Депутати, да се съберем веднага, зове Кадиев

Социалистът съветва да не се правят процедурни хватки
Обновена: 9 авг 2013 13:21 | 9 авг 2013 13:21,
138
Депутати, да се съберем веднага, зове Кадиев
Георги Кадиев. Снимка: архив, БТА

Червеният депутат Георги Кадиев призова колегите си от БСП да не бягат от защита на актуализацията на бюджета и в рамките на 7 дни да бъде свикано извънредно заседание на парламента.

Той предупреждава, че всякакви процедурни похвати -  „от рода да отлагаме заседанието или да се съберем, но да не се регистрираме, за да няма кворум за започване на заседанието, биха били ритуално самоубийство“.

„Ще повлекат искания за оставка на председателя на парламента, ще дадат храна за протести и ще се пишат на сметката на БСП“, пише в профила си във Facebook Георги Кадиев.

По-рано днес ГЕРБ внесоха в парламента 77 подписа с искане за свикване на извънредно заседание на Народното събрание с една точка – разглеждане на ветото на президента Росен Плевнелиев върху актуализацията на бюджета. 

След ветото на Плевнелиев Миков обяви извънредно заседание, но на 30 август. Според най-голямата партия в НС обаче тази дата е твърде далечна и те искат това да стане много по-бързо.

Още по темата
„Президентското вето е със слаби аргументи, но фактите са факти“, категоричен е Кадиев.

Той припомня, че според чл. 43, след като в парламента постъпи искане с поне 48 депутатски подписа, председателят му е "длъжен да насрочи заседание не по-късно от 7 дни", независимо от това дали има ваканция или не.

„И ако ГЕРБ се държи като отчаяна опозиция и с процедурни хватки опитва да блокира актуализацията, БСП не може да си позволи това. Актуализация на бюджета е израз на воля за промяна на приоритетите, за разграничаване от бюджета "Дянков". Не може сега да бягаме от защита на тази актуализация. Заседание трябва да има в рамките на 7 дни, ние трябва да опитаме да съберем максимален брой депутати, да отидем на гласуване и каквото стане“, категоричен е Кадиев.

„Ако ветото бъде отхвърлено, добре. Ако не бъде, поне ще стане ясно кой на коя страна е. И ще направим нова актуализация през септември, вече и на базата на повече информация за приходите“, смята червеният депутат.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
16
 
7
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 39Да не стане така, че септември *** да ви начупят тиквите по площадите и да се кротнете?Ердогановите мерки искате да се приложат и срещу вас ли, скапаняци????Нямате грижи- не знаете на какво са способни ***. Само за една нощ ще ви наврат в на майките ви у пу.ките и няма да си помислите повече за протести.
30
5
 
9
 
! Отговори
До атакист преди 10 години
Забравих че вашия критерий за живота е да миете ***. Извинявай! Мен не ме мисли а заработвай малко от паричките на фесовете и ти. Сега внасям от китай нови ибрици за цялата ви партия от 2-3 автобуса хора.
29
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
единственият бсп-ар, за когото борисов каза: 'достоен човек', и единственият, който не се свени да казва нещата направо, включително и на по-висшестоящите от него. много жалко е, че във всяка партия има подобни хора, но на тях не им се дава шанс заради калинки, бръмбари, дечица на соц. функционери или племенници на ходжи..
28
4
 
11
 
! Отговори
До атакист преди 10 години
Ще падне чакане, цели 2-3 месеца. После ибрика ще движи с маса на главата и маса на ***.
27
3
 
4
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 39И като му падне имунитета някой ден... ще гледаш само как си харчи натрупаните милиони, а ти мизерника ще продължиш да пишеш от злоба простотии във форумите, понеже нищо друго не ти остава да правиш в скапания си животец!
26
6
 
4
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 39Някой ден няма да е депутат...прав си! Няма да има имунитет тогава. Ще почакаш обаче още доста, синко!
25
5
 
5
 
! Отговори
До атакист преди 10 години
Един ден като му падне имунитета на ибрика ще го усети навсякъде от аверчетата му от дпс в килията.
24
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще дойдат те, ще дойдат за да узаконят парите за крадене. Вече няма с какво да плащат на ана*ния чистач сидеров.
23
7
 
2
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 33Да разсейваш Гаджева? Ти най много една ножка да си удариш на нейна снимка. Друго няма какво да направиш!
22
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако ибрикчията се прибере ще може ли аз да разсейвам Гаджева или вече е зачислена на доган?
21
4
 
13
 
! Отговори
МИХАИУ МИКОВ преди 10 години
КАДИЕВ, СТИГА СИ ПУЯМПАУ !НАУИ ЗНАЕШ, ЧЕ НЕ МОГА ДА ГИ ДОКАРАМ ПО-РАНО, ЩЕ МЕ УИНЧУВАТ ПОСУЕ.ТИ И БОЙКО ЩЕ МЕ ДОВЪРШИТЕ!
20
3
 
7
 
! Отговори
p.djuf преди 10 години
Тоя няма ли да спре да дрънка глупости?
19
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вместо да се събират, комунистите и дпс да извадят няколко милиарда от парите дето окрадоха от държавата и проблема с помощите и бизнеса е решен. Хем така ще си изкарат спокойно почивката.
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Париш? Това атакистите сте безмозъчен култ, безспорно.
17
6
 
6
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
А на Бойко Борисов жена му е обикновена работничка, нали ? :)И коя е жена му? Сериозно питам.
16
10
 
24
 
! Отговори
BG.BG преди 10 години
Комунистите никога не са спазвали каквито и да било правила и закони, така ще стане и сега. Едва ли ще си вдигнат алчните дебели *** от курортите (платени с наши пари) и ще тръгнат да защитават някакъв си бюджет.
15
7
 
6
 
! Отговори
thegbc преди 10 години
До HИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !и добре, че махна другата снимка , че срамиш едно общество което го градихме с години ...царвул
14
9
 
14
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Кадиев и той е един ***....имам чувството че го прави за да се хареса хем на герберастите хем на ***.Като не му харесва политиката и позицията на партията му що по-добре не си хвърли партийната книжка и да се разкара от парламента.Е*аси смешника майни!
13
7
 
12
 
! Отговори
Spiro преди 10 години
От всички комунисти само Кадиев има малко акъл в главата си. Да имаше още поне 10-тина като него в БСП, щях да съм малко по-спокоен по време на мандата на столетницата. Уви, няма други такива ...
12
8
 
16
 
! Отговори
thegbc преди 10 години
трябва този да стане лидер на БСП ..а не онзи абсолютен *** световно известен с некадърноста си ! до всички БСПари ...когато махнете ракообразните си тумори от БСП като Станишев, Р.Овч и подобни емблематични крадци , масови убийци и както казах световно известни некадърници ...може и да спра да ви обиждам !