ГЕРБ и реформаторите грабват властта, видя Петър Стоянов

Той укори Реформаторския блок, че е механично сглобен
Обновена: 27 юли 2013 11:26 | 26 юли 2013 21:41,
189
ГЕРБ и реформаторите грабват властта, видя Петър Стоянов
Петър Стоянов. Снимка: Булфото

При едни предсрочни избори ГЕРБ ще поеме управлението с помощта на партиите от Реформаторския блок, прогнозира президентът Петър Стоянов (1997 г. – 2002 г.).

"Истината е, за съжаление, че интересите в момента на БСП и Сергей Станишев съвпадат с интересите на една автентична десница, която има нужда от по-дълъг период, за да може да се структурира и в едни по-късни избори, евентуално през май, да заяви своето присъствие.

Ако изборите са още утре, ситуацията е повече от ясна - България най-вероятно ще бъде управлявана от ГЕРБ заедно с тъй наречения Реформаторски блок, т.е. с партиите на господин Костов, на госпожа Меглена Кунева и евентуално Надежда Михайлова.

И тази ситуация изглежда съвсем диалогична, защото днешните протести са абсолютното алиби на Реформаторския блок да каже защо ще управлява с Бойко Борисов? Защото хората месец и половина протестираха срещу БСП и ДПС, искайки да ги отстранят от властта", коментира Петър Стоянов пред БНР.

По думите му реформаторите всеки ден са по телевизията, по интернет и искат да внушат, че те са политическата сила, която е двигател на протеста.

"Но аз не мисля така. Всъщност Реформаторският блок се състои от механически сглобени партии, при които при по-внимателен прочит ще се види само едно – желанието им, събирайки се заедно, да достигнат 4-процентовата бариера и да осигурят на своето политическо лидерство присъствие в парламента, а точно това не събужда ентусиазъм в десния електорат", твърди Стоянов.

Още по темата

По думите му в България сега няма политици, които могат да оглавят нестихващите протести, настоя обаче да се запази стабилността на президентската институция.

"Защото така перспективата пред България, стабилността на България днес в много голяма степен зависи от стабилността на президентската институция. И аз от сърце пожелавам на Росен Плевнелиев да се справи с тази задача. Аз съм от много малко хора, който е бил в подобно на неговото положение, знам колко е тежко да се действа в такава критична ситуация", допълни президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
7
 
! Отговори
Бай Георги преди 10 години
"Реформаторски блок"- стари муцуни с нови прически, герб-мутри безпросветни и безмозъчни ченгета.....това ли е мечтата на "умните и интелигентните"? Това недоразумение, провинциално, бракоразводно адвокатче беше изтикано от нищото за президент, точно както настоящия мушморок!
149
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Prawilno! Po - dobre EvroROMA na vlast ,otkolkoto BeSePe - po-malko shte se krade .
148
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
PRIKAZKATA 4E NIKOGA NE E KASNO DA STANE6 ZA REZIL VAJI SAS PALNA SILA ZA DRUGARQ STOQNOV . OTKOGA BRE PILE KOMUNIST4ESKO TI PRIPOZNA V LICETO NA KOMUNISTI4ESKITE MUTRI OT GERB , BOKO , CECU , CICKA CA4EVA , POLICEISKATA MUTRA OT HASKOVO DESNI REFORMATORI , DA NE GOVORIM ZA PRAMOVICA - KUNEVICA S 50 PARTIZANSKI IMENA . DRUGARY STOQNOV AIDE BEGAI DA SI VZEME6 HONORARA ZA TAZI STATIA OT POSRANO 20 I 4LENSKIA VNOS DA SI PLATI6 . BAHTAN OT TAKIVA DEMOKRATI
147
1
 
6
 
! Отговори
малиии преди 10 години
както го описа веднаж при загадките в "аз обичам България" Андрей Слабаков - "бивш президент от Пловдив (не че е оттам тва смолянско селянче) с големи зъби"...и...веднага го познаха....та тоя с големите зъби що ходи без слънцезащита днес? хората предупредиха за опастността от слънчасване" големите зъби не предпазват обаче))))
146
2
 
3
 
! Отговори
гого преди 10 години
Ооооо,ти смрад нещастна....! ооооо ти *** искърско,защо ти дават микрофона. не си толкова уумен не схвана ли? 46873
145
3
 
7
 
! Отговори
Дядо Петър преди 10 години
Адаш, адаш! *** си беше, *** и ще си останеш.Щом не забелязваш защо "протестиращите" не викат под прозорците на ГРОБ.Г-отбора на БСП, т.е. на ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ.А ББ си е ***, защото за друго не става.
144
2
 
6
 
! Отговори
КОВАЧ преди 10 години
Бат Петьо му е хубаво да си прави сметки без кръчмар.туй че брат ме е евродепутат от ГЕРБ не значи че "реформаторите" ще се вържат с ГЕРБ. Единствено Кунева е ДСБ имат реален електорат но той не може да се сборува.Аз лично гласувах за ДБГ но в коалиция с Костов не бих го направил отнаво.Но туй ге е основното.И Костов и особенно Кунева доста пострадаха от рекета и черния ПР на ГЕРБ.Войната ГЕРБ-ДСБ продължава и сега.А думите на Б.Б. че реформаторския блок се прави с парите на КТБ и Пеевски?????
143
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Един провалил се политик, прави неверните контролни прогнози. "ГЕРБ" ще има по-лош резултат от изборите на 12 май т.г. "Реформаторите" ще чакат на "бариерата" да я "прескочат". Нямат никакъв шанс да управляват, без значение времето на провеждане на изборите... Бившите сини се надяват на успех на Кунева, но и това е под въпрос. Така, че мечтайте си, гледайки синьото небе...
142
1
 
5
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
163 СИД , Валери Найденов не е *** разбира се той си е комунистическо ченге , той няма как да бъде симпатизант на Реформаторския блок защото е зад барикадата , винаги е бил , така че е нормално да се изказва така .
141
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Реформаторски блок - на баба ти продажна фърчилото!
140
3
 
10
 
! Отговори
контра преди 10 години
Мога да разбера розовите сънища на Стоянов, но от това те няма да станат реалност.Безхарактерен политик и слаб анализатор. Позьор.Така нареченият реформаторски блок е имагинерна величина. Виждаме същите политици, които вече са ни разочаровали. И защо трябва да вярваме на новите им декларации? ГЕРБ бяха напаст и след като бяха лишени от властта да се налагат силово, цялата им несъстоятелност лъсна. И Стоянов ми обяснява как всички тези палячовци щели да управляват и да ни водят към светло бъдеще.
139
1
 
0
 
! Отговори
вилхелм монке преди 10 години
това е иостината, момичета и момчета - wilim.blog.bg/***/2013/07/25/specializirano-chetivo-za-protestirashti-quot-stouichani-quo.1133493
138
8
 
16
 
! Отговори
Shark преди 10 години
Ако ще се връщат Костов, Куневоа и Надето по-добре да не си даваме парите за избори.
137
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ни костов, ни кунева, ни маймунева, ни янки и тн ще влязат в парламента вече. 4 години мандат! Това е. Няма да има избори заради герберастите.
136
4
 
11
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Колкото до Кунева и Д. Вълчев , не съм за тях , въпреки , че специално М. Кунева въпреки че спи с комунист е по европеец от повечето полтици на сцената и в Европа държат на нея , та не съм за тях специално , но в политиката понякога трябва да се направи икрачка назад , проблема на всички нас реалните опоненти на комунистите от бСП е че сме разединени , нормално понеже сме мислещи а не *** като червените , те дори не си задавт въпроса защо ги избират *** и защо правят коалиция с ДПС
135
1
 
8
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
157 не сматам , че се е договарял , виж , въпроса за вината е нещо много сложно , предполагам че сме на едно мнение с теб че БКП-БСП са виновни за степента на икономическо и обществено състояние на страната , те унищожиха три поколения българи и е нормално наследницата на БКП БСП да носи политическата отговрност , но колкото до конкретна съдебна отговрност там нещата стават сложни , носи се конктретна вина по конкретни отговорности , виждаш че дори и днес съдебната система не е реформирана .
134
5
 
7
 
! Отговори
iАнонимен преди 10 години
До Одисей 1Не ми отговори, Кунева и Даниел Вълчев ли ще реформират .....?Костов винаги ще си остане разочарование за мен ...1997 , докато ние сваляме БСП от власт , той се договаря с тях .(нямаше нито един осъден и разследван)..това е безсмислено ПРЕДАТЕЛСТВО! Той така или иначе пак щеше да е на власт , защо се договори с КОМУНИСТИТЕ ???
133
1
 
5
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
153 през свичките години от 1998 до 2008 имаше непрекъснат икономически растеж поради сключените споразумения с международните финансови иснтитуции , установената финснова стабилност с въвеждането на валутния борд , направената приватизация , , довършването на реституцията на земята , предприсъуединителните Еврофондове , влизането ни в НАТО и въобще еуфорията около членството нив двата съюза ако щеш те привличат инвеститори ,а инвестициите водят до растеж.
132
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така ли е заповядала Трилатералната комисия,чиито член е този експрезидент?Колко му плащат за пропагандира техните идеи и заповеди?
131
3
 
6
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Помним колко тежко е да си президент - като падна американска ракета в София и военните те чакаха 10 минути да наредиш сваляне на американският самолет незаконно навлязал в нашето въздушно пространство, ти се покри -------------тъ*анар , тази ракета дойде от територията на Сърбия ,беше пропуснала мишената , а мерикански самолети си прелитаха през въздушното ни ространство понеже имаха разрешение , те имаха но руските не получиха такова и войната свърши слава богу поради този факт бързо