Цели 9 часа БСП бистри бъдещето си

Червените редици строени зад Станишев
Обновена: 21 юни 2013 07:11 | 21 юни 2013 07:08,
133
Цели 9 часа БСП бистри бъдещето си
Снимка: архив, Булфото

В сегашната кризисна обстановка не оставка на ръководството на БСП е начинът за поемане на политическа отговорност. Това се посочва в решение на Националния съвет на БСП, гласувано тази вечер, слез близо 9-часово заседание на "Позитано" 20.

Вместо това е наложителна пълна консолидация и да се осигури ясна политическа подкрепа за спешните мерки в плана "Орешарски", се казва в него.

Националният съвет на БСП гласува доверие на Изпълнителното бюро да изпълни определени задачи, коментира пред журналисти заместник-председателят на партията Георги Пирински.

В отговор на въпрос той каза, че вот на доверие за определени политики не означава вот на доверие към председателя.

"Обсъдихме въпроса, когато подготвяхме проекта за решение, и стана ясно, че Станишев е искал именно такъв мандат, с който да реализира необходимите стъпки в този момент, а не че по принцип е поставял въпроса за доверие", обясни Пирински. Той уточни, че става дума за задачи, които партийните органи и ръководството да изпълнят, за да има стабилна подкрепа за кабинета.

Още по темата

Георги Първанов (президент на България от 2002 до 2012 г.) коментира, че на пленума е имало груба манипулация.

"В документа между другото е вкаран текст, свързан с доверието, при положение че такава точка в дневния ред няма и в докладването на председателя такъв проблем не беше поставен", посочи той и допълни, че не е участвал в гласуването.

Секретарят на БСП Антон Кутев отрече да е имало манипулации на заседанието.

"Над 100 членове на Националния съвет подкрепиха документите, не повече от 15-20 бяха "против" или въздържали се. Беше предложен вот на доверие на ръководството да изпълни конкретни задачи и Националният съвет го подкрепи", посочи той.

"Гласувахме доверие на лидера и на ръководството на БСП", категорична беше и Мая Манолова, заместник-председател на Народното събрание.

По времето, през което червените стягаха редиците, протестът премина пред централата им.

Точно тогава инцидент помрачи мирния многохиляден протест срещу политиката на кабинета "Орешарски".

Журналистът от в. "Телеграф" Радослав Киров пострада, след като провокатори започнаха да мятат бутилки и камъни към "Позитано" 20.

Репортерът има рана на главата, но състоянието му не е сериозно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
17
 
! Отговори
pi4a преди 10 години
Световна наглост!!! В крайна сметка случаят Пеевски се разминава без нито една оставка. Нещо, за което във всяка нормална държава Олигарски и Съсела отдавна да са аут.
35
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Алоо,пишещите по-долу!Какво ви *бе какво става в централата на БСП?Да не би да сте членове на столетницата?!Гледайте си кефа и не се занимавайте с чуждите проблеми!Иначе всичко друго е идиотизъм!
34
1
 
9
 
! Отговори
колибри преди 10 години
Несменяем - как ли го постига ?
33
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бсп стигна дъното толкова нагли хора не съм виждал
32
6
 
25
 
! Отговори
qwer преди 10 години
Мазните *** в момента отново мазно лъжат и усукват пред телевизиите за протестите.Червеняков пред БНТ 1 се мъчи да убеди народа,че видите ли БСП уважава протестите и се стреми едва ли не да направи българинът най-щастливият човек на Европа, че българинът има право на протест, но трябва да изчака за да види и бъдещето на този кабинет. ДОКОГА ЩЕ ЧАКА БЕ Г-Н МАЗЕН КОМУНДУР,ТОЗИ НАРОД ВИ ЧАКА ВЕЧЕ 23 Г.И ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ВИ Е.А МАЙКАТА ГНУСНА И ЧЕРВЕНА,9 ЧАСА ПАК СНОЩИ ПАК МУ КРОИХТЕ КАПАНИ.
31
7
 
29
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Б. Борисов и Ц. Цветанов ще ни се видят като невинни юноши спрямо новите управляващи, които са изтъкани от злоба и алчност. Всеки ден назначават зам. министри и областни управители престъпници и деградирали типове. Това го няма и в Африканските племена. Бог да пази България.
30
2
 
25
 
! Отговори
edin преди 10 години
те нямат бъдеще което да бистрят
29
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бог ще ви накаже, *** продажни червени, *** мръсни, *** долни
28
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съботния протест пред ПЕС е императив. Разбирам, че една немалка част от гражданите на България не са еволюирали над провинциалното мислене тип "сакън да не чуят съседите", но тези, които сме на протеста мислим в мащаб. Проблема не е на България, той е на държавата Европа, така както Катуница не беше някаква дребна селска дрязга, а беше проблем на цялата страна. Имаме дълг да предпазим европейското си семейство и да го алармираме за съветската заплаха, това не е просто някакво хленчене.
27
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП има шанс да оцелее само ако Станишев се махне и партията да стане силна комунистическа партия БКП, която да се бори за цялата власт в името на народа. Сега БСП е антинародна буржоазна и предателска партия защитаваща само класата на богатите българи.
26
2
 
31
 
! Отговори
протестиращ преди 10 години
До НЕпротестиращ1. Телевизиите трябва да са обективни. Като "експертите" се оакват, те трябва да го отразяват. Ако искаш цензура гледай си тв7.2. "Калинките" все още са актуални и бсп ги обичат. Но не се наричат калинки, ами глигани.3. Петков и Гоце искат просто да си менкат позициите с Гея. На бсп ръководството не ни интересува, защото така или иначе ще ги изхвърлим.4. Да, не се извинявайте повече, че сте мн жалки. Никой не иска извинения. Просто си ходете!
25
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мама мия.яяяя..чиста помия....
24
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цели 9 часа БСП бистри бъдещето сиХах, пълна загуба на време :Дд
23
26
 
3
 
! Отговори
Victor Genov преди 10 години
Виктор можеш да ми викаш господине ако си ми приятел,а ти и враг не можеш да ми бъдеш.На 35 години съм,таксиметров шофьор.И явно следите доста сайтове едновременно (колкото и да сте там).Утре пак ще бъда пред нашата партийна централа.Между 16.00 и 17.00 ще поздравя българските ултра националисти от партия "АТАКА" на кръстовището бул.Дондуков и ул.Георги Сава Раковски и след това отивам към нашата централа.Ще нося националното знаме и надпис върху гърдите си "КОМУНИСТ СЪМ И НЯМА ОТ КАКВО ДА СЕ СРАМУВАМ".Ако има българи които по убеждение са комунисти,социалисти или либерали могат да заповяд
22
2
 
28
 
! Отговори
ubuntu преди 10 години
Българино ! Събуди се!Виж какви ги вършат башибузуците от БСП,ДПС и Атака!
21
1
 
24
 
! Отговори
Арена преди 10 години
Цели 9 часа БСП бистри бъдещето си- *************Мислят за собствените си *** как да направят нови далавери със глазурни покрития, Хаир да не видят дано *** мръсни, точно те докараха народа до просешка тояга.Аз не сам за българия с Русия, но днес европа не е това което беше и скоро ще се раздели, Германия посто няма да издържи. България е ганица между глупавите европейци и агресивните азиатци.Арабин от политика не разбира той разбира само силата и насилие, Друг път с тях няма
20
2
 
20
 
! Отговори
Петър преди 10 години
Викторе, *** комунярски недъгав, скрий се някъде и стига спами по всички сайтове! Никой не се интересува от жалката ти историйка и личните ти пуберски проблеми!ДГД!
19
22
 
1
 
! Отговори
Victor Genov преди 10 години
С извинение за откровенния език башибозуци с тъпани и *** бяха обсадили централата на БСП.Нищо не се чуваше.Само чувах полицая който ми даваше разпореждания как да не пострадам от "мирните".1500 човека,а София е 2000000 население?
18
30
 
4
 
! Отговори
Victor Genov преди 10 години
Снощи пред централата на БСП не видях 20 000 души,видях 1500 (хиляда и петстотин) души.Граждани,млади момчета 16-17 годишни (те бяха и най-агресивни),не мога да ги наричам *** или с обидни епитети,защото не е достойно-хора които си търсят правата.Но и ние си търсиме нашите-не искаме да ни управляват мутро-подобни псевдо-демократи.И да прави сте-битката е на медиите от четири часа сутринта се опитвам да пусна мнението си в VESTI(на ABV.bg "новинарите"),извинявам се на ***,но явно посочената медия е "СУПЕР НЕЗАВИСИМА" и няма как да допуснат мнението ми.DNES.bg са независими-БЛАГО
17
2
 
26
 
! Отговори
ubuntu преди 10 години
Съвременните Башибузуци от БСП,ДПС и Атака много по достойни от прадедите им от времето на Османската империя