖАВАТА,СЪЗДАДОХТЕ"НЕЗАВИСИМА СЪД.СИСТЕМА"и ОЛИГАРСИ ,ВАШИ ДРУГАРИ!НЯМА ДА ПРОПАДНЕМ С НОВИ ИЗБОРИ,ЩЕ ПРОПАДНЕМ ,ако ПРОДЪЛЖИМ ДА ТЪРПИМ!
27
18
 
9
 
! Отговори
ИСТИНАТА ЗА ГЕРБ преди 10 години
Милиционерите от БСП искат обединение с милиционерите от ГЕРБ.Станишев не дава. Затова искат да го свалят.
26
3
 
19
 
! Отговори
JustTom преди 10 години
"голям лукс и изпитание за всяка държава"То и 240 ГЛАДНИ и ПРАЗНИ кратуни са лукс, ама..." По-добре е да се заредим с търпение"24 г. търпяхме... СТИГА ВЕЧЕ!"задължително и мажоритарно гласуване, както и пряко избиране на областните управители."Едно смисленно изречение в цялата статия...
25
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Едно не мога да разбера, защо продължвате да ни показвате тоя бригадир, престъпник ?В нормална държава този ще бъде срам за народа. Все едно в Германия Айхман да им дава акъл.
24
2
 
24
 
! Отговори
user преди 10 години
Този винаги е бил предател. Предаде Бай Тошо, сега предава и Станишев. От такива поп Кръстьовци никога няма да се оправим. Явно винаги иска да е каймакът, а не го виждат, че е ***.Нови избори с нови чисти лица, това иска народа.
23
10
 
4
 
! Отговори
lora love преди 10 години
до 14а ти какво предпо4иташ-да ни дадат нещо и тези да го излапат ли,аиде да се махат и нови избори
22
18
 
5
 
! Отговори
Бай 100-ян преди 10 години
кво не му харесахте на Пеевски?Млад,богат,успял,десен-а сега кво?Къф да сложат-некой дедко комунист?