Данък "десятък" отпада, готвят коледен пенсионерски бонус

Червените спешно пишат и закон за младежката заетост
Обновена: 2 юли 2013 14:31 | 2 юли 2013 14:07,
237
Данък "десятък" отпада, готвят коледен пенсионерски бонус
Снимка: Dnes.bg

Левият депутат Дора Янкова обяви на личния си сайт, че от догодина ще отпадне несправедливият, както го нарече тя, данък върху лихвите на банковите депозити, въведен миналата година от бившия финансов министър Симеон Дянков.

"Този данък е още едно доказателство, че ГЕРБ стовариха кризата върху най-бедните и честни българи и затова смятаме да отпадне", настоя Янкова, която е член на парламентарната комисия по бюджет и финанси.

По думите й истинският проблем в момента са милиардите в офшорни сметки, за които не се плащат данъци и се ощетява държавата.

Тя спомена още, че предстои приемането на три важни законопроекта - най-напред за младежката заетост, предвиждащ преференции за работодатели, които наемат младежи до 29 години, на които държавата ще поеме част от осигуровките. По тази програма правителството е договорило еврофинансиране от 60 млн. евро.

"В обектива е и грижата за възрастните хора. Предстоят промени в Кодекса за социално осигуряване, с които от 2014 г. да се преустанови нарастването на възрастта за пенсиониране и същевременно даване на възможности за по-ранно пенсиониране при недостиг от 2 години стаж и възраст", посочи тя.

Дора Янкова допълни, че предстои и връщане на "швейцарското правило" за индексация на пенсиите, а до края на седмицата ще стане ясно и какви ще са коледните добавки за пенсионерите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
4
 
15
 
! Отговори
до 193 преди 10 години
Аз имам спестявания от около 5000лв. Това богат ли ме прави?
173
22
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на правителството! Ако това се приеме вторият мандат им е сигурен.
172
15
 
13
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
Тези се скъсаха да обещават неща, който няма да се случат в техния мандат. После кой ще им оправя глупостите? Раздават, раздават, а от къде ще вземат, пак ли заем? Кой ще го връща този заем?Ще цитирам нещо от статията:"ГЕРБ стовариха кризата върху най-бедните и честни българи и затова смятаме да отпадне" - кои са тези бедни, който имат банкови сметки? Той Сергейчо няма банкова сметка, а бедните имали такива. Той сигурно е крайно нуждаещ се, трябват му социални помощи.
171
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
SAMO BSP-DPS
170
9
 
25
 
! Отговори
rabat преди 10 години
ДО 190АМИ И ВИЕ ДА БЯХТЕ ПРАВИЛИ ДОБРИНИ-НИЩО ЛОШО НЯМА,НАПРОТИВ,АМА ЛИЧНИЯ ДЖОБ Е ПО -СКЪП ЗА БОЙКОВЦИТЕ И ЗАТОВА НАРОДА ГО ИЗРИТА!
169
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бе тия червените се късат да правят добрини за човечеството само и само да са на власти да неим правите забележки за Тихолов, Пеевски, Иванов и т.н.
168
4
 
21
 
! Отговори
bojinkata преди 10 години
Браво!!!!! Долу ***!
167
29
 
25
 
! Отговори
инженер преди 10 години
Раздавайте пари мама ви ***. После вземете заем който да се плаща от следващото правителство. Червени престъпници!
166
12
 
20
 
! Отговори
Мирослав преди 10 години
Някои коментиращи тук лица малко да седнат да прочетат този данък върху какво е!Върху депозита или върху лихвта от депозита?Елементарна математика не знаете...За какво ни били магистрали, пътища,метро и т.н.?Отидете в някоя нормална държава да видите каква инфраструктура имат хората и тогава говорете!Българина му дай да се оплаква и да мрънка за всичко.Все не е доволен.И 2000лв да взима ще вика-глей пътищата какви са, счупих си колата примерно...
165
13
 
21
 
! Отговори
123 преди 10 години
хубаво го готвите ама Б.Б. ще трябва да го плаща.
164
14
 
30
 
! Отговори
radoslav.anonimen преди 10 години
Един ден когато Ц.Цветанов и Б .Борисов станат пенсионери дано нито една стотинка да не получат!
163
5
 
32
 
! Отговори
иван преди 10 години
до нагорен-надоленприятелю,богатите имат сметки в офшорните зони и не им дреме за този данък,а това е данък върху спестяванията на баба Пена за черни дни.Ясно ли е това?
162
18
 
31
 
! Отговори
Кари преди 10 години
Аз вярвам ,че скоро ще се усети положителната социална политика от която се нуждаехме последните години
161
4
 
21
 
! Отговори
торбалан преди 10 години
ще повярвам ,че в българия се случва нещо положително тогава , когато законя е и за щаря и за пъдаря всичко останало е празни приказкии като за начало да се захванат с политическата олигархия докрай ....ако си спомняте в италия имаше операция чисти ръце , а в българия наглите , той цецко си е кръстил операцията на него............!!! милия той .... със запазено нясто в панделата
160
10
 
12
 
! Отговори
Коя беше тая? преди 10 години
Да ви припомня бе... Дора Янкова е кмет на Смолян два мандата. Резултата- БОМБАСТИЧЕН АПОКАЛИПСИС!!! Когато стана кметица Смолян беше на 7-мо място по безработица. В края на втория мандат и по-точно януари 2011г. стана НОМЕР 1 по брой безработни! Победихме супершампионите- Видин, Лом, Търговище и то с много.... Така, че съвети за икономика тооооочно от тази- МЕРСИ!!! Аз на нейно място ще напусна страната от СРАМ... Тая съвети дава! Олеле, мале ле!!!
159
7
 
20
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Някои хора тук очевидно не разбират влогове. Този данък е върху лихвите, а не върху спестяванията на хората. Той не облага влоговете ви, а само лихвите, давани от банката. Лихвите от своя страна също не са печалба за вас, а противодействие срещу инфлацията, която бавно, но сигурно намалява стойността на парите ви.Спрете с тези простотии "данъкът крадял спестяванията на бедните".Бедните нямат влогове в банката,а събират стотинките за комат хляб.Богатите имат огромни влогове и данъкът е срещу тях.
158
21
 
17
 
! Отговори
ГЕРБ УРА преди 10 години
Ами да, има европрограми и в други сфери, не само леене на асфалт. Обаче онова *** от Банкя там не можа да договори и 1%.
157
10
 
18
 
! Отговори
stef4i преди 10 години
До УчуденЕ това е от бюджета на партията.И да не забравяме ДПС, които се оказват най-умни защото си трайкат и минават покрай капките...ама и вашето време идва *** измекярска.Много се издразних тези дни когато един алкохолик говори за това,че протестиращите са беззъби алкохолици при положение,че сигурно половината в парламента шмърка.ЕТО ОЩЕ ЕДНА ИДЕЯ-ако искаш да ставаш депутет , НА ВСЕКИ ТРИ МЕСЕЦА ТЕСТОВЕ ЗА НАРКОТИЦИ.Парцали надрусани
156
15
 
28
 
! Отговори
ГОЙКО МИТИЧ преди 10 години
До SpiroМУТРАТА БОКО беше назован като такъв и в доклада на един бивш вече американски посланик. Така че, и на английски и на български език мутрата си е мутра. МУТРАТА БОКО избяга след едни платени протести. И сега са платени протестите, с тази разлика,че сегашните няма да избягат. А колкото до простотиите, много моля, след Румито Желева, калинки,Златев,Донев и околовръстни министри-по няколко на брой за министерство, айде стига с тези ШМЕНТИ КАПЕЛИ
155
17
 
23
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До stef4iЗа всичко е виновен Бойко, как! Даже за това че им е построил магистралите.Бе това трябва да си уникално *** да не проумяваш значението на пътищата в инфраструктурата. Нали за да стигне една стока от точка А до точка В трябва да има къде да мине. Уникално *** народ, просто уникален, кланя се на една откачалка с плака и мегафон, която мрази собствен народ и отрича елементарно създадени неща, които ще останат завинаги.