Плевнелиев притеснен: Ситуацията е много тежка!

"Никога не е имало толкова силно противопоставяне"
Обновена: 15 юли 2013 16:22 | 15 юли 2013 13:15, Веселина Йорданова
156
Плевнелиев притеснен: Ситуацията е много тежка!
Президентът Росен Плевнелиев прерязва лентата на последния участък от "Тракия". Снимка: БТА

Президентът Росен Плевнелиев изрази притеснение от политическото противопоставяне в страната и липсата на диалог между политическите лидери.

„Притеснен съм, защото никога не е имало толкова силно противопоставяне, такова разделение и между политическите лидери. Едните са в парламента, другите са в оставка, едните са за това да има колкото се може по-скоро избори, другите не са. Ситуацията е много тежка”, коментира държавният глава, след като участва в официалното откриване на последния участък от АМ „Тракия“.

По думите му управляващите са избрали пътя на реваншизма и вместо да имат диалог с най-голямата опозиционна партия, по-скоро решиха да зависят от гласа на „Атака”. Най-голямата опозиционна партия е извън парламента, а тя сигнализира желанието си за диалог, каза президентът.

Той беше категоричен, че решенията минават през диалог и изрази съжаление, че в момента липсва такъв.
„Магистрала „Тракия“ показа, че българите могат да градят мостове. Българският политически елит обаче изгори всички мостове. Ситуацията е много тежка и трудна и изходът минава единствено и само през диалог, желание за компромис и ясни ценности, върху които да стъпим“, подчерта Росен Плевнелиев.

По повод съвместната позиция на посланиците на Германия и на Франция отпреди дни, определяна като намеса във вътрешните работи на страната ни, президентът коментира, че Европейският съюз не е външна политика за България. „ЕС е нашият дом, нашето семейство, а София и Брюксел са едно и винаги съм казвал, че Брюксел е това, което София направи от него. Разделението на България и други държави-членки е пагубно, категоричен беше президентът.

„България е била силна единствено и само когато е била интегрирана и винаги е била слаба, когато е плувала в собственото си блато“, коментира още държавният глава. Президентът изрази и притеснение от проектоназначението на Боян Чуков за секретар на Съвета по сигурността към Министерския съвет.

„Единственото, което се знае за него, е, че е дясна ръка на Алексей Петров в годините, в които „Лев Инс” е развило бизнес. Г-н Чуков многократно се изказва и в подкрепа на евразийския проект на г-н Путин. Нека да си даваме сметка, какви назначения се случват пред очите на цялата нация. Аз съм силно притеснен”, каза Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още по темата: Росен Плевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** е овладял до съвършенство изкуството да казва нищо с много думи, или иначе казано общи приказки и чесане на езика.
51
5
 
6
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 61, Дорче...аз от един месец тук в този форум, тоест от началото на протестите казвам , че без пролята кръв *** няма да сдадат властта. С разходчици и веене на знаменца и крякане Оставка и пиене на бира, няма как да стане номера. Пак да го кажа на такива като теб , ако не са разбрали- *** без кръв не се сваля!Дано си ме разбрала!
50
3
 
15
 
! Отговори
Дора преди 10 години
Атакист-е, Борисов поне си подаде оставка, няма значение защо, как, дали и тн. Ето сега хората пак протестират и то от месец, но никой не подава оставка.....
49
1
 
3
 
! Отговори
Туи и сега преди 10 години
ТОВА става пред очите ни - журналистиката е стресната!
48
12
 
7
 
! Отговори
СиДянков преди 10 години
Евати !!!4 години да тъпчеши народа и накрая да си признаеш...... и после си ВЕЛИК ! Не 1, не 2, не 3, а 4 ГОДИНИ !!! За тези години 1 дете се ражда, прохожда и започва съзнателно да говори !!! Що за кофти мат`рял вярва на Тиквата ???
47
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Безплатно съм съгласен с bariera_61. ББ научи народа, че може и трябва да бъде чут, когато протестира. Подкрепям ББ за разлика от бесепари, депесари и атакисти.
46
8
 
22
 
! Отговори
752031 преди 10 години
Според промитите мозъци1. Бойко е платил за критика към правителството на Посланика на Германия 2. Бойко е платил за критика към правителството на Посланика на Франция 3. Бойко е платил за критика към правителството на Президента на България 4. Бойко е платил за критика към правителството на Шефа на МВФ 5. Бойко е платил за критика към правителството на Еврокомисар Хан Трябва да си изперкал за да можеш да повярваш в това и да не можеш да повярваш че просто има защо да ни критикуват
45
7
 
10
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Дорче, Тиквата в момента когато подаде оставка не си призна никаква грешка, а каза само нещо от рода: Аз не мога да гледам, как моя народ го бият и го окървавяват. Затова си подавам оставката.
44
16
 
13
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Дорче, Тиквата си признал грешката??? Коя грешка, како? Тиквата подаде оставка защото хората се надигнаха на бунт и имаше разкървавени лица от палките на полицаите. Тиквата нямаше намерение да сдава властта, ако не се беше проляла кръв. Тиквата никога не си е признавал лична грешка, а винаги е обвинявал *** през 4-те си години мандат.Коя грешка си е признал Тиквата , како?
43
8
 
12
 
! Отговори
Т1 преди 10 години
"а тя сигнализира желанието си за диалог", заяви президентът" . Как ГЕРБ показва готовност за диалог? Като не ходят на работа депутатите? Това беше най-нелогичното нещо, което съм чувала от доста време насам@
42
20
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Президента напоследък кефи, все по-мъжки се държи, евала.
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен мисли със задните части
40
18
 
38
 
! Отговори
Дора преди 10 години
Съгласна съм, Борисов може да е всякакъв, но има чест и достойнство, единствен до сега си призна грешката и подаде оставка,з атова го уважавам. Всички останали само мрънкат и привидно се извиняват, но не пускат кокала...
39
7
 
7
 
! Отговори
Безплатен преди 10 години
До bariera_61Да, да, да, папагалски отговори. Достатъчно коментари съм ти виждал, за да имам представа за какво става въпрос. Вместо да се продаваш на ГЕРБ, ходи върши нещо законно!
38
2
 
5
 
! Отговори
Росен преди 10 години
Е, и? Ами тя дясната ръка на Бойко също е в парламента, а ти мълчиш. Каква е разликата като и двамата са подсъдими?
37
20
 
13
 
! Отговори
БСП В СЪРЦЕТО преди 10 години
45Ако Борисов си беше седнал на *** след изборите, констатирайки че е в политическа изолация, нямаше да се стигне до тук.Той е на принципа след мене и потоп. Не можа и не може да приеме, че дефакто изгуби изборите въпреки гласовете които получи.Реши да отмъщава на момента с яростни протести (напомням че имаше групи от лумпенизирани пред парламента още на вторият ден след встъпване в длъжност на правителството)...Ако има омраза между Българи сега, то до голяма степен отговорността е негов
36
7
 
12
 
! Отговори
разочарован преди 10 години
Ситуацията в България наистина е много тежка и то не заради некадърността на сегашните управляващи,а защото едни поогладнели олигарси се гласят да сменят сегашните и то с дейната подкрепа на президента,а протестиращите се заблуждават,че нещо ще се промени.Може ли някой да ми обясни какво може да събира заедно хора като Костов,Кунева,Зеленогорски,Даниел Вълчев,Касим Дал и каква промяна може да се очаква от тях?
35
12
 
8
 
! Отговори
Безплатен преди 10 години
Абе, bariera_61, стига с тея платени герберски коментари. Навсякъде ти видях коментарите, стига вече. Поне кажи колко ти плащат.
34
8
 
7
 
! Отговори
СиДянков преди 10 години
Интересно ако излезне СРС на ББ и негови думи за сексуалната ориентация на ***....Как после ще се покаже пред народа ?
33
1
 
15
 
! Отговори
555 преди 10 години
Като чета отзивите май няма нормални хора в тази наша държава. Всички са изпростяли и озлобяли. Е няма да има оправия при такива простотии. Мислете бе хора? Докъде ще стигнем така.