Плевнелиев притеснен: Ситуацията е много тежка!

"Никога не е имало толкова силно противопоставяне"
Обновена: 15 юли 2013 16:22 | 15 юли 2013 13:15, Веселина Йорданова
156
Плевнелиев притеснен: Ситуацията е много тежка!
Президентът Росен Плевнелиев прерязва лентата на последния участък от "Тракия". Снимка: БТА

Президентът Росен Плевнелиев изрази притеснение от политическото противопоставяне в страната и липсата на диалог между политическите лидери.

„Притеснен съм, защото никога не е имало толкова силно противопоставяне, такова разделение и между политическите лидери. Едните са в парламента, другите са в оставка, едните са за това да има колкото се може по-скоро избори, другите не са. Ситуацията е много тежка”, коментира държавният глава, след като участва в официалното откриване на последния участък от АМ „Тракия“.

По думите му управляващите са избрали пътя на реваншизма и вместо да имат диалог с най-голямата опозиционна партия, по-скоро решиха да зависят от гласа на „Атака”. Най-голямата опозиционна партия е извън парламента, а тя сигнализира желанието си за диалог, каза президентът.

Той беше категоричен, че решенията минават през диалог и изрази съжаление, че в момента липсва такъв.
„Магистрала „Тракия“ показа, че българите могат да градят мостове. Българският политически елит обаче изгори всички мостове. Ситуацията е много тежка и трудна и изходът минава единствено и само през диалог, желание за компромис и ясни ценности, върху които да стъпим“, подчерта Росен Плевнелиев.

По повод съвместната позиция на посланиците на Германия и на Франция отпреди дни, определяна като намеса във вътрешните работи на страната ни, президентът коментира, че Европейският съюз не е външна политика за България. „ЕС е нашият дом, нашето семейство, а София и Брюксел са едно и винаги съм казвал, че Брюксел е това, което София направи от него. Разделението на България и други държави-членки е пагубно, категоричен беше президентът.

„България е била силна единствено и само когато е била интегрирана и винаги е била слаба, когато е плувала в собственото си блато“, коментира още държавният глава. Президентът изрази и притеснение от проектоназначението на Боян Чуков за секретар на Съвета по сигурността към Министерския съвет.

„Единственото, което се знае за него, е, че е дясна ръка на Алексей Петров в годините, в които „Лев Инс” е развило бизнес. Г-н Чуков многократно се изказва и в подкрепа на евразийския проект на г-н Путин. Нека да си даваме сметка, какви назначения се случват пред очите на цялата нация. Аз съм силно притеснен”, каза Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още по темата: Росен Плевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
4
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 77Пикло, я прочети някоя книжка през лятната ваканция с цел ограмотяване, че си много зле.
71
3
 
10
 
! Отговори
завиждате на остроум преди 10 години
Само завиждате на остроумието на Роската, любимият к*ртизан на любимия велик вожд и учител на българския народ, другаря Тодор..., пардон, другаря Борисов.
70
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
18-годишен и двама негови авери подпалиха етновойна в Перник, газейки роми, както съобщи вече БЛИЦ. Симеон Дудев връхлетя с автомобила си върху събралите се на улицата в кв. "Могиличе" хора и успя да "свали" четирима от мишените си, информира "Стандарт".
69
4
 
10
 
! Отговори
Гешо преди 10 години
Атакистче, айде не се прави на ударен, щурмовете от фервуари бяха платени от шефовете на Орешарски. Агитките с шалове пред лицата сега ги няма, няма ги и тримата от запаса - Ангел, Дончо и Янко и бусчето им с развети трибагреници и патриотична музика. Те уж бяха не само против "тиквата", но и против цялостния партиен модел. Само че днес тях ги няма, няма го и бусчето.....а старият партиен модел се върна, за да източи каквото е останало....
68
2
 
8
 
! Отговори
член на БКП преди 10 години
Плевелът е бил член на БКП.
67
10
 
14
 
! Отговори
погр ебален агент преди 10 години
По-добре Пламен Орешарски, отколкото Роско Офшорски!
66
2
 
3
 
! Отговори
деси преди 10 години
До Атакистмного си *** сигурно си с 1-ви клас забии е в *** с фикалии ако ме разбираш *** що не идеш ти жертва *** тактв внимсваи какво говориш
65
10
 
10
 
! Отговори
криминалната шайка преди 10 години
Плевела, заедно с криминалната шайка "герб-Буда" са най-голямата опасност за сигурността на България!
64
9
 
7
 
! Отговори
до68 преди 10 години
ЗА ИПОНАДЖИЯТА ОТ БАНКЯ?......ТРАХМЕ ГО 3.5Г....Е И?НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО
63
11
 
17
 
! Отговори
Офшорски преди 10 години
Защо никой не протестира срещу кипърския, офшорен, милионер, Плевела?
62
9
 
9
 
! Отговори
Централата на дружес преди 10 години
Централата на дружеството с криминална цел ЕТ "герб-Буда" започна бавно, но сигурно, да се премества в Централния Затвор!
61
7
 
8
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Гешко, народа си извоюва оставката на Тиквата февруари с кръвта си, а сега за да искаш оставката на Орешарски само със знаменца и плакати и викане Оставка, много курвенско ми звучи.
60
9
 
13
 
! Отговори
порочна зависимост преди 10 години
Плевелът отново демонстрира порочната си зависимост от престъпната групировка "герб" и от нейния главатар - агент Буда!
59
6
 
8
 
! Отговори
баш селянин преди 10 години
КОЙ СЕГА Е НОМЕР 1,ЕСТЕСТВЕНО ПРЕЗИДЕНТЪТ НА РБ,всички останали от от парламенто и соц_турк Събранието начело с Злия Ага са за ***.ОСТАВКА на КуКлАтА Орешко и неговите примати_министри.Долу на Мутренското Правителство на *** и Търбуха Пеееююювски
58
8
 
14
 
! Отговори
дясната ръка преди 10 години
Алексей Петров: другарят Плевнелиев е дясната ръка на другаря Борисов (агент Буда) в Президентството!
57
18
 
17
 
! Отговори
Гешо преди 10 години
Факт е, че когато народът поиска оставката на Бойко Борисов, той я подаде след 1 седмица. Сега вече 1 МЕСЕЦ сме на площада и искаме оставката на тройната коалиция, но от там получаваме само уверения в катарзир, пречистване, а на заден план се правят безпринципни назначения - последното от петък е новия областен управител на София - ВИСаджията от Своге!!!
56
14
 
16
 
! Отговори
dani преди 10 години
този наистина е президент само на герб *** бил претиснен а когато герб правеха безобразия не реагоираше нагли *** исксме подписка и за неговото сваляне герб вън сбогом
55
10
 
11
 
! Отговори
dani преди 10 години
този наистина е президент само на герб *** бил претиснен а когато герб правеха безобразия не реагоираше нагли *** исксме подписка и за неговото сваляне герб вън сбогом
54
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
При БиеСеПе се краде най-добре. Протестиращите са купени пиени ***. Ореховко требе ги довърши. Да се загради цяла София и *** да бъдат изгонени по селата а послушните селяни да дойдат на техно место у столицата.
53
6
 
5
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 61 Дорче, Тиквата нямаше намерение да подава оставка след една седмица мирни протести, но се случи това за което говоря- бой с полицията кръв и счупени витрини на магазини и Тиквата беше принуден да подаде оставка.*** също ще паднат, но трябва саможертва, како! Не разходчици по улиците на София.