Депутати, да се съберем веднага, зове Кадиев

Социалистът съветва да не се правят процедурни хватки
Обновена: 9 авг 2013 13:21 | 9 авг 2013 13:21,
138
Депутати, да се съберем веднага, зове Кадиев
Георги Кадиев. Снимка: архив, БТА

Червеният депутат Георги Кадиев призова колегите си от БСП да не бягат от защита на актуализацията на бюджета и в рамките на 7 дни да бъде свикано извънредно заседание на парламента.

Той предупреждава, че всякакви процедурни похвати -  „от рода да отлагаме заседанието или да се съберем, но да не се регистрираме, за да няма кворум за започване на заседанието, биха били ритуално самоубийство“.

„Ще повлекат искания за оставка на председателя на парламента, ще дадат храна за протести и ще се пишат на сметката на БСП“, пише в профила си във Facebook Георги Кадиев.

По-рано днес ГЕРБ внесоха в парламента 77 подписа с искане за свикване на извънредно заседание на Народното събрание с една точка – разглеждане на ветото на президента Росен Плевнелиев върху актуализацията на бюджета. 

След ветото на Плевнелиев Миков обяви извънредно заседание, но на 30 август. Според най-голямата партия в НС обаче тази дата е твърде далечна и те искат това да стане много по-бързо.

Още по темата
„Президентското вето е със слаби аргументи, но фактите са факти“, категоричен е Кадиев.

Той припомня, че според чл. 43, след като в парламента постъпи искане с поне 48 депутатски подписа, председателят му е "длъжен да насрочи заседание не по-късно от 7 дни", независимо от това дали има ваканция или не.

„И ако ГЕРБ се държи като отчаяна опозиция и с процедурни хватки опитва да блокира актуализацията, БСП не може да си позволи това. Актуализация на бюджета е израз на воля за промяна на приоритетите, за разграничаване от бюджета "Дянков". Не може сега да бягаме от защита на тази актуализация. Заседание трябва да има в рамките на 7 дни, ние трябва да опитаме да съберем максимален брой депутати, да отидем на гласуване и каквото стане“, категоричен е Кадиев.

„Ако ветото бъде отхвърлено, добре. Ако не бъде, поне ще стане ясно кой на коя страна е. И ще направим нова актуализация през септември, вече и на базата на повече информация за приходите“, смята червеният депутат.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Картинката е много юбава, но за да отговаря на действителността цветовете трябва да са обратни.
70
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 83 ***...Каквото сееш, това и ще жънеш, калинчице малка!
69
9
 
31
 
! Отговори
Ясен преди 10 години
За какво ни е държава, в която да има средна класа, която пък да плаща данъци, за да има пари за социални помощи. По-добре да няма средна класа, а по-скоро една оцеляваща прослойка, които да дават някакви пари на бюджета, а ние да взимаме заеми, да хвърляме трохи на пенсионерите и ***, които да са ни благодарни и да гласуват за нас на всичките избори... Цял живот в Абсурдистан и цял живот управлявани от ДС.
68
9
 
18
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Каквото и да правите милиарда изчезва до ноември,после няма лайф, идва познатата жизнь
67
3
 
16
 
! Отговори
д преди 10 години
До Анономен.Мога да Ви уверя,че само имотите на Данчо Ментата са достатъчни да се плати половината от сумата. А той не е единствен, ами Доган????. Ами Цветанов? Нужна е:Организация, комуникация, ампутация и акредитация.Хора,действайте.
66
7
 
28
 
! Отговори
Долу БСП преди 10 години
Ще си зарежем почивката заради някакво вето....ти луд ли си .....ние толкова "работихме" за тази почивка , абсурд ! Пък и хората ни мразят , на плажа си е най-добре ! - Мишо, дай две мастики !
65
26
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Какво ви каза Хр . Бисеров:Боли,а?Как боли....Отивате си герберска ***.Заедно с Мутрата.Утре зърнопроизводителите ще искат субсидии,ама в бюджета ги няма. И актуализацията - няма.А те тази година са продали житото си , близо два пъти по евтино и нямат пари да засъдят през есента и ще са бесни. Ама много.Работниците ще си поискат ваучерите си за храна-ама от къде.Майките-детските .Предприятията-да се раплатят с работниците си.И те не са от НДК. Те са РАБОТНИЦИ.Театро, а? Има ли полици
64
8
 
16
 
! Отговори
д преди 10 години
Ако Станишев и сие не прегласуват заемчето, мафията ще им вкара чадър отзад и ще го отвори.Уважаемият електорат да не се заблуждава, че това е идеологична война. Мили хора, ние сме част от една плантация за биологични единици, които от своя страна са субтрат за правене на пари. Ние сме списък с ЕГН-та и това е. Азия съм за нов вид управление, без досега управляващите, без партии. Проблем е, че липсва комуникация между протестиращите. Давайте идеи ,мили хора.! Туморът се разраства....
63
8
 
34
 
! Отговори
з преди 10 години
Гнусни плужаци в Р България само пенсионери ли има. Няма ли умни и работещи младежи, няма ли проекти които да подхранват икономиката за да има пари за ресурси и инфраструктура да бъде България красива и привлекателна за инвеститорите. Но вие драги червени *** които сте се надупили на ДПС и шизофрениците от Атака гледате само пенсионерите и ромите защото само това ви е електората. Бързо напуснете пределите на родината защото идва времето в което трябва да си платите сметките за опропастяването на живота на милиони хора и разбиването на просперитета и бъдещето на една цяла държава.
62
9
 
25
 
! Отговори
к5110 преди 10 години
О С Т А В К А!!! Обещавахте,че ще разрешите пушенето,че ще откриете 250000работни места,а днес 1ета ,че намалели със близо100000?ами пенсиите-кога ще направите 500лв? и още и още...Със заеми и баба може!
61
8
 
19
 
! Отговори
... преди 10 години
Сергйчо първо трябва да пита мъжа си Моника и жена си Вигенина дали ще го пуснат да отиде .
60
2
 
3
 
! Отговори
Фес преди 10 години
казах един а дойдоха трима
59
9
 
20
 
! Отговори
k5110 преди 10 години
О С Т А В К А!!!!! Вън перверзни червенотиквеничковчета! То бива,то може,но такава наглост и алчност просто не може!
58
2
 
11
 
! Отговори
Фес преди 10 години
Току що изсипах самосвала. Един атакист по желалание да идва с ибрика.
57
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що млъкнахте, страхува ли ви РЕФЕРЕНДУМЪТ?
56
3
 
14
 
! Отговори
thegbc преди 10 години
Мега-убийствата на Марксистко-Ленински режими с техники на избиване без войнаСтатистики на историци за жертвите на марскистко-ленинските режими за:СССР 1917-1987 - 69 милионаНР Китай 1949-1990, вкл. Мао преди 1949 - 67 милионаЧервени Кхмери в Камбоджа 1975-1979 - 2,1 милионаЕтиопия 1974-1991 - 2 милионаНР Виетнам 1945-1987 - 1,7 милионаСеверна Корея след 1945 - 1,66 милионаДруги държави - 10 милиона
55
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ах какъв лай герберастки- наслада за душата! А керванът си върви!
54
4
 
14
 
! Отговори
thegbc преди 10 години
За СССР от 1917 до 1991 се дават подробни изчисления и данни за около 70 милиона жертви. Тоталитарните режими във всички държави приели Марксизма са се изградили върху основата на систематични масови убийства. Общият им брой на световно ниво надхвърля 150 милиона невинни жертви.
53
4
 
6
 
! Отговори
edvali преди 10 години
До Бай Вълчо от ХисаряГовориш за червените *** ли?
52
13
 
4
 
! Отговори
edvali преди 10 години
До CepiГЕРБ е фашизоидна като БСП и др.партии