Сидеров спретна цирк на КСНС, скочи на Плевнелиев

Бойко Борисов си тръгна, президентът даде 15-минутна почивка
Обновена: 20 юни 2013 14:06 | 20 юни 2013 09:29, Камелия Цветанова
504
Сидеров спретна цирк на КСНС, скочи на Плевнелиев
Видимо изнервен Росен Плевнелиев обяви почивка. Снимка: БТА

С фалстарт и невиждан скандал започна днешното заседание на КСНС при президента, която основна тема е сигурността в страната и протестите на хората.

Причината за това стана недоволството на лидера на „Атака“ Волен Сидеров, който освен че преди началото на заседанието крещеше пред прозорците на президента "оставка", след това поиска от президента да му отговори: „Какви са тия пари, които тъпче в офшорки и защо вози с правителствения самолет шефа на „Дънди прешъс“.

Държавният глава многократно го помоли да спазва правилата на заседанието и да спре с канонадите си срещу него, както и да декларира, че ще спазва правилата на КСНС.

Тогава лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова Плевнелиев да въведе ред и предупреди, че след като Сидеров не иска да напусне заседанието, за да протече то нормално, той ще си тръгне. Така и направи.

След това Плевнелиев поиска от юристите на президентството дали могат да проверят по какъв начин е възможно да бъде отстранен от КСНС лидерът на „Атака“ и даде 15-минутна почивка, за да се успокоят страстите.

Лидерът на ДПС Лютви Местан поиска през това време представители на президентството да се свържат с Бойко Борисов и да го върнат обратно.

Той се мотивира с обстоятелството, че представителите на най-голямата политическа сила не ходят в НС и заседанието на КСНС е шанс „да седнем на една маса и да се обсъди една много тежка политическа ситуация, защото иначе отговорността на пръв поглед ще се окаже само на партиите, които подкрепят правителството".

На свой ред лидерът на БСП Сергей Станишев настоя пред президента след почивката да се съберат без медиите, защото тяхното присъствие създавало условия за такъв напрегнат диалог, който се водел между него и лидера на „Атака“.

В крайна сметка след почивката заседанието продължи в присъствието и на Сидеров.

Според правилата по време на заседание на КСНС не могат да се обсъждат теми, които не са заложени в предварителния дневен ред, но няма точка, според която лидер на партия да бъде принуден да напусне заседанието, обясниха юристи пред Dnes.bg.

Зам-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пък замести Бойко Борисов, който напусна заседанието и отказа да се върне след словоизлиянията на лидера на "Атака". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


504
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
379
1
 
2
 
! Отговори
JanaDArk преди 10 години
Време е някой да вземе участие и да забрани със закон нахалното поведение на Гн Бойко!?Ние сме в европейският съюз, намираме се в XXI век, не може да се държиш и да действаш с мафиотските прийоми от началото но 90те години, а в същото време народа ти да умира от глад?!
378
1
 
2
 
! Отговори
JanaDArk преди 10 години
Крайно време е да се потърси сметка от тези разбойници Бойко Борисов и компания ?! Щом Сидеров оглави комисията по корупция тогава ще им стане тясно около дебелите вратове!?
377
1
 
1
 
! Отговори
JanaDArk преди 10 години
Идва времето на справедливостта!!! Време е виновните да си понесат наказанията!!!Тази политическа сбирщина ГЕРБ ще бъде изправена на подсъдимите скамейки ?!Съсипването на държавата не може да остане безнаказано?!
376
5
 
10
 
! Отговори
яна преди 10 години
Този гаден и долен, антибългарин посрами Народа! И този път доказа, че наглото и арогантното, античовешкото и неморалното поведение надделяха у него над всичко! Нищо не може да спре просташкото поведение на БОЛЕН, който незабавно трябва да бъде освидетелстван от психиатър на 4 ти км. А главния прокурор трябва да се самосезира и да отнеме имунитета на БОЛЕН!
375
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сидеров ***. Диагнозата "Болен" вече съвсем му приляга.
374
4
 
12
 
! Отговори
PD преди 10 години
Що не мислите самостоятелно бе моми и момци. Системата не работи и единствен Сидеров има разработен план в който дори и да не е реализуем, е посочено защо не работи. Всички останали искат цирка да продължи. Ако системата трябва да се подложи на сериозна редакция, единствено в програмата на Атака има някакви идеи. Всичко останало е ала бала и заобикаляне на реалните проблеми. Въпреки протестите, в обществото ни е пълно с житейски истории на нагласени и с нежелание за промяна индивиди. Пат пълен!
373
8
 
