Цели 9 часа БСП бистри бъдещето си

Червените редици строени зад Станишев
Обновена: 21 юни 2013 07:11 | 21 юни 2013 07:08,
133
Цели 9 часа БСП бистри бъдещето си
Снимка: архив, Булфото

В сегашната кризисна обстановка не оставка на ръководството на БСП е начинът за поемане на политическа отговорност. Това се посочва в решение на Националния съвет на БСП, гласувано тази вечер, слез близо 9-часово заседание на "Позитано" 20.

Вместо това е наложителна пълна консолидация и да се осигури ясна политическа подкрепа за спешните мерки в плана "Орешарски", се казва в него.

Националният съвет на БСП гласува доверие на Изпълнителното бюро да изпълни определени задачи, коментира пред журналисти заместник-председателят на партията Георги Пирински.

В отговор на въпрос той каза, че вот на доверие за определени политики не означава вот на доверие към председателя.

"Обсъдихме въпроса, когато подготвяхме проекта за решение, и стана ясно, че Станишев е искал именно такъв мандат, с който да реализира необходимите стъпки в този момент, а не че по принцип е поставял въпроса за доверие", обясни Пирински. Той уточни, че става дума за задачи, които партийните органи и ръководството да изпълнят, за да има стабилна подкрепа за кабинета.

Още по темата

Георги Първанов (президент на България от 2002 до 2012 г.) коментира, че на пленума е имало груба манипулация.

"В документа между другото е вкаран текст, свързан с доверието, при положение че такава точка в дневния ред няма и в докладването на председателя такъв проблем не беше поставен", посочи той и допълни, че не е участвал в гласуването.

Секретарят на БСП Антон Кутев отрече да е имало манипулации на заседанието.

"Над 100 членове на Националния съвет подкрепиха документите, не повече от 15-20 бяха "против" или въздържали се. Беше предложен вот на доверие на ръководството да изпълни конкретни задачи и Националният съвет го подкрепи", посочи той.

"Гласувахме доверие на лидера и на ръководството на БСП", категорична беше и Мая Манолова, заместник-председател на Народното събрание.

По времето, през което червените стягаха редиците, протестът премина пред централата им.

Точно тогава инцидент помрачи мирния многохиляден протест срещу политиката на кабинета "Орешарски".

Журналистът от в. "Телеграф" Радослав Киров пострада, след като провокатори започнаха да мятат бутилки и камъни към "Позитано" 20.

Репортерът има рана на главата, но състоянието му не е сериозно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
21
 
! Отговори
читател преди 10 години
До електорат матряловЧовече, от доста време списваш във форумите на Днес.бг и виждам, че се опитваш да се правиш на независим.До сега едно е ясно, ти просто си анти ГЕРБ и Бойко Борисов, нищо друго.Размислите ти са повърхностни, пристрастни и най-важното- с много думи нищо.Колкото до съотношението, 30 000 протестиращи към 1,5 млн. жители, ако прочетеш малко социология ще ти светне.Приятен ден, пич.
15
23
 
5
 
! Отговори
diadko50 преди 10 години
БСП си е БСП.Направете по-добра от нея и я победете на избори.
14
1
 
28
 
! Отговори
ОМЕРЗЕН преди 10 години
Липсата на достойнство и мъжество на партийния лидер убива БСП и е заразителна за останалите!Станишев шикалкави, както собственият му интерес изнася, но не се намериха разгневени социалисти, които да го изхвърлят от Позитано, защото докато той е там и за тях има топли кресла. Боже пази БГ и от тези от задкулисието, които дирижират протести, и от РЕНЕГАТИТЕ около Станишев.
13
1
 
35
 
! Отговори
Социаглист преди 10 години
Тия зомбираните тъй ще си потънат в небитието със Сергей!
12
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Господа Полицаи, сумати червени престъпници бяха се събрали на едно място, защо не ги арестувахте?
11
2
 
23
 
! Отговори
И как преди 10 години
До НЕпротестиращИ КАК ТОЧНО ГО ИСКАШ ТОВА!!! КАТО СЕ КАРАШ ВКЪЩИ НА ТЕЛЕВИЗОРА ЛИ!!! СЕДИ СИ ДОМА И ДАВАЙ РЕШЕНИЯ ЗА СПРАВЯНЕ СЪС СИТУАЦИЯТА НА ЧАШКА С КОМШИЯТА. ЯВНО ТАКА СЕ БУТА ПРАВИТЕЛСТВО, КОЕТО СЕ Е ВПИЛО ВЪВ ВЛАСТТА, ЗАЩОТО ЗНАЕ, ЧЕ МУ Е ЗА ПОСЛЕДНО И СЕ ИЗБИРА НОВО
10
4
 
30
 
! Отговори
Хепи преди 10 години
Уродливата комунярска партийка умре завинаги!АМИН!:)
9
23
 
4
 
! Отговори
Victor Genov преди 10 години
Така нареченият мирен протест показваше средни пръсти пред централата на БСП и скандираше обидни лозунги "на майка" и т.н. наред с дежурното оставка.Бяха 1500 човека.Опитаха се да скъсат надписа на тениската ми "КОМУНИСТ СЪМ И НЯМА ОТ КАКВО ДА СЕ СРАМУВАМ".И да,за пример как се брани партийна централа са ми били българските ултра националисти от "АТАКА"-те на нас средни пръсти,обиди и камъни,ние на тях-националния химн и националното знаме.ПОКЛОН!Утре пак ще бъда пред нашата партийна централа.Между 16.00 и 17.00 ще поздравя българските ултра националисти от партия "АТАКА" на кръстовището б
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Идете си с мир
7
14
 
3
 
! Отговори
bariera_61 преди 10 години
До 1Наистина Иван Костов беше най-умелия крадец, даже имаше невероятната способност да краде и със задните си части, толкова беше добър, той завинаги си остава Номер 1!
6
1
 
24
 
! Отговори
bariera_61 преди 10 години
Бъдещето на БСП е кристално ясно - разцепване на две партии, около Станишев и около Първанов!
5
2
 
32
 
! Отговори
Истината преди 10 години
Как можаха някои хора да гласуват за БСП, за тоя скопен пръ4 Сергея дето няма един ден стаж в живота си?????? Тоя ли дето не е работил един ден в живота си ще оправя държава в тежко икономи4еско и социално положение??? Прили4а ми на полет на безпиотен самолет в момента....на който освен вси4ко дурго ами и горивото е на привършване. Българи, да ги сваляме тия наглеци от власт! Но да знаете 4е лесно няма да я дадат....това е истинската мафия в БГ и ве4е си показа лицето и рогите!!!
4
2
 
20
 
! Отговори
българка преди 10 години
НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА ВАШИТЕ БЕЗПЛОДНИ ПЛЕНУМИ ,НО ЩЕ СЕ РАДВАМЕ ДА СИ ОСТАВИТЕ СТАНИШЕВ ДА ВИ ВОДИ И ДА ГЛАСУВАТЕ КАТО СТАДО ЗА НЕГО ,ЗАЩОТО ТОЙ Е ВАШИЯТ МАЙСТОР !
3
2
 
33
 
! Отговори
JustTom преди 10 години
Комуниста кокала не пуска,комуниста би умрял за власт.Дори и с Кауза пердутате искат пак да са на власт!
2
1
 
36
 
! Отговори
Anti преди 10 години
Не ви искаме.Не ставате за нищо.С приказки по 9 часа не стават работите.Идете си с мир.
1
0
 
30
 
! Отговори
аз преди 10 години
Иван Костов е виновен-сега няма кого да мразят и почват да се ядат един друг.