Депутати, да се съберем веднага, зове Кадиев

Социалистът съветва да не се правят процедурни хватки
Обновена: 9 авг 2013 13:21 | 9 авг 2013 13:21,
138
Депутати, да се съберем веднага, зове Кадиев
Георги Кадиев. Снимка: архив, БТА

Червеният депутат Георги Кадиев призова колегите си от БСП да не бягат от защита на актуализацията на бюджета и в рамките на 7 дни да бъде свикано извънредно заседание на парламента.

Той предупреждава, че всякакви процедурни похвати -  „от рода да отлагаме заседанието или да се съберем, но да не се регистрираме, за да няма кворум за започване на заседанието, биха били ритуално самоубийство“.

„Ще повлекат искания за оставка на председателя на парламента, ще дадат храна за протести и ще се пишат на сметката на БСП“, пише в профила си във Facebook Георги Кадиев.

По-рано днес ГЕРБ внесоха в парламента 77 подписа с искане за свикване на извънредно заседание на Народното събрание с една точка – разглеждане на ветото на президента Росен Плевнелиев върху актуализацията на бюджета. 

След ветото на Плевнелиев Миков обяви извънредно заседание, но на 30 август. Според най-голямата партия в НС обаче тази дата е твърде далечна и те искат това да стане много по-бързо.

Още по темата
„Президентското вето е със слаби аргументи, но фактите са факти“, категоричен е Кадиев.

Той припомня, че според чл. 43, след като в парламента постъпи искане с поне 48 депутатски подписа, председателят му е "длъжен да насрочи заседание не по-късно от 7 дни", независимо от това дали има ваканция или не.

„И ако ГЕРБ се държи като отчаяна опозиция и с процедурни хватки опитва да блокира актуализацията, БСП не може да си позволи това. Актуализация на бюджета е израз на воля за промяна на приоритетите, за разграничаване от бюджета "Дянков". Не може сега да бягаме от защита на тази актуализация. Заседание трябва да има в рамките на 7 дни, ние трябва да опитаме да съберем максимален брой депутати, да отидем на гласуване и каквото стане“, категоричен е Кадиев.

„Ако ветото бъде отхвърлено, добре. Ако не бъде, поне ще стане ясно кой на коя страна е. И ще направим нова актуализация през септември, вече и на базата на повече информация за приходите“, смята червеният депутат.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
6
 
17
 
! Отговори
thegbc преди 10 години
Само масовия убиец Сталин на който всички Български комунисти искат да подражават , само той е отгвороен с неговия подпис за над 68 милиона убийства! Да почнем ли да смяатам другите като него? Чеушеско - масов убиец 1,5 милиона , Живков - масов убиец 65,000, Фидел Кастро - масов убиец 2,5 милиона, Хрушчов - масов убиец 5 милиона, Брежнев - масов убиец 5 милиона! да продалжавам ли!? Гадна напаст сте вие червени гадове! :))
50
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 64Акълът ти те издава от къде си! За ЕС и НАТО никой не е питал НАРОДА на България съгласен ли е или не. Време е да се направи референдум. А по отношение на националните предателства извършени от Герб- безбройни са!Да го д.ухаш, ***.ераст глистав!
49
4
 
13
 
! Отговори
историка преди 10 години
не си прав Кадиев, Депутатите от тройната коалиция трябва да си починат, Те за два месеца направиха толкова гафове че трабва да се възстановят за нови, Бай КОЧО ОВЧАРОВ каза че и той може да управлява с кредити две Българии,
48
16
 
5
 
! Отговори
Cepi преди 10 години
ГЕРБ е Фашизоидна партия. Готова е да хвърли страната в Гражданска война, използвайки всички сили и средства, че даже и Президента, който падна по-ниско и от Б.Б. като прие да играе по неговата ***. Трябва да се работи в посока - ИНПИЙЧМЪНТ за Плевнелиев, които с това ВЕТО доказа, че не заслужава този пост !!!!
47
5
 
13
 
! Отговори
thegbc преди 10 години
Комунист = изостанал в развитието си човешки индивид, реагиращ единствено на правичното и с различно ДНК от това на модерния човек. Известен с пристрастието си към убийства и то предимно масови, към изнасилства, унижаване на по - слабите от него, гавра с бедни нациии хора, избиване на ителигентни хора, едни от най-долните терористични акотве в историяата на модерния човек, клане на деца и сексуални извращения с малки деца, кражва в изключително големи количества, избиване на собствено семейство!
46
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до азъМерси, трогнат съм! Какъв хуманизъм, каква гейберастка демократичност- браво!аплаузи
45
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герб- най- пропадналата партия на "прехода"!
44
6
 
17
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Няма власт - няма пари ! :)Г-дата Станишев и Местан много добре я знаят тази мъдрост, затова бързат толкова ;) Нищо ново не им казвате.
43
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герб пропаднаха от всякъде, част от партииците си "намерика" старите партиини червени книжки, а по- грамотните се преляха в Синьо единство. Останаха им само пазвантите от НСО...
42
21
 
12
 
! Отговори
BG ГласоподавателЛом преди 10 години
До бай Вълчо.Прав си бай Вълчо.Дай боже повече такива депутати с повече разсъдък.Щото тези от ПП ГЕРБ дето 2месеца не влизаха в парламента , а вземаха заплата/в по-малък размер/ за чий *** сега бързат.Та по кой-закон на нашата Република можеш да не ходиш на работа, а да вземаш заплата?Няма такъв.АЗ съм икономист и искам тези *** да си върнат надниците.А иначе, ПП ГЕРБ си е аут отвсякъде.
41
28
 
14
 
! Отговори
Geri преди 10 години
Е, Герберисти, видяхте ли какво сътвори вашата пропаднала партия, заедно с Президента ! Но то се пише и на ваш гръб, и на цялото общество !
40
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