13
 
! Отговори
Евил преди 10 години
Добре де , по коментарите ви разбрах, че Волен е болен.Но и не чух крадеца да отговори на "Болния" му въпрос.Бойко, Цветанов, Доган ,Местан, Станишев и т.н. децата в детската градина знаят, че са крали.Волен може да е инфантилен, шизофреничен и ПАК СТИГНАХ до т.н. Но не може да се отрече, че е винаги прав и им задава най-точните въпроси. Междувпрочем още никой не е отговорил на негов въпрос. И защо като е толкова луд и болен, никой не иска да го за клевета ?
372
9
 
15
 
! Отговори
Стоян преди 10 години
Помислете само, когато президента Петър Стоянов вспъпваше в длъжност през 1997 г. протести, митинги, 1 долар - 3000 лв. хиперинфлация.... Първанов два мандата - пълен комфорт- живот с капела. Встъпи в длъжност Росен Плевнелев- подобна ситуация, чудят се по какъв начин да правят провокации, те не беше съпругата му, то не беше "големия" гаф - Колорадо, сега пък офшорки. А големите гафове от 2 седмици насам с какво да ги сравним. Сидеров - най големия продажник, в братска прегръдка с Доган!?!?!?
371
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много ме боли за България, никога не съм си и представял, че подобен сценарии може да се разиграе. Не знам дали Сидеров съзнава в качеството си на невменяем думите си, но ако този човек е вменяем, то той е за разстрел. Така или иначе той вече е бита карта или просто казано - политически труп.
370
3
 
24
 
! Отговори
aaa преди 10 години
Радвам се, че всички медии днес употребяват думата "цирк", за да илюстрират поведението на Болен. Аз обаче, мисля че в известен смисъл по този начин обиждаме цирковото изкуство...
369
7
 
24
 
! Отговори
tt преди 10 години
тия *** от тройната коалиция умишлено направиха този цирк,за да дискредитират президента.
368
2
 
5
 
! Отговори
4EREN MANGO преди 10 години
MAHKATE ATAKA I DPS I PRAVITE DEMOKRATI4NI ZAKONI BEZ RADIKALNI ELEMENTI KATO SIDEROV I DOGAN . KAK CHTE GI NASTIGNEM AMERIKANCITE E KAZAL EDIN VELIK 4OVEK.
367
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма ли кой да напомни на този Болен или Волен,не знам кое е по-правилно,че сега е 2013г. а не 1933г.
366
1
 
7
 
! Отговори
md преди 10 години
Napoleonoviq kompleksar ili 4ove4eto sus sindroma na Niskiq muj pak jalko i po xuliganski se opita da privle4e vnimanie.Mnogo jalko i cenichno 4e vse oshte ne e pribran na prinuditelno le4enie v Psixiatrichno otdelenie zashtoto na ludite mestoto im e v LUDNICA ne v Parlamenta.A da ne govorim 4e to4no puk toi Mafiota ,agenta na KGB nqma izobshto mqsto na nikakvi obshestveni i politi4eski proqvi.Molq glavniqt prokuror da izdade zapoved za prinuditelno le4enie na liceto Volen Siderov.
365
1
 
3
 
! Отговори
4EREN MANGO преди 10 години
NA BOLEN CHTE MU MINE SAMO AKO GO OPANE EDIN 4EREN ***
364
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Darjavata e stah ot dogan i volen
363
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До евлогиВие сигурен ли сте,че президентът наистина има пари в офшорка,видяхте ли някъде неоспорими доказателства за това или просто повтаряте непотвърдената информация,пусната незнайно от кого в общественото пространство?
362
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ИванНа лудницата-може!Божеее прибери си вересиите...
361
6
 
19
 
! Отговори
beli преди 10 години
вие нормални ли сте не виждате ли че волен е ранния фюрер
360
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Какви ги вършат БСП,ДПС,Атака"Нещо което Борисов не можа да свърши за четири години и фалира България:До 30 август ще разплатим всички обществени поръчки на бизнеса и ще ускорим възстановяването на ДДС, обеща премиерът Пламен Орешарски в НС вчера. Той обяви, че кабинетът ще предприеме решителни стъпки против контрабандата. Орешарски посочи, че кабинетът предвижда промени в Закона за обществените поръчки, за да се улесни достъпът до тях. Още в следващите месеци ще предприемем стъпки за привличане на кредитни ресурси за стартиращия, малък и среден бизнес, заяви Орешарски. Правителството има и г