Ех, ако можех да работя нормално, размечта се Орешарски

Как да пусна магистрала "Тракия" без разрешение, попита той
12 юли 2013 14:33,
164
Ех, ако можех да работя нормално, размечта се Орешарски
Снимка: БТА

Премиерът Пламен Орешарски обясни, че му се иска да работи в по-нормална обстановка. Той отново повтори, че е открит към диалог с демонстрантите и би говорил с всеки, който дойде на среща с него.

Министър-председателят се опита за опровергае появилите се твърдения за напрeжение между него и президента Росен Плевнелиев, който миналата седмица в речта си намекна, че са необходими нови избори.

Орешарски беше категоричен, че уважава президентската институция и допълни, че е в постоянен диалог с Плевнелиев и се чуват по държавни въпроси.

Още по темата
Той коментира и декларацията, с която излязоха германският и френският посланик, чиито думи предизвикаха широк обществен отзвук.

Премиерът коментира, че в изводите си двамата дипломати визират предишното управление.

"Очевидно визират лоши практики от последните четири, че да не кажа и повече години", настоя Орешарски.

"Те говорят за лоши практики, а аз съвсем не се смятам за толкова гениален, че за един месец да съм ги преустановил", допълни премиерът, като обясни, че абсолютно се съгласява с някои от изводите им.

Премиерът коментира и днешните критики на експремиера Бойко Борисов, че кабинетът се бави с пускането на магистрала "Тракия", която била готова и чакала благоволението на строителната министърка, която да се върне от Брюксел, за да пререже лентата.

"Как да пусна магистрала "Тракия" без разрешение? Ще бъде готова в понеделник, ще се работи в събота и неделя и в понеделник ще бъде открита", категоричен бе министър-председателят.

Той настоя, че изобщо не може да става дума за умишлено забавяне, както намеква експремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До смотаната барирера61... ти явно си доста изпостнял.... сигерно си стоял до скоро на бариерката на хрянилка при бибирон и си отговарял за цигариния трафик, та сега си безработна шматка.
39
10
 
7
 
! Отговори
мими преди 10 години
народа не се интересува от тракия ,направете пенсионата реформа ,хората да се пенсионират на 55 - 57 години ,а младите хора да работят на техните места.направете добро на народа , за да бъдат доволни от вас.
38
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чудя се и от къде биби знае за състоянието на маджистралата еееее. Да не се е метнал пак на некой въртолет от 28отряд... да гледа от висините като някой загрижен орел...
37
1
 
12
 
! Отговори
PD преди 10 години
Подаването на оставка, ще е поредния удар върху дървените глави на политическата ни класа. Ще разбие модела, продавачи на илюзии преди изборите и после правим каквото си искаме. Ако от тази класа не излезнат идеи как да се промени държавата, тази класа е пътник. В живота няма празно, ще се появят нови идеи и хора, които да де борят за реализацията им. Не е толкоз страшно един плюс да си подаде оставката. По страшно е да упорства.
36
5
 
18
 
! Отговори
диди преди 10 години
оставка , ходете си крадци на народа ,не се правете на малумни ,че не разбирате, -никой не ви иска крадливи престъпници начело с крадливия президент.оставка - народа няма да спре да ви гони до дупка ,махай те се ненужна *** крадлива и нахална.
35
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Дебел Депутат Айде давай, чевен боклък как може да задава такъв сложен въпрос после какво? те ентелегентните симпатични красавци за близо месец не са наясно какво майната си искат, а тоя ей така после какво, ами не са им казали гуровците каво да искат.Така, че оставка и после?????
34
7
 
32
 
! Отговори
eeha преди 10 години
Твоите работодатели - данъкоплатците: "ОСТАВКА! Уволнен си!"
33
9
 
30
 
! Отговори
aardwolf преди 10 години
Ех, ако можех да работя спокойно така щях да се развихря, щях да назначавам още по-големи "ЕКСПЕРТИ" от Дебелан, Сестрата, Зетя и др. партийни кадри! Мамка му, такива некадърници и крадци щях да назнача, че след 6 месеца няма да ни замразят членството в ЕС, а направо ще ни ИЗХВЪРЛЯТ......... а Путинчо ще ни приеме, за него ще работим...
32
35
 
31
 
! Отговори
Дебел Депутат преди 10 години
Добре бе, хора... Мрънката за оставка... И какво, ако правителството я подаде? Кой ще изберете бе, госпожи и господа? Отново ще има сходни резултати с тези от последните избори, но този път АТАКА ще видят властта през крив макарон, БСП ще се коалира отново с ДПС, а ГЕРБ ще мишкуват и ще плюят и ще полудеят, че няма да са във властта, ОТНОВО! ... Ето това ще стане. Ама, ей така, нали... да има протести и да искаме нещо, а какво е то... Не знаете. Изборен кодекс, нова конституция, бла-бла, мечти!
31
19
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бобовдолския перчем ОЛИГАРСКИ ,да подава оставка и да освобождава стола за свестен ПОЛИТИК! От всяко ДЪРВО - *** НЕстава!
30
15
 
30
 
! Отговори
PD преди 10 години
Не искаме от теб да работиш нормално. Донякъде се надявахме да работиш морално. И когато около теб беше сравнително нормално, ни пробута нещо крайно неморално. Крокодилските ти сълзи приемаме нормално. Но да си ходиш вече е морално.
29
4
 
31
 
! Отговори
Долф преди 10 години
Ех, ако Германия не беше загубила войната...
28
18
 
22
 
! Отговори
eeha преди 10 години
аре бе, уринарски, какво чакаш още та не подаваш оставка?
27
17
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ех,ако вашата партия не бе взривявали църкви.Ех, ако ги нямаше Белене.Ех,ако не крадяхте толкова много.Ех, ако не давахте по милиони за изкопани дупки и за хидроуслуги.Ех,ако ги нямаше Масларова,Доган,Етем,Р.овч,Вальо топлото,ех аконе оглозкахте страната,ех ако го нямаше и Жан Виденов и хиперинфлацията,ех ако не крадяхте толкова нагло и безочливо,ех--размечта се целия български народ...
26
24
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
О С Т А В К А ! ВЕДНАГА! ЧУЙ ГЛАСА НА НАРОДА! О С Т А В К А !
25
11
 
18
 
! Отговори
Бани преди 10 години
Ех,а помисли ли като,Станишев,Местан и малкия Волен те дърпаха на долу в казана с катран ,дали ще можеш да се измъкнеш? И как сега искаш да работиш спокойно? А,спокойни ли сме ние ,че ни лазите по нервите като не искате да излезете от казана и да си ходите?До кога ще е това безочие да разигравате толкова народ? Хайде да си тръгвате с добро и не се връщайте!
24
2
 
10
 
! Отговори
bet365 преди 10 години
хич не си ***
23
8
 
27
 
! Отговори
бамбуча преди 10 години
реално правителството си работи необезпокоявано, без никой да му пречи, протестите са мирни и без последствия за икономиката и за работата на МС и НС, ако имаше стачки и икономически блокади щеше да е друго, така че да не се оправдават, никой не им пречи
22
18
 
24
 
! Отговори
badbob преди 10 години
Плевнелиев се обявява за нови избори защото иска властта да вземат олигарсите от кръга Капитал, той обслужва техните корпоративни интереси и е продукт на олигархичния кръг Капитал на Прокопиев и Донев.
21
15
 
25
 
! Отговори
85676 преди 10 години
"Премиерът коментира, че в изводите си двамата дипломати визират предишното управление"е на това му се казва дипломатически език. те те плюяд директно, а ти казваш, че е за предишните!