РЗС ще сезира КС, иска забраната на "Атака"

Партията на Сидеров била противоконституционна
Обновена: 2 юли 2013 10:54 | 2 юли 2013 10:49, Красимир Ангелов
148
РЗС ще сезира КС, иска забраната на "Атака"
РЗС ще сезира КС заради поведението на "Атака". Снимка: Булфото

РЗС ще сезира Конституционния съд с искане да бъде забранена политическа партия "Атака", посочват от партията на Яне Янев в специално обръщение до медиите.

Според него РЗС разполага с достатъчно доказателства, че дейността на партията, оглавявана от Волен Сидеров, "е противоконституционна".

"Освен редица престъпления по смисъла на Наказателния кодекс, извършени от Волен Сидеров и негови съпартийци, налице са и други целенасочени техни действия срещу правовия ред в Република България. Има безспорни факти и данни, че дейността на ПП „Атака” е насочена към разпалване на етническа и религиозна вражда и нарушаване на правата и свободите на български граждани", смятат от РЗС.

Според хората на Янев "Атака" "умишлено и целенасочено създава тайни силови структури, финансира и обучава паравоенни и анархистични отряди, които се стремят да постигат целите си чрез насилие".

Очаква се до седмица РЗС да окомплектова документите по делото и да сезира Конституционния съд чрез някой от имащите право на това органи.

РЗС ще настоява като страни по делото да бъдат привлечени и международни наблюдатели от ЕС и САЩ, които да дадат своето становище по дейност на „Атака”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: атакаРЗСЯне Янев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като чета повечето коментари излиза,че трябва да хващаме пушките и да се трепеме.Трябва да спрем да се дърлим заради партийни пристрастия.А колкото до ДПС - я кажете коя от другите партии е направила нещо та да привлече нейния електорат!Докато ги определяме като различни от нас /и по този начин ги отблъскваме/,те ще си гласуват за ДПС.
76
11
 
8
 
! Отговори
galka преди 10 години
Яне е умен политик,милеещ за България!как може да търпите Болен..??Това в нормална европейска държава не може да се случи!Янев ли е единствения ,който смята,че поведението на членовете на "АТАКА" е недопустимо..трябва ли някой от европарламента да ни скасти,че да се усетим..ааа?
75
6
 
3
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
Ахахахах, този цирк като ничий))))))))))) Плеснаха с ръце та се прегърнаха))))))) Ще умра от смях с този политически цирк - двама луди се бият за хапчета))))
74
8
 
7
 
! Отговори
ВОЛЕН ПРЕЗИДЕНТ преди 10 години
Само защото враговете на България искат АТАКА да бъде забранена няма как да стане.
73
0
 
9
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
Тоя фъфлек отдавна не се е излагал, чак го бях забравил за момент :)А иначе не виждам как ДПС ще е конституционна, а пък АТАКА няма да е конституционна...
72
9
 
8
 
! Отговори
Ляв Фашист преди 10 години
Крайно-левият ултранационализъм е бъдещето на България, всичко друго е ***
71
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако Конституционният съд си свърши работата и преразгледа решението за ДПС, и вземе че забрани тази партия, - то директно изчезва и АТАКА ! Двете партии са като дупе и ***, но ДПС не е дупето !
70
15
 
12
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Доживотен затвор за яне янев, бойко борисов, цветан цветанов, валери симеонов, слави трифонов, миролюба бенатова и т.н.
69
15
 
10
 
! Отговори
АТАКУВАЩ преди 10 години
Кой разпалва омраза бе, как може да сте толкова нагли?! Една банда платени ***, протестиращи, които плашат Волен, че ще му откъснат гръкляна, хвърлят бутилки, вкараха трима членове на АТАКА в болницата с разбити глави! Волен просто се защитава, всеки на негово място би постъпил така, щом има реална заплаха за живота му!
68
4
 
7
 
! Отговори
Анoнимен преди 10 години
Mi tova e mnogo dobre. Dano q zabranqt i da zabranqt i sebe si sled neq.
67
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И Янето е пропаднал, но определено съм съгласен този път с него - АТАКА и нейният лидер са опасни за мира в страната! Единственото което правят, е да разпалват омраза, а са и абсолютни фашисти.Официално може и да не са, но изказванията и методите им са фашистки. Тази партия трябва да бъде забранена.
66
30
 
11
 
! Отговори
реалист преди 10 години
АТАКА-ПОБЕДА!АТАКА ЗАВИНАГИ!волен премиер!Другото е гмеж....
65
19
 
9
 
! Отговори
АТАКУВАЩ преди 10 години
Тука има българи, всъщност не знам дали наистина са българи, които плюят по АТАКА, но пък защитават ДПС и твърдят дори, че не била етническа партия. Не ви ли е срам? Извинете се бе! Боже, пази България от такива *** като Янето и сие! Същото Яне, което въпреки купените си *** гласове не успя да влезе в парламента...
64
14
 
13
 
! Отговори
атакист преди 10 години
Абе,кой беше този ?Един неуспял комплексар.Марш!Тази кака Янка не е в час.Не можаха да влезат в Парламента и сега реват като сбъркани.Скрий се бе,.Къде е Волен,къде си ти!Мижитурка еб...а
63
16
 
15
 
! Отговори
Ая преди 10 години
ДОЛУ ГЕРБ И РЗС! СЪД ЗА БОКО, ЦВОКО И ЯНЕ!
62
4
 
20
 
! Отговори
СТИГА БЕЗЗАКОНИЕ! преди 10 години
КОНСТИТУЦИЯ НА БЪЛГАРИЯЧл 11 ал 4 НЕ МОГАТ ДА СЕ ОБРАЗУВАТ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА ТУРСКАТА И РУСКАТА ПАРТИИ ДА СЕ РЗФОРМИРОВАТ ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ СА !!!
61
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този пък кой е ???????????????????????????????????????????????????????????????
60
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ето го батко бе!
59
5
 
11
 
! Отговори
Яне ле бело гърло преди 10 години
Гей парадът за септември ли го отложиха?
58
2
 
5
 
! Отговори
777 преди 10 години
До Николай БОЯДЖИЕВТЪПАК!