Борисово нетърпение: Веднага пуснете "Тракия"

Аутобанът е безопасен, а и пести средства на хората, твърди той
Обновена: 12 юли 2013 08:41 | 12 юли 2013 08:30,
220
Борисово нетърпение: Веднага пуснете "Тракия"
Бариера все още стопира движението по новия участък от аутобана. Снимка: БТА

Бившият премиер Бойко Борисов настоява премиерът Пламен Орешарски час по-скоро да пусне за движение напълно готовата автомагистрала "Тракия".

Лидерът на ГЕРБ твърди, че е скандално аутобанът да е готов, бизнесът да чака, а хората да заобикалят по стари маршрути в разгара на летния сезон и да не могат да стигнат бързо до морето.

Борисов настоява Орешарски да не чака стротелната министърка, която е в Брюксел, и още днес да отвори пътя.

Eто и писмото му до министър-председателя.

Още по темата

"Призовавам премиерът Пламен Орешарски незабавно да организира пускането на движението по новоизградения последен участък от автомагистрала "Тракия". Скандално е да имаме първата в България изцяло построена и завършена магистрала, а тя да стои затворена в разгара на лятото и туристически сезон.

Автомагистрала "Тракия" е напълно завършена и готова. Тенденциозното забавяне на издаването на разрешение за ползване, оправдано с дребни технически забележки, бави пускането на движението, въпреки наличието на Акт 15 и 16 за въвеждане в експлоатация.

Но въпреки това магистралата стои затворена заради строителната министърка Десислава Терзиева, която е в Брюксел и се изчаква завръщането й, за да пререже лентата на магистралата.

Това е скандално и е недопустимо гражданите да бъдат принуждавани да използват обходни и изключително натоварени в летния сезон стари маршрути. В името на сигурността и безопасността на пътуващите в двете посоки, призовавам премиера Орешарски час по-скоро да позволи на хората и на бизнеса да използват новата магистрала.

Освен че е по-безопасно, пътуването по новото трасе ще спести и много разходи на гражданите и фирмите. Автомагистрала "Тракия" е път, който е натоварен с историческите очаквания на българите. Затова никой политик няма право да ги лишава дори и час повече от възможността да пътуват по новата магистрала", завършва посланието си екс премиерът.

Само преди ден от регионалното министерство съобщиха, че от 15 юли от София до Бургас ще се пътува по изцяло завършената автомагистрала.

Последният участък - от пътен възел "Зимница - Ямбол" до пътен възел "Карнобат", е готов и от столицата до морето вече ще се стига за около 3 часа и половина.

Автомобилите ще могат да преминават по новата отсечка от 14 часа в понеделник, допълват от министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
1
 
37
 
! Отговори
Бойко БОКО преди 10 години
Благодарим ти,че като спести от закуските и се вози на Фалкона,построи толкова много МАГИСТРАЛИ от МИТНИЦИТЕ с твоите пари! Допусна толкова много дрога-да се тровят българските деца,а ти горкият толкова много картофи-цял Китай можеш да нахраниш! Дано ДЯВОЛА да те храни с КАТРАН във всичките ти прераждания във всички измерения! Никога да не се появиш нормален! Все да си беден,недорасъл,и неприемлив във всички вселени да си НЕЖЕЛАН!
164
2
 
40
 
! Отговори
detelina преди 10 години
ПИСНА МИ ОТ ВАШИТЕ МАГИСТРАЛИ!!!Б.Б ЗА КОГО СЕ МИСЛИ!?СТИГА-ПИСНА МИ!!!
163
2
 
35
 
! Отговори
123 преди 10 години
Мутрите типично по мутренски откриха магистралата със джиповете си!
162
5
 
40
 
! Отговори
чоко преди 10 години
гледах Тиквата по тв Европа.Тоя не е наред нито с главата,нито с устата-направо беше жалък и смешен и още малко да ревне,че никой не го бръсне за слива-нито му се молят,нито му се кланят,нито му се извиняват,нито го търсят!Дори Т.Живков казваше за нещо направено-НИЕ,а тая тиква знае само едно АЗ,АЗ АЗ...Така де,ти *** всичко в тая държава!Пази Боже,тоя *** пак да го върнат на власт някои заблудени и прости като него хора!
161
13
 
36
 
! Отговори
американецо преди 10 години
Тука има мръсен червен *** който пише против Бойко с неколко ника! Ше му таковам таковата ако го хванем!
160
0
 
43
 
! Отговори
ии преди 10 години
дайте му ножицата
159
0
 
41
 
! Отговори
nedjlko.grozev преди 10 години
СТО ОБЕКТА СА ГОТОВИС АКТОВЕ И ДОКУМЕНТИ!КАК ОБАЧЕ ДА ГИ ПУСНЕМ?- НЯМА КОЙ ДА РЕЖЕ ЛЕНТИ!
158
4
 
46
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 10 години
Дреме му на боко за гражданите, яд го е, че някой друг ще реже лентата. Времената се менят, драги ми боко Ленторезов! Дано никога повече да не режеш ленти.
157
2
 
42
 
! Отговори
мангоджери преди 10 години
вероятността ББ да се върне на власт е колкото вероятността първата му жена да се върне при него
156
0
 
36
 
! Отговори
Yanko преди 10 години
dnes.bg. molya vi ne otrazyavaite biserite na tazi karikatura B. B. che mnogo razstroivat pochtenite hora
155
1
 
34
 
! Отговори
takos преди 10 години
Boko mnogo se e izkalpazanil ot kakto se varna na selo samo horemashki lakardii rasi
154
2
 
36
 
! Отговори
oho boho преди 10 години
I DA NE PROPUSNETE DA DADETE NOJICA I NA TAPIQ POJARNIKAR....NQMA DA GO PREJIVEEEE
153
2
 
35
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Част от приетите мерки са насочени към подобряване на социалното положение на най-бедните български домакинства, овладяване на ситуацията в енергетиката и недопускане увеличение на цената на тока, подобряване на условията за правене на бизнес, насърчаване на предприемчивостта на по-активните граждани и др. За гражданите, за бизнеса и за демокрацията на управлението за гражданите.
152
5
 
50
 
! Отговори
Митко преди 10 години
Ще бърза бати ви Бойко :) хотелите му са все пак в бургаското черноморие :) за това и към Варна няма и няма да има магистрала ! Градът запустява заради тънките сметки на някои хорица ..
151
17
 
40
 
! Отговори
ДО 158 преди 10 години
ЖИВОТА НЯМА ДА СВЪРШИ С ГЕРБ НО ЩЕ СВЪРШИ С БСП,ДПС И АТАКА.ТЕ СА ДОВЪРШИ СВЯТ.И ДАНО ДА ГО УСЕТИШ ТИ НАЙ-СИЛНО.
150
13
 
35
 
! Отговори
баклава преди 10 години
като не харесвате тиква, ще ядете баклава. а аз ще ям стекове в Тексас, щото при вас няма да остана
149
5
 
32
 
! Отговори
ioan преди 10 години
E to kupi celia bitom na sarbia svar6i vav sarbia i otide ba albania da zakara u6 na dobra volq hrani i im napravi oltimatom 4e da mu prodadat celia bitom na negova firna apoleta bil homanitaren saga go prodava na balgaria zatova po barzo iska da q pusnat ta firmite da po4nat drugata
148
1
 
44
 
! Отговори
georgi.ishkitiev преди 10 години
Работа и пари има !! Няма работливи и съвестни хора. Всеки гледа да прецака шефа "защото той има пари", за малко пари на никой не му се работи. Отделно и на никой не му се учи, защото в българия не се става богат с работа, а с далавери. Е как искате да имаме пари ? Ние сме цял народ тарикати.. всеки гледа да прекара нещо другия.
147
3
 
31
 
! Отговори
ааааа преди 10 години
Бат Пенчо-мноо си ***!
146
17
 
40
 
! Отговори
georgi.ishkitiev преди 10 години
Аз работих по магистралата, до преди 1-2 дена предавахме последните протоколи, екзекутиви и т.н. :-). Би трябвало в четвъртък да е минала проверката по трасете и днес вече можеше съвсем законно да се отвори магистралата. Всичко вече е напълно готово дори и по документи !Наистина е супер тъпо да чакат министърката, при положение, че всекидно се трепят хора по пътищата заради натовареното движение. Докато чакаме министърката може и да стане катастрофа със жертви...