Плевнелиев притеснен: Ситуацията е много тежка!

"Никога не е имало толкова силно противопоставяне"
Обновена: 15 юли 2013 16:22 | 15 юли 2013 13:15, Веселина Йорданова
156
Плевнелиев притеснен: Ситуацията е много тежка!
Президентът Росен Плевнелиев прерязва лентата на последния участък от "Тракия". Снимка: БТА

Президентът Росен Плевнелиев изрази притеснение от политическото противопоставяне в страната и липсата на диалог между политическите лидери.

„Притеснен съм, защото никога не е имало толкова силно противопоставяне, такова разделение и между политическите лидери. Едните са в парламента, другите са в оставка, едните са за това да има колкото се може по-скоро избори, другите не са. Ситуацията е много тежка”, коментира държавният глава, след като участва в официалното откриване на последния участък от АМ „Тракия“.

По думите му управляващите са избрали пътя на реваншизма и вместо да имат диалог с най-голямата опозиционна партия, по-скоро решиха да зависят от гласа на „Атака”. Най-голямата опозиционна партия е извън парламента, а тя сигнализира желанието си за диалог, каза президентът.

Той беше категоричен, че решенията минават през диалог и изрази съжаление, че в момента липсва такъв.
„Магистрала „Тракия“ показа, че българите могат да градят мостове. Българският политически елит обаче изгори всички мостове. Ситуацията е много тежка и трудна и изходът минава единствено и само през диалог, желание за компромис и ясни ценности, върху които да стъпим“, подчерта Росен Плевнелиев.

По повод съвместната позиция на посланиците на Германия и на Франция отпреди дни, определяна като намеса във вътрешните работи на страната ни, президентът коментира, че Европейският съюз не е външна политика за България. „ЕС е нашият дом, нашето семейство, а София и Брюксел са едно и винаги съм казвал, че Брюксел е това, което София направи от него. Разделението на България и други държави-членки е пагубно, категоричен беше президентът.

„България е била силна единствено и само когато е била интегрирана и винаги е била слаба, когато е плувала в собственото си блато“, коментира още държавният глава. Президентът изрази и притеснение от проектоназначението на Боян Чуков за секретар на Съвета по сигурността към Министерския съвет.

„Единственото, което се знае за него, е, че е дясна ръка на Алексей Петров в годините, в които „Лев Инс” е развило бизнес. Г-н Чуков многократно се изказва и в подкрепа на евразийския проект на г-н Путин. Нека да си даваме сметка, какви назначения се случват пред очите на цялата нация. Аз съм силно притеснен”, каза Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още по темата: Росен Плевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
13
 
22
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
Президентът трябва да разбере ,че това не е противопоставяне ,а искане на народа за промяна.
91
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А, таковата - кой е в оставка, че нещо не си спомням някой да е подавал оставка - ни правителство, ни парламент- може би визирате себе си г'син Плевнелиев?
90
21
 
29
 
! Отговори
777 преди 10 години
Правителството на Орешарски - всъщност, приятелският кръг на семейство Станишеви, показа какво иска и какво може, Сергей Станишев показа какво иска и какво може. Доган е показал и доказал това отдавна. Господа, идете си с мир! Евтината демагогия на закупения с държавни пари пиар от типа "Хохегер" няма да ви спаси. Отговорността този път няма да ви се размине. Да не кажете после, че не сте били предупредени...
89
29
 
31
 
! Отговори
Продажник преди 10 години
Гнусен продажник. Ти не си Българин, президенте. Вигенин светва много по-добре от тебе. Оди си у Неврокоп, Расиме -е-е.
88
29
 
18
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Стига бе, с теб или без теб ,червените са много противни - дърти,смачкани и миришещи на мухал,отврат!
87
8
 
16
 
! Отговори
varg преди 10 години
Не са притеснявай мойто момче те в затвора и храна давали.
86
15
 
26
 
! Отговори
Шишо преди 10 години
Тоя *** кадровик на правителството ли стана. За това посмещише затвор.
85
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За силното противопоставяне,заслугата е и на президента на ГЕРБ Плевнелиев.Ето и сега се притеснил от назначаването на Чуков,защото се изказал в подкрепа на проект на Путин.Да се чудиш на логиката на президента.Голям дипломатически гаф.Както и за становището му по изказаната позиция на посочените посланици.
84
11
 
20
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 94Тя не била негова тази офшорка в Кипър. САМО на бившата му жена!Не го обвинявайте! Той няма нищо общо!
83
11
 
35
 
! Отговори
СиДянков преди 10 години
Бойко Борисов: "И магаре да бях предложил, щяха да го изберат за президент !"
82
15
 
22
 
! Отговори
Ър преди 10 години
Абе офшоркаджия що не си плати данъците на милиончетата в България ами ги препра в Кипър? Какво се правиш на много морален
81
18
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ искали диалог!! Плевненлиев да не е сънувал нещо? Аз всеки ден виждам само едно, ГЕРБ не ходят на работа. Които иска диалог отива в парламента и когато са коват и гласуват закони излиза и казва, този закон не е добър защото еди си какво, предлагаме да се добави или премахне еди си какво. Така прави опозицията по цял свят. Само ГЕРБ не го правят. Те 4 години се учеха как се управлява и държавата рухна, сега 4 години ще трябва да учат какво е да си опозиция.
80
17
 
21
 
! Отговори
89 преди 10 години
До Анонимен;та да не гледаме теб бе ***.Росен е номер 1 млъкни бе мишко цървена...
79
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този ахмак е толкова президент колкото Обама е снежанка.
78
4
 
7
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 80Волен ли прати тия за които говориш и на които им начупиха тиквите? К'во общо има Волен с ***? Ако могат да се избият помежду си *** гробаджии и р*ци ще е прекрасно за нас.
77
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много моля да престанете да публикувате снимки и мнения на този Противняк Плювналиев!Отвратен съм от този Андрешко.
76
7
 
18
 
! Отговори
каквото той му е каз преди 10 години
Другарят Плевелиев каза, че другарят Борисов му е казал да казва и да прави това, каквото той му е казал!
75
8
 
13
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 80За сметка на това си имате некадърни страхливи платени клоуни, като оня *** -*** в Пловдив и онази мадмоазел с голата гърда и хахото от Комина!
74
6
 
15
 
! Отговори
как вървят офшорките преди 10 години
Роска, зарежи ти ситуацията, а кажи как вървят офшорките в Кипър?
73
7
 
11
 
! Отговори
липсва ви мозък преди 10 години
Защо само липсващите депутати от ГЕРБ ви са на прицел,ами липсващият в няколко парламента Депутат...ако ще гледаме липси,хайде-наред да гледаме,не избирателно...Защо да влизат депутатите от ГЕРБ в НС-някой от управляващите ,съобразява ли се с тяхното мнение...не.Трябват им за креатура и дано някой от тях си изпусне нервите ,та да викнат всички в един глас срещу тях...е,никой не е толкова глупав.Не подценявайте избирателите,щото много изпростя играта на някои.Хайде по-умно действайте,че ни писна