Борисов ни в Бояна, ни в Банкя. Къде ли излетя?

Комисията за Авиоотряда издирва адреса му, за да го привика
Обновена: 16 юли 2013 19:53 | 16 юли 2013 15:56,
375
Борисов ни в Бояна, ни в Банкя. Къде ли излетя?
Бойко Борисов. Снимка: Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за втори път не уважи заседанието на временната анкетна комисия за разследване на полетите на властта за периода от август 2009 до март 2013 година.

Той беше поканен, за да разкаже за полетите си като министър-председател, които на миналото заседание бяха преброени, че са над 400.

"Отново виждаме, че няма лидер на ГЕРБ тук. Оказа се, че в НС няма негов адрес, няма попълнени документи. Лидерът на най-голямата парламентарна група е в нелегалност един вид", зачуди се председателят на комисията Венцислав Лаков от "Атака".

Той допълни, че в Министерския съвет пък има недействащ адрес – в Бояна.

Лаков успял все пак да се сдобие с адрес, на който му било изпратено препоръчано писмо, но все пак експремиерът не дошъл.

Рамадан Аталай от ДПС предложи да се направи заседание на комисията в Банкя.

"Когато Мохамед не отива при планината, планината ще отиде при Мохамед", със смях обясни Лаков.

Председателят на комисията отново настоя, че с неявяването си Бойко Борисов нарушава клетвата си на народен представител, както и член 80 на Конституцията и член 110 на правилника за работа на НС, в които се казва, че длъжностните лица и гражданите са длъжни да се явят пред парламентарните комисии, когато са поканени, както и да дадат исканите от тях данни.

Още по темата
Антон Кутев от левицата пък поиска правният парламентарен отдел да разгледа каква е възможността Борисов да бъде доведен на изслушване в комисията.

Днес по време на заседанието отново се потвърди информацията, че много пъти заявките за полетите с Авиоотряд 28 са били одобрявани дни, след като полетите реално са били извършени.

Комисията продължава да нищи и казуса с пътниците на борда и с липсващите списъци. Оказа се, че част от информацията е в прокуратурата заради двете досъдебни производства за полетите на Авиоотряда.

Лаков каза, че вече е изпратил до главния прокурор запитване кога членовете на Комисията могат да отидат в прокуратурата, за да се запознаят с тях.

От днешното изслушване на представители на Летище София все пак не се разбра има ли пълни списъци на пътниците, които са били на борда на самолета, или няма.

На заседанието присъстваше "живата легенда" Борис Попов, директор на дирекция ВИП на летището, но това не помогна много с информация за потулените списъци.

Рамадан Аталай остана разочарован, че "Борето" не разполага със списъците.

До април 2010 година пък изобщо нямало разпоредби да се пазят списъците на пътниците.

Членовете на комисията се зачудиха как, след като заявките са били пускани дни след като полетите са осъществени, от летището са допускали пътниците на борда.

Всъщност Авиоотрядът си е бил държава в държавата, ядоса се Лаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
5
 
5
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
НИТО БСП НИТО ГЕРБ НИТО ПЪК НДСВ...СДС...ИМАХА ЗА ЦЕЛ ДА ПЪЛНЯТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ...АКО ПОГЛЕДНЕМ РЕАЛНО НА ФАКТИТЕ ЩЕ ВИДИМ ЧЕ ПОВЕЧЕТО ТЪРГОВЕ СЕ ПЕЧЕЛЯТ ОТ ОФШОРНИ ФИРМИ С НЕЯСНИ СОБСТВЕНИЦИ И ПО ТОЗИ НАЧИН ФИРМИТЕ НЕПЛАЩАТ ДДС.АКЦИЗИНОРМАЛНО ЛИ Е ДЪРЖАВАТА ДА СКЛЮЧВА ДОГОВОРИ С ОФШОРКИ И ДА ГУБИ ПАРИ ЗА БЮДЖЕТАДА ТОВА Е НОРМАЛНО АКО ПО ТОЗИ НАЧИН СЕ ПЪЛНЯТ НЕЗАКОННО ПАРТИЙНИТЕ КАСИ И ПО-ТОЧНО КАСИТЕ НА МИНИСТРИ И НАЙ-ВИСШИ ПОЛИТИЦИШЕПА ПОЛИТИЦИ В БСП И ГЕРБ СЕ ОБЛАЖВАТ РЕАЛНО ОТ СУБСИДИИТЕ
276
16
 
16
 
! Отговори
Vinety преди 10 години
Браво .ако господин Борисов се яви в парламента Тройката от юруш ще приложат мръсната си тактика да занимават народа с глупости с цел заобикаляне на крештяштите неотложни житейски проблеми...............приветствам господин Борисов
275
3
 
20
 
! Отговори
ОПТИМИСТ преди 10 години
ЗНАЕТЕ ЛИ КОГА ЩЕ СЕ ОПРАВИ БЪЛГАРИЯ С ТАКИВА ПОЛИТИЦИ ---КОГАТО ПРЪДНЕ ПУЯК ВЪВ ВРЯЛА ВОДА----ЗАЩОТО ИСТОРИЯТА НИ ДОКАЗВА ЧЕ ОТ БЪЛГАРИН И ОТ ДУПЕ НИЩО ХУБАВО НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛЕЗЕ---народна мъдрост
274
1
 
11
 
! Отговори
Vinety преди 10 години
Малоумнннннннннннннник
273
11
 
23
 
! Отговори
мишо преди 10 години
Боко беше смел когато беше на власт. Когато вече не е страхлив като мишок. Когато го търсят да му търсят отговорност изчезва яко дим.
272
2
 
7
 
! Отговори
Vinety преди 10 години
До дедоКазвалалити е някога жена че не ставаш.глуууууууууууууууупак
271
15
 
14
 
! Отговори
ЕЛИЦА преди 10 години
И Бойко Борисов знае и две и двеста.Слънчевата страна от характера му със спецификата на неговата деликатност и манталитет на лидер не бяха оценени , нека сега се ''радват'' на неговото умишлено и преднамерено отказване да проявява разбиране към потребностите на сегашните парламентаристи.
270
8
 
21
 
! Отговори
Обикновен Човек преди 10 години
Рамадан Аталай от ДПС предложи да се направи заседание на комисията в Банкя."Когато Мохамед не отива при планината, планината ще отиде при Мохамед", със смях обясни Лаков.....................................................................................................................Хахаха ДПС и АТАКА дупе до дупе, хахахахаха. Обрязаните националисти от АТАКА и партията създател ДПС са заедно и се подкрепят, хахахахахахБожее, затова ли палихте джамията в София бе ???
269
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ТаневМного си писал за да докажеш, колко си "умен"...
268
10
 
24
 
! Отговори
дедо преди 10 години
Бат ви Бойко е най смелия мъж когато го забрадят журналистките, гледа страшно а те горките треперят някой може и да подпикват но само там иначе си е чиста проба *** и комплекси в него дал господ
267
6
 
12
 
! Отговори
На съд преди 10 години
" Фалира" фирмата в която работих преди 4 години и: безработен. Какво ли не опитвах / ТЕЛК 66% /. Как се справям аз си знам.ГЕРБ не / повтарям НЕ / ходят на работа и получават по 700 лв.заплата.Е де е правдата.Затова ще дам държавата на съд. На съд поради нарушаване на конституционните ми права.Първо сезирам г-н ОМБУДСМАНА на РБ.
266
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
na melmak se e e situiral , chaka Alf s koraba da go razvede
265
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
strah go e ot Volen, 6a mu izkarti zabite
264
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ББ е най-богатия българин и може да отиде където си иска по света.Да му мислят плебеите.
263
25
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** пича,за втори път не се явява и за какво да се яви,за да може Волен да влезе с гръм и трясък и да започне да обижда.Моля Ви се,абсолютно правилна постъпка,сеир не ми се гледа!
262
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наш Бойко е заминал на спявка във Вашингтон, докато измекярите му крещят на плошад 9-ти септември.
261
10
 
16
 
! Отговори
коал.БСП-ДПС-Юруш преди 10 години
И тройната хунта ще излети скоро от народното събрание! Интересно, че от партия Юруш разследват ГЕРБ за времето, когато ги подкрепяха! Цирк, пълен.
260
11
 
29
 
! Отговори
Знаещ преди 10 години
Използва протестите, които активно дирижира, за да офейка.
259
13
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая умряла шушумига няма смелост да се изправи за такива дребни неща пред комисията. Представям си ако го натиснат за сериозните неща. Ама той си мисли, че се е спасил, но няма да е за дълго.
258
27
 
25
 
! Отговори
dodger преди 10 години
хаха - след всички вопли и стонове, Борисов се оказва, че е виновен само в ... нераглементирано ползване на служебния транспорт. Само това ли изкопахте бе некадърници такива. Оставка!