Борисов ни в Бояна, ни в Банкя. Къде ли излетя?

Комисията за Авиоотряда издирва адреса му, за да го привика
Обновена: 16 юли 2013 19:53 | 16 юли 2013 15:56,
375
Борисов ни в Бояна, ни в Банкя. Къде ли излетя?
Бойко Борисов. Снимка: Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за втори път не уважи заседанието на временната анкетна комисия за разследване на полетите на властта за периода от август 2009 до март 2013 година.

Той беше поканен, за да разкаже за полетите си като министър-председател, които на миналото заседание бяха преброени, че са над 400.

"Отново виждаме, че няма лидер на ГЕРБ тук. Оказа се, че в НС няма негов адрес, няма попълнени документи. Лидерът на най-голямата парламентарна група е в нелегалност един вид", зачуди се председателят на комисията Венцислав Лаков от "Атака".

Той допълни, че в Министерския съвет пък има недействащ адрес – в Бояна.

Лаков успял все пак да се сдобие с адрес, на който му било изпратено препоръчано писмо, но все пак експремиерът не дошъл.

Рамадан Аталай от ДПС предложи да се направи заседание на комисията в Банкя.

"Когато Мохамед не отива при планината, планината ще отиде при Мохамед", със смях обясни Лаков.

Председателят на комисията отново настоя, че с неявяването си Бойко Борисов нарушава клетвата си на народен представител, както и член 80 на Конституцията и член 110 на правилника за работа на НС, в които се казва, че длъжностните лица и гражданите са длъжни да се явят пред парламентарните комисии, когато са поканени, както и да дадат исканите от тях данни.

Още по темата
Антон Кутев от левицата пък поиска правният парламентарен отдел да разгледа каква е възможността Борисов да бъде доведен на изслушване в комисията.

Днес по време на заседанието отново се потвърди информацията, че много пъти заявките за полетите с Авиоотряд 28 са били одобрявани дни, след като полетите реално са били извършени.

Комисията продължава да нищи и казуса с пътниците на борда и с липсващите списъци. Оказа се, че част от информацията е в прокуратурата заради двете досъдебни производства за полетите на Авиоотряда.

Лаков каза, че вече е изпратил до главния прокурор запитване кога членовете на Комисията могат да отидат в прокуратурата, за да се запознаят с тях.

От днешното изслушване на представители на Летище София все пак не се разбра има ли пълни списъци на пътниците, които са били на борда на самолета, или няма.

На заседанието присъстваше "живата легенда" Борис Попов, директор на дирекция ВИП на летището, но това не помогна много с информация за потулените списъци.

Рамадан Аталай остана разочарован, че "Борето" не разполага със списъците.

До април 2010 година пък изобщо нямало разпоредби да се пазят списъците на пътниците.

Членовете на комисията се зачудиха как, след като заявките са били пускани дни след като полетите са осъществени, от летището са допускали пътниците на борда.

Всъщност Авиоотрядът си е бил държава в държавата, ядоса се Лаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
19
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-големия демократ в България е Бойко!Народът не иска той да прекланя глава пред измислените комисии, правила и закони на кумунизите, и той ги отпраши с един замах на ръката си!Давай Бойко! Почини си още месец два, че поне три мандата непрекъснати те чакат!Ще ги отвоюваме за тебе!
236
15
 
17
 
! Отговори
до пресата преди 10 години
*** е в полулегалност, като тодор живков в партизанските години, тоест крил се на село ,вечер другаря живков ходел в кръчмата да слуша радио/п.п. за мен тодор живков си е патриот независимо че го сравнявам с жалкият тиквун/ и сега тиквуна всички го знаят но поради селският си характер не го търсят, но ако се скрий то това ще е при македонският който при нужда героят от селендурските приказки натисва в беда..айда от мен толкоз..
235
13
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вие можете ли да си представите такова нещо в друга държава от ЕС? Да си депутат и да откажеш да си изпълняваш задълженията, вкл. да откажеш изслушване пред парламентарна комисия. Та другаде този вече ще е аут отвсякъде, само тук мутренското му поведение се толерира от байганьовската част от обществото.
234
3
 
20
 
! Отговори
999 преди 10 години
АБЕ,КЪДЕ Е БАТКО? ХИХИХИТоя Бойко ако го затворим в един ***,сигурно ще ни отвори сладкарница!
233
6
 
18
 
! Отговори
Кой да го турим преди 10 години
До Анонимен 279Да не ти е пуснал ,че нали знаеш наш Тиква е ***
232
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
току що мина покрай мене.
231
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
3,5 godini ot jivota ni struvache tozi na snimkata.
230
2
 
25
 
! Отговори
Коко-коко-коко преди 10 години
Ето това е държавата във момента и от предишни и от сегашни погледнете само заглавията на статиите.1 Кеф ти Рилски езера, кеф ти Паламара. Екзотика от Авиоотряда2 Лов, риболов и други хитрости с "Авиоотряд 28"3 При тройната коалиция: На опера в Сидни и на Кайманите с авиоотряда4 Борисов отсвири комисията за авиоотряда, канят го пак5 Авиоотряд 28 "полита" към транспортното министерствоИ така господа тези *** направо се гаврят със нас,всичко са си вземали като на бащения .
229
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
NA K.....R TUMBA ZA BOSTAN
228
3
 
33
 
! Отговори
иван преди 10 години
Ето това е най-големия ни проблем. Липсата на равенство пред закона, което поражда у нас обикновените хора разочарование, гняв, безнадежност. Хора, разберете Станишев и Борисов са двете страни на един и същ медал. Те ни манипулират чрез изкуствено противопоставяне и така ние избираме веднъж едните, другия път другите, олигархията потрива доволно ръце.
227
5
 
36
 
! Отговори
Луд преди 10 години
Да не би пак нещо с кръвното...? Да питата лудото Яне той трябва да знае къде е изчезнал Боко.
226
5
 
27
 
! Отговори
Де е? преди 10 години
Че питайте братя Галеви!Какво се правят някои на интересни - де е?Че то и децата от Целодневна Детска Градина " Бистришките Тигри " знаят де е.Ама ха?!?!?!?!
225
6
 
36
 
! Отговори
писна ми преди 10 години
Този индивид се изживява над всякакви закони, чакайки пуделите му по площадите да го върнат на власт! Е....и и "управленеца"! Дайте го на прокуратурата за злоупотреба със служебно положение и власт! Какво се церемоните с него! Кой е той - човек, самозабравил се и мислещ се за недосегаем! Има достатъчно предпоставки за злоупотребата с власт и държавни средства!
224
9
 
31
 
! Отговори
иван преди 10 години
За голямо съжаление на българите ГЕРБ не оправдаха големия кредит на доверие, възложен им от ас техните гласоподаватели. С лека ръка пропиляха шанса да потърсят морална, съдебна и икономическа отговорност от тройната коалиция. Напротив те спретнаха един мащабен пладнешки обир на обикновените хора, фирмите, фондовете. по този начин се приравниха с престъпниците от тройната коалиция. Така бяхме лишени от поредната си надежда за справедливост и от правото си на свободен избор.
223
21
 
15
 
! Отговори
смееех голем баце преди 10 години
комисията е толкова смешна, жалка махленска дружинка, че не заслужава Б.Б. да я уважи с присъствие, айде У лево другари
222
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
сигурна мери магистрала ,, ТРАКИЯ,, за 3 часа е на морето
221
9
 
38
 
! Отговори
www преди 10 години
ТИКВАТА СЕ ТЪРКУЛНА В НЕИЗВЕСТНА ПОСОКА..
220
10
 
16
 
! Отговори
Вън от ЕС преди 10 години
Очаквам с удоволствие да бъдете изритани от ЕС , да върнат визите за да не ви срещам мръсните бандитски комунистически физиономии по Европа !!!!
219
27
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И шефа на комисията и комисията са супер тапаци. Защо не разследват времето на триглавата ламя тези ибрици.
218
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Майтапите се, обаче Боко наистина може да офейка ненадейно, въпрос на време е..Все пак си е мутра, как да постъпи? Обаче още не са го захапали както трябва - авиоотряда му е последната грижа.