София протестира, в провинцията е тихо!

Предсрочни избори сега са безотговорен ход, каза Станишев пред Die Presse
Обновена: 24 юни 2013 14:52 | 24 юни 2013 13:25,
544
София протестира, в провинцията е тихо!
Снимка: БТА

Правителството се вслушва в хората, но предсрочни избори сега ще бъдат безотговорен ход, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в интервю за австрийския всекидневник Die Presse. Той призова да бъде правена разлика между София и провинциалните градове, където е тихо.

Според него ситуацията е различна, отколкото по време на февруарските протести и хората искат правителството да работи и да решава социалните и икономическите проблеми.

Станишев дава и своето обяснение за протестите от последните дни. „Три и половина години ние живяхме при авторитарно управление, при което беше потушавано всяко противоречие. Сега ситуацията е като експлозив в тенджера под налягане“, коментира той и допълва, че февруарските протести са били не само заради високите сметки на тока, но и заради усещането на хората, че държавата не прави нищо в техен интерес.

Червеният лидер допълва, че у нас нервите са оголени и при погрешно докосване реакцията е много силна. По този начин Станишев обяснява пред Die Presse реакцията след назначението на Делян Пеевски. Идеята за неговото назначение е, че той е решителен човек, допълни още лидерът на БСП.

Станишев отново признава грешката с назначението на Пеевски, но допълва, че правителството е научило урока си от нея. „Сега е важно да обърнем внимание на важните проблеми – цените на електричеството, борбата с бедността и възстановяване на икономиката – всички тези неща са в плана „Орешарски“, убеден е той.

Правителството със своите действия ще може да върне доверието на хората и ще покаже, че не е зависимо от олигарсите, коментира още Станишев. Пред изданието той посочва, че от 1 юли цената на електричеството е трябвало да бъде повишена с 20%, а вместо това ще бъде намалена с 5 на сто.

„Половината от българите, живеещи в бедност, искат правителство, което да се грижи за тях. Ето защо от юли ще увеличим майчинските, при това в много тежка бюджетна ситуация“, заявява още „червеният“ лидер и допълва, че по същия начин ще се действа и по отношение на бюрокрацията и корупцията, за да може икономиката да се възстанови.

Лидерът на БСП категорично отрече, че правителството на Орешарски разчита на подкрепата на "Атака". Този кабинет се подкрепя само от социалистическата „Коалиция за България“ и либералната ДПС. „Атака само се регистрира в парламента, за да може работният процес да върви“, обяснява Станишев и допълни, че ГЕРБ е „добре дошъл“ да се върне в парламента.

„България трябва да преговаря с ЕК за финансиране. Нужно е да се определят националните приоритети. Ние сме демократична партия и искаме към този процес да се включи и опозицията. Но тя от първия ден се обърна и показа, че не приема волята на народа“, коментира в заключение Сергей Станишев.

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


544
Още по темата: Сергей Станишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
364
15
 
8
 
! Отговори
[Я. Георгиев преди 10 години
До всички ***, дето защитават Орешарски и или им е платено- в провинцията излизат по-малко хора, защото на тях им е ясно, че всичко зависи от СОФИЯ - влез малко в интернет да видиш колко са против и от провинцията... кого ще блокираме уплашим във Варна - министерски съвет, ли, Парламент, ли, или Президенство, или Областна управа -дето още нямаме управител -я вижте какво става във Пловдив и Благоевград с областни управители от ДПС - ако има такъв и във Варна ще излязат хиляди...
363
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Протестират да не изгубят топлите местенца раздадени от ГЕРБ.А ние в провинцията искаме стабилно управление за да ни върви бизнеса.
362
1
 
3
 
! Отговори
damata преди 10 години
До ДА СЧУПИМ ГЛАВАТА ...да така е, но за друго време и за други хора ,когато народът ни е имал национална идея и идеал, а не като сега!
361
9
 
8
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
Българите си падаме малко кръвожадни и доста свирепи в боя, "другарю" Станишев, а полицията в провинцията е малко... Видя се как Палев не можаха да го опазят от 2-3 хиляди човека. Ами ако бяха 40000 ? Щеше да увисне под кестените, докато дойде подкрепление от София.Държите ли това да се случи ? Дори да успеете да се скриете в руското посолство в провинцията няма такива ...
360
20
 
15
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
Подкрепям правителството! Протеста в София е инспириран от ГЕРБ и десни маргинали, които поради собствената си глупост не влязоха в парламента. До къде ще стигнем, ако след всеки избори, недоволните събират 5х. на площада и искат нови? ГЕРБЕРИ, спрете да загробвате България!
359
7
 
20
 
! Отговори
UNITE преди 10 години
в провинцията кипи жътва-осигурява се Хляба на народа(без разлика м-у пол.раса.етнос и религия).В София също е жътва -на площадите.Това дали ще има Хляб зависи от провинцията,а дали ще ни присяда на гърлото,зависи от протестите.Нека заедно да се поздравим с богата реколта,а станишев,борисов,местан и сидеров са много-много по малки от Хляба и Народа.Успех на всички!
358
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този "елит" заслужава единствено , така да му нашарим келевите седалищни части, че кучетата да не могат да ги оближат.
357
5
 
5
 
! Отговори
x2x3x преди 10 години
Ей, садо-мазо, моля с извращенията си само в тесен кръг - централата на бкп/бсп/. Не ни замесвайте, всяка връзка с вас е животозастрашаваща!
356
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ МРАЗИ ГЕРБ.
355
10
 
23
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Простака Станишев дели хората на столичани и провинциалисти, както по времето на баща му,когато комунистите не даваха на хората да живеят в София, ако не са партийни секретари.
354
11
 
15
 
! Отговори
българин преди 10 години
Колкото и авторитарен да е бил Борисов пак е по голям демократ от Станишев.При него диктатурата е в кръвта му,такъв е бил още преди да се роди.И колкото и да плюе Борисов като политик той е много мад него,защото не е позволил Доган да му извива ръцете докато падне.Така,че ако има избори ще гласувам за него,защото се е видяло,че има 2 партии-ГЕРБ и ДПС.БСП и Атака са им ***!
353
14
 
13
 
! Отговори
бай Вуй преди 10 години
Простакът Борисов непрекъснато разделяше хората - работещи срещу пенсионери, учени срещу "пролетарии", София срещу провинция, пациенти срещу лекари и т.н. Сега т.нар. "журналисти" (90% от тях!) надминаха Вожда - новото разделение е "красиви и интелигентни" срещу "грозни и прости". И "интелигентните" веднага захапаха кукичката и започнаха да се самовъзпяват. На този фон плиткоумни репортерки, които до оня ден тихичко пипаха бицепса на ББ, крещят с революционен патос. ОТВРАТ!
352
6
 
21
 
! Отговори
ДА ПОМОГНЕМ НА преди 10 години
СТОЛЕТНИЦАТА ДА СИ ОБИРА ОРЕХИТЕ ОТ ВЛАСТТА И ДА СИ ВДИГА ЧУКОВЕТЕ В СИБИР!!! НЕЗАБАВНА ОСТАВКА И НОВИ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ!!!
351
6
 
4
 
! Отговори
Сф преди 10 години
До Анонимен 385Ами вдигнете се де, ама сте шубета- местни бабаити
350
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
оставка! правителството, което ще работи за хората не е това на бсп! ВЪН!!!
349
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Софиянци, дигнем ли се от Прованса, ще ви разпориме търтиците!
348
11
 
16
 
! Отговори
НОВО ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО преди 10 години
НАСТЪПВА! БЪЛГАРИЯ Е ВРЕМЕ ДА СЕ РАЗДЕЛИ С КОМУНИСТИ, *** ДС - АГЕНТИ И НАЦИОНАЛИСТИ - УЛТРА ЛЕВИ КОМУНИСТИ! ОСТАВКА НА ПРЕВРАТАДЖИИТЕ И НОВИ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ!!!
347
4
 
5
 
! Отговори
Народът преди 10 години
До Никога повече ГЕРБ,....О да виждал съм. И то бая. А ти как така реши , че съм смотан, познаваш ли ме, или просто така си пишеш. Аз съм Българин и знам това , което мога..... кръв съм пускал и пак ще пускам.....хихихи...няма да е твоята простоватичък ми изглеждаш а и не е авторитетно да си срещу мен.....нищо не печеля......поздрави.
346
10
 
5
 
! Отговори
от Долно Уйно преди 10 години
Искаме нови избори, защото току-що проведените бяха фалшифицирани, опорочени, купени, лъгани, драскани, мацани, изкривени, манипулирани, нечестни, мошенически, бандитски, перверзни, ***, омаскарени...и зловонни!ОСТАВКА!ИЗБОРИ ВЕДНАГА!
345
5
 
19
 
! Отговори
жител на Троян преди 10 години
Аз съм от Троян, ПОДКРЕПЯМ стачката тук общината се управлявя от социалисти.Кметицата Донка Михайлова е от БСП уж дойде на власт с програма различна от тази на ГЕРБ ама нищо различно то и предишния от ГЕРБ е пребоядисан комунист. В общината се назначават политически другари, пълно е с пенсионери който си взимат държавни пенсии и заплати, а безработните висшисти кучета ги яли.Семейството ми гласува за нея, ама СЪЖАЛЯВАМЕ.