София протестира, в провинцията е тихо!

Предсрочни избори сега са безотговорен ход, каза Станишев пред Die Presse
Обновена: 24 юни 2013 14:52 | 24 юни 2013 13:25,
544
София протестира, в провинцията е тихо!
Снимка: БТА

Правителството се вслушва в хората, но предсрочни избори сега ще бъдат безотговорен ход, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в интервю за австрийския всекидневник Die Presse. Той призова да бъде правена разлика между София и провинциалните градове, където е тихо.

Според него ситуацията е различна, отколкото по време на февруарските протести и хората искат правителството да работи и да решава социалните и икономическите проблеми.

Станишев дава и своето обяснение за протестите от последните дни. „Три и половина години ние живяхме при авторитарно управление, при което беше потушавано всяко противоречие. Сега ситуацията е като експлозив в тенджера под налягане“, коментира той и допълва, че февруарските протести са били не само заради високите сметки на тока, но и заради усещането на хората, че държавата не прави нищо в техен интерес.

Червеният лидер допълва, че у нас нервите са оголени и при погрешно докосване реакцията е много силна. По този начин Станишев обяснява пред Die Presse реакцията след назначението на Делян Пеевски. Идеята за неговото назначение е, че той е решителен човек, допълни още лидерът на БСП.

Станишев отново признава грешката с назначението на Пеевски, но допълва, че правителството е научило урока си от нея. „Сега е важно да обърнем внимание на важните проблеми – цените на електричеството, борбата с бедността и възстановяване на икономиката – всички тези неща са в плана „Орешарски“, убеден е той.

Правителството със своите действия ще може да върне доверието на хората и ще покаже, че не е зависимо от олигарсите, коментира още Станишев. Пред изданието той посочва, че от 1 юли цената на електричеството е трябвало да бъде повишена с 20%, а вместо това ще бъде намалена с 5 на сто.

„Половината от българите, живеещи в бедност, искат правителство, което да се грижи за тях. Ето защо от юли ще увеличим майчинските, при това в много тежка бюджетна ситуация“, заявява още „червеният“ лидер и допълва, че по същия начин ще се действа и по отношение на бюрокрацията и корупцията, за да може икономиката да се възстанови.

Лидерът на БСП категорично отрече, че правителството на Орешарски разчита на подкрепата на "Атака". Този кабинет се подкрепя само от социалистическата „Коалиция за България“ и либералната ДПС. „Атака само се регистрира в парламента, за да може работният процес да върви“, обяснява Станишев и допълни, че ГЕРБ е „добре дошъл“ да се върне в парламента.

„България трябва да преговаря с ЕК за финансиране. Нужно е да се определят националните приоритети. Ние сме демократична партия и искаме към този процес да се включи и опозицията. Но тя от първия ден се обърна и показа, че не приема волята на народа“, коментира в заключение Сергей Станишев.

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


544
Още по темата: Сергей Станишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
444
0
 
1
 
! Отговори
Провинциалист преди 10 години
Сам се издъни Станишев....като даде голяма власт на ДПС-арите. Аз бих посъветвал Местан да стои близо до (ФАКСА) и да чете внимателно какво ще му наредят от там !! И така честито на всички гласували за партия (АТАКА). Волен помогна за създаването на новата тройна коалиция !!
443
0
 
4
 
! Отговори
х преди 10 години
тихо ли, *** такъв! каквото горе, такова и долу - кметовете изяждат бюджетите на общините на софри!
442
3
 
9
 
! Отговори
Пепи преди 10 години
Протестиращите се самопровъзгласиха за най-най на България, но не е точно така. Ако беше вярно, щяха да измислят поне една истинска причина, задари която искат оставката на правителството. Досега всичките им искания са удовлетворени, но те просто не искат да се приберат - навън е по-интересно, срещаш се с приятели за по бира, въобще купон отвсякъде... А връзката им с политикате е в онези 30-50лв., които ГЕРБ раздават за си доведат децата или кучета на "протеста"...
441
6
 
11
 
! Отговори
провинциалистка преди 10 години
чух по един от новинарските канали изказване на един от много разбиращите,че протеста бил интелигентен,щом протестирали хора от София,Пловдив,Варна..тоест там са събрани интелигентните хора на страната.НО ВИЖТЕ,ДОРИ И 200 000 ХИЛЯДИ ДА ИЗЛЯЗАТ ОТ ТЕЗИ ГРАДОВЕ ТЕ НЕ СА БЪЛГАРИЯ!!Стига с тези манипулации!Предлагам във всеки град да има контрапротест и да идват медии да отразяват.Защото ми омръзна софиянци да казват,че народа тоест и аз искам правителството да падне.НЕ ИСКАМ,ИСКАМ ДА РАБОТИ ЗА МЕН!
440
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Пловдив всеки Божи ден има протест - сутрин пред Областна управа, а от 18:30 се обикаля по маршрут. Събота и неделя се събират между 5 и 7 0000 човека, друг е въпросът как се отразява. За другите градове от така наречената провинция не знам, но за Пловдив съм очевидец. Пловдив от зората на демокрацията е наричан "синята крепост", така че Сергей хич да не брои пловдивчани за свои.
439
6
 
8
 
! Отговори
банкеръ преди 10 години
Краино време е жандармерията да си свърши работата.Шопите отдавна не са млатени,чудя се Орешарски що им бави шефа и не го сменя.Вместо да започне да пълни затворите му се налага да се оправдава.Краино време е да ги събере всички и да почват да работят или да си ходят по живо по здраво.Какво ли ще стане ако и *** излязат да протестират за нещо сигурно има за какво,нали и те са граждани според закона.Не се ли направи ревизия на прехода България си отива.
438
5
 
7
 
! Отговори
Kirozila преди 10 години
Ето това господа е национално предателство!Направо ми се реве! *** мазохистите са тея дето гласуват за БСП ДПС Атака и ГЕРБкойто и да е друг е по-малко зло от тях
437
3
 
8
 
! Отговори
пред местни избори преди 10 години
В интерес на истината е прав. Герб подкрепиха "бившия" червен кмет Кирил Йорданов във Варна. Родния ми град в продължение на години беше "омаян" от червено-синя-герберска мъгла, където кой какъв е, не беше И ВСЕ ОЩЕ НЕ Е много ясно. Бойко Борисов през целия си мандат не обърна нула внимание на морската столица на България. Така че откъде накъде ще гласувам срещу ***, за да върна Борисов на власт. Трябва ли да се чувствам солидарен със столичани, на които ББ обръщаше специално внимание.
436
5
 
9
 
! Отговори
eva преди 10 години
Точно Това иска другарчето Станишев, да раздели хората. Аз съм от провинцията и подкрепям протестите в София. За мен това не е протест на столичани,а то е протест срещу липсата на морал в политиката и всичко произхождащо от това. Всеки с капка морал в себе си трябва да е съпричастен. Нека не се делят хората по други признаци.
435
1
 
1
 
! Отговори
Ilumpen преди 10 години
fu retard.
434
5
 
19
 
! Отговори
ссссссссс преди 10 години
Нагъл ***,искаш народа да те изрита с шутове,защото твойте не можаха.
433
5
 
19
 
! Отговори
Статист преди 10 години
Чувате ли, хора по малките градове? Излизайте!
432
13
 
8
 
! Отговори
Непротестиращ преди 10 години
Протестират тези които ходят по два пъти в годината на почивка в Гърция и Турция , щото ги е страх ,че Орешарски ще им секне сивите приходи ....
431
4
 
9
 
! Отговори
Филибилия преди 10 години
Що не дойдеш в Пловдив бе мушморок! Или изведнъж за Софето Филибарата престана да изглежда като провинция?
430
3
 
16
 
! Отговори
lewskar преди 10 години
Няма нищо по-лошо на този свят от българският селянин.Той е дребнав,алчен,страхлив към властващите,подмолен пред вас и готов да ви забоде нож в гърба"Алеко Константинов преди повече от 130г пред швейцарски вестникНезнам на мен звучи модерно сякаш Алеко е е виждал в бъдещето БЪЛГАРИЯ 2013Е тези хора избират правителства вече 23 и като прибавим неграмотните *** и средновековните турци ,после искате България да върви.....................Е няма как
429
25
 
15
 
! Отговори
СОЦИОЛОГ преди 10 години
В НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ЗДРАВ РАЗУМ, НЯМА И СЕГА, ЗАТОВА И ЖИВЕЕ ЗЛЕЕ, АМА ВСЕ НЯКОИ ДРУГ МУ Е ВИНОВЕН!!!!ИЗВИНЕТЕ МЕ ПРОТЕСТИРАЩИ, НО МАЙ СТЕ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ***, И КОЛКО ВИ ХАРЕСА ДА СЕ НАРИЧАТЕ ИНТЕЛИГЕНЦИЯ, ХАХАХАХАХАХАХ
428
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да Станишев, тихо е. Чакаме да дойдат миньорите които се каниш да оставиш без хляб. И тогава жална ти майка.
427
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев, Не дърпай дявола за опашката!!!!
426
2
 
44
 
! Отговори
хахчо преди 10 години
НАЙ ВАЖНОТО Е ДА СЕ ВЪВЕДЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ !!! Само по този начин ще изритаме фесовете с майчиния им език от парламента тихо, без революция и без напрежение. Излязат ли всички българи да гласуват за български партии, гласовете на етническата партия се стапят и правата и свободите им минават в наши ръце !!!ЗАПОМНЕТЕ БЪЛГАРИ И ВСИЧКИ ПРОТЕСТИРАЩИ, НАЙ ВАЖНО Е ДА ГИ ПРИТИСНЕМ ДА ВЪВЕДАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ГЛАСУВАНЕ !!!!!!!!!!! ДПС Е НАЙ ГОЛЕМИЯ ВРАГ НА СТРАНАТА НИ
425
0
 
38
 
! Отговори
София преди 10 години
То София не е ли провинцията?Тук дойдоха да живеят всички от селата