Мотивите ми за ветото бяха принципни, не политически!

Доказах, че работя за обединението ни около общи ценности, твърд е Плевнелиев
Обновена: 8 авг 2013 21:04 | 8 авг 2013 21:00, Веселина Йорданова
172
Мотивите ми за ветото бяха принципни, не политически!
Росен Плевнелиев. Снимка: БТА

“Мотивите, с които наложих вето на актуализацията на бюджета, бяха принципни, а не политически", заяви президентът Росен Плевнелиев в Банско.

Не виждам какво лошо има в това да се иска повече прозрачност при мотивирането на разходите и да бъде оповестено за какво ще се харчи планираният дълг“, каза Плевнелиев и призова правителството за „повече амбиция“ при реализацията на приходната част на бюджета.

Още по темата

Държавният глава подчерта, че очаква стойностен дебат в Народното събрание по мотивите, с които е върнал за ново обсъждане предложените промени в Закона за държавния бюджет за 2013 г., с което да се гарантира прозрачност и яснота по отношение на разходната част на бюджета. 

Президентът категорично отхвърли обвиненията, че с наложеното от него частично вето е разделил нацията. „С действията си доказах, че работя за обединението ни около общи ценности и принципи. Какъв по-добър начин за обединение има от това да се изисква прозрачност в държавните разходи“, попита Росен Плевнелиев.

В отговор на въпрос той припомни, че е първият държавен глава, посетил Главното мюфтийство в България, както и изселнически семейства в Турция, и ще продължи да работи за обединението на българските граждани, независимо от религиозната им принадлежност. „Българските мюсюлмани са част от нашето общество и със солидарността, към която те призоваха вчера по време на своя празник, могат да служат за пример“, каза държавният глава.

Президентът откри 15-то издание на международния джаз-фестивал „Банско 2013“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още по темата: Росен Плевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
1
 
4
 
! Отговори
666 преди 10 години
*** я се скрий и престани да се оправдаваш като насрано дете пред майка си.Ти ако мислеше за тоя народ дето те избра и в момента за нещастие представлаваш нямаше да вършиш тия простотии!
129
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ти нямаш принципи, а имаш трима любовници!
128
7
 
2
 
! Отговори
thegbc преди 10 години
националните предатели и масовите убийци и изнасилвачи от БКП газзз пикаят сега! :) БРАВО Г-н ПРЕЗИДЕНТ ...много хора ви подкрепят ...тези който не ви подкрепят си ги знем ...и целия свят ги знае ...известни са с терористичните си актове, масовете гробове пълни с интелигентни и достойни Българи, лагерите на смърта, унищожаването на България и още хиляди злини направили в световен мащаб и нито едно добро! 80% от истинските Българи са с вас Г-н Президент , мачкайте червените масови убийци!
127
2
 
6
 
! Отговори
Nina_Lalovaa преди 10 години
Да, да разбира се, че са били такива. Всички ти вярваме, Росене, ама после като дойдат воите хора от кръга Капитал, благодарение на политическия ти саботаж, ми е чудно какво ще се обясняваш?
126
3
 
1
 
! Отговори
aman преди 10 години
ai stiga s gluposti razedinil naciqta. Ako nqmashe veto nqmashe li pak da q razedeni, pri polojenie che golqma chast ot horata sa za veto, kato men samiq. Komunistite sa nai-golemite wragowe na dyrjawata, ne razbiram kak ima oste hora, koito im se hwastat na wydicata za 10lv. Uprawlqwat wechepolowin vek i nisto ne sa podobrili, i pak im se wryzwate na manipulaciite. No taka e narod, koito wijda samo pred nosa si i jiwee den za den!
125
2
 
10
 
! Отговори
avram_bakalina преди 10 години
Политически са, не са принципни, недей да лъжеш ами най-добре си подай оставката.
124
8
 
3
 
! Отговори
клоуни преди 10 години
Много червени клоуни в този сайт, аргументите им са обиди, те други нямат, защото са *** и изобщо не схващат за какво става въпрос в момента. Преповтарят като ехо глупостите и клеветите на кръга Пеевски. Явно интелектуалният им багаж е колкото на ром с първи клас - типичният избирател на БСП от 20 год.
123
7
 
10
 
! Отговори
H.Poirot преди 10 години
Росене, ти си най-големият *** в тази държава! Кажи си за ошфорките, недей да се правиш тука само на застрелян, защото ми писна да ти слушам вече глупостите. Крайно време е да ти видим оставката на масата!
122
7
 
13
 
! Отговори
ahilesov преди 10 години
Някак си ми е трудно да го повярвам това, при все че Плевнелиев мери с двоен аршин и звучи като ехо на ГЕРБ, мотивите му доста се припокриват с техните. А хората на Борисов дори се хванаха за това вето, за да свикват извънредно заседание на НС. Тандемът Плевнелиев-Борисов продължава идеално да се допълва.
121
8
 
16
 
! Отговори
Ok! преди 10 години
"Мотивите ми за ветото бяха принципни, не политически!"Да бе. И ние ти повярвахме. Топли стола на тиквуна и не се обаждай много, че стана за посмешище. То за посмешище те направи жена ти, ама нейсе.
120
2
 
6
 
! Отговори
Българин преди 10 години
До Анонимен 144",... да беше учил нямаше сега "да правиш толкова правописни грешки." Да беше учил" щеше да знаеш ,че има нови изречения ,главни букви ,точки ...
119
7
 
15
 
! Отговори
ашколсун преди 10 години
Боковия Президент.Истинския президент.Прославящ КОЛОРАДО.Спал по паркингзи в Германия.И натрупал милиони.Много говори но какво стана с ОФШОРКИТЕ??Вижте обединителя на Нацията.youtube/watch?v=wwK5iCBa3sg
118
4
 
14
 
! Отговори
777 преди 10 години
До Анонименелектората на герб какви са бе гербозомбиран мутирал комунист?!?*** като лидерът им тиквун 1
117
8
 
18
 
! Отговори
Българин преди 10 години
"Мотивите ми за ветото бяха принципни, не политически!"Г.н Президент ,Не ни подценявайте. Вие не само изпълнявате политически поръчки ,но с поведението и действията си разединихте нацията ни. От уважение към институцията ,която представлявате няма да ви пиша обидни епитети ,но ще Ви кажа ,че сте най- слабия ,най- зависимия , най- безличния президент.
116
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този човек не е никакъв президент!Той не е независим, а е кукла на конци. Този човек наречен "български президент" служи на икономическите интереси на определени олигархични кръгове, които са известни на обществото и чиято основна цел е трупането на пари независимо от това по какъв начин става това. Този човек час по скоро трябва да си отиде от политиката, защото с действията си разединява нацията и изостря социалното напрежение!
115
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей, що толкоз страх от тоя Бойко, бе?! Все за него пишат ранобудните писачи! Ами и вие сте същите - той , докато беше премиер все така говореше тройната коалиция това, тройната коалиция онова. Все други са им виновни на политиците, а се видя за 25 години какви ги свършиха !
114
5
 
7
 
! Отговори
DrDrunder преди 10 години
"обединението ни около общи ценности" Е ама не мога да не се сетя как едно време другаря Живков говореше за общото благо, сега станаха ценности. Айде стига другарю президент с трите измислени любовници опитайте се да бъдете президент на България а не на Народната Република на Бойко!
113
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А *** как иначе другарю комсомолски секретар. Вие и вашата партия герб сте"Ъ" отбора на бкп.Вие искате хем да сте комунисти хем и капиталисти. Куче курбан става ли?
112
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 141 . Ей , ***, тичай при чичо доктор!
111
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Електорат на бкп:Изкуфяли ПенсионериЕлекторат на дпс:озлобени изселници, и тютюно пройзводители с дотиране на отрасълатоест нацията им плаща да си се правят на тютюнопройзводители?Електорат на атака:*** гета(бай-***) и необразовани, неграмотни безработни/Електоратът на тройната коалиция не плаща данъци и такси?Кой ще плаща заема, престъпници???