Данък "десятък" отпада, готвят коледен пенсионерски бонус

Червените спешно пишат и закон за младежката заетост
Обновена: 2 юли 2013 14:31 | 2 юли 2013 14:07,
237
Данък "десятък" отпада, готвят коледен пенсионерски бонус
Снимка: Dnes.bg

Левият депутат Дора Янкова обяви на личния си сайт, че от догодина ще отпадне несправедливият, както го нарече тя, данък върху лихвите на банковите депозити, въведен миналата година от бившия финансов министър Симеон Дянков.

"Този данък е още едно доказателство, че ГЕРБ стовариха кризата върху най-бедните и честни българи и затова смятаме да отпадне", настоя Янкова, която е член на парламентарната комисия по бюджет и финанси.

По думите й истинският проблем в момента са милиардите в офшорни сметки, за които не се плащат данъци и се ощетява държавата.

Тя спомена още, че предстои приемането на три важни законопроекта - най-напред за младежката заетост, предвиждащ преференции за работодатели, които наемат младежи до 29 години, на които държавата ще поеме част от осигуровките. По тази програма правителството е договорило еврофинансиране от 60 млн. евро.

"В обектива е и грижата за възрастните хора. Предстоят промени в Кодекса за социално осигуряване, с които от 2014 г. да се преустанови нарастването на възрастта за пенсиониране и същевременно даване на възможности за по-ранно пенсиониране при недостиг от 2 години стаж и възраст", посочи тя.

Дора Янкова допълни, че предстои и връщане на "швейцарското правило" за индексация на пенсиите, а до края на седмицата ще стане ясно и какви ще са коледните добавки за пенсионерите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
10
 
19
 
! Отговори
Учуден преди 10 години
Ама нали казаха че няма пари в бюджета ???Да не би Съсела да ги дава от личните си ,а и на Моника от неините?!
153
9
 
17
 
! Отговори
stef4i преди 10 години
До жороТъп си Жорееее, *** си....Първо не се пише "КОМОНИСТ" ама за това ,че си неграмотен сигурное виновен Бойко а?Второ -кое точно те кара да мислиш ,че комунистите правят нещо по-различно от това да си нагласят хубаво бизнес интересите НЕ ДЪРЖАВНИТЕ ИНТЕРЕСИ А ТЕЗИ НА ЛИЧНИЯТ ИМ БИЗНЕС.Ама ти пак ходи и гласувай за тях и може заедно с Волен да им го придържате...
152
8
 
13
 
! Отговори
ф-1 преди 10 години
Комунистите са мошеници и престъпници!ГЕРБЕРАСТИТЕ са ТУНИНГОВАНИ комунисти!
151
10
 
19
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До жороКои "богати" ще плратят бре, теле неразумно?)))) Олигарсите ли, Доган-Местан Станишка ли ще платят? Наивник пореден, бе НИЕ ще платим на катуните, брей, левицата с промит мозък. НЯМА да платят истински богати, те си изнесоха парите. Ще платят малкото среден клас, и отпоради що, юроде неразумен? Щото е бачкал цял живот зада даде на някой, дремел на мек мендер?Боже боже боже, ама че прости хора... Елементарни неща не разбират...
150
8
 
12
 
! Отговори
бсп статистика преди 10 години
"най-бедните и честни българи" имат депозити в банките.Ние които нямаме депозити по тази логика сме богати.Това означава,че 80% от населението е свръх богато.Какво тогава ревете за високи заплати.
149
19
 
27
 
! Отговори
жоро преди 10 години
Немога да разбера,какви са тия хора, които ядоха такава гореща попара от Бате Бойко та още го защитават.Тоя ПОЖАРНИКАР ни докара до просешка тояга и още има хора които му вярват.Не казвам, че комонистите са кой знае, колко по различни, но поне се опитват да направят нещо та да олекне малко на тоя народ.Ако някой си мисли, че като стоварваш всичко на бедните нещата ще се оправят жестоко се лъже.Кризата е предизвикана от богатите и те трябва да я платят, а това рано или късно ще стане.
148
8
 
15
 
! Отговори
AlekoKonstantinov преди 10 години
Някой да се сеща какво стана със спрените онлайн залагания и парите на хиляди българи блокирани онлайн? Орешарски направи пореден реверанс към Васил Божков и Еврофутбол - печелите вие, печели и ... Доган, Сергей, Сидеров ... но нека другаря ВВВ да ни каже пак защо трябва да обичаме БСП
147
13
 
13
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До X(Изобщо не се сещат, човече Божи! Аз също съм шокирана КАК може да има ТОЛКОВА *** хора, които не проумяват елементарно нещо - простотиите на днешния парламент и децата ни ивнуците ни ще изплащат.
146
12
 
13
 
! Отговори
X( преди 10 години
Просто не мога да разбера как може да има толкова *** хора! Направо не мога да повярвам. Всички дето ги защитавате и се радвате на мизерниците в парламента, сещате ли се че тея пари после ще ги върнем ние дето работим и плащаме данъци и имаме бизнес стократно. Защото в България пари няма много от преди Борисов, ако не знаете да ви кажа. И той не ви е виновен! Виновни са ви БСП ДПС щото преди Борисов, окрадоха де що има. Сега ще взиамт кредити. Лошото е че народа е толкова *** и им вярва!
145
9
 
10
 
! Отговори
Pimp C преди 10 години
охо мощна червена офанзива( прах в очите)
144
13
 
12
 
! Отговори
ф-1 преди 10 години
ЗА да одобряваш данък "десятък"/да ти взима държавата от спестените пари/, трябва да си ***!Не, и *** ще се възмутят,трябва да си ***, ГЕРБЕРИСТ!!!
143
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Махането на десятъка и данък колиба е добре, но се пита защо чак от 1 януари догодина ще махнат десятъка като изборите ще са през септември. В същото време не се вдига данък печалба на банките, които прибират кожодерни лихви по заемите.
142
5
 
9
 
! Отговори
stef4i преди 10 години
До ВВВОоооо извинявай ,че Борисов е виновен за нещастния ти живо.Сигурно тройната коалиция в, която беше и Станишката няма нищо общо а....ЗАСЛУЖАВАШ СИ СЪДБАТА ЗАЩОТО НЯМАШ ПАМЕТ.нЕ БЪДИ ТОЛКОВА ОГРАНИЧЕН И ПОМИСЛИ ТРЕЗВО.КОЯ ДЪРЖАВА Е ПРОКОПСАЛА КОГАТО Е УПРАВЛЯВАНА ОТ КОМУНИСТИ???????? КАЖИ МИ МОЛЯТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ МИСЛИТЕЛЮ....
141
4
 
6
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До stef4iОт къде да се търсят пари? От нас бре. От среден и дребен бизнес. Няма да е от олигарси, я.
140
2
 
7
 
! Отговори
BEIBI 1 преди 10 години
ВВВ и деветокласниците с късометражната памет да спрат да си тормозят мозъчните залежи.
139
5
 
6
 
! Отговори
stef4i преди 10 години
Пак ще замазваме очите а... само се чудя като си отидат после как пак ще се кърпи бюджет и ще се търсят пари.Първо няма после изведнъж ще раздаваме на бедните,ще вдигаме пенсии....това не е политига а глупост.Като се раздават пари наляво-надясно положението няма да се оправи.Трябва бизнеса да работи за да има пари а не да си ги смучат от пръстите на краката и после да ми викат "ИЗВИНЕТЕ" .Няма да стане ОСТАВКА
138
4
 
8
 
! Отговори
ВВВ преди 10 години
Авиоотряд 28 бил изпозван и за снимки на сериалиСпоред справка на РДВ за 4 години Борисов е летял 422 пъти
137
8
 
7
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
Мале мале мале нагли комунисти, за 100 години как се научихте: крадете докато сте на власт а след вас - ако ще и потоп. После се изненадвате защо хората са по площадите. От едни БИОдомати без ГМО Бъалгария можеше да се замогне, ама вие срам нямате, олигарски ***. Не ви е нужен дребен и среден бизнес, не ви интересуват ни пътища ни Евро субсидии, само собствения джоб. Вашта кожа алчна, няма ли да спрете бе?
136
8
 
7
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Ако един простичък човечец каже "Нямам пари, но ще си купя по-хубава кола", му казват, че е недалновиден.Ако премиерът каже "Няма пари, но ще изхарчим едни пари", му казват, че е пич. Е, не мога да го разбера това :D
135
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вчера казват има дупка в бюджета, днес пък ще раздават коледни добавки. Най-вероятно пак ще теглят кредити тия ***, само че кой ще им плаща дълговете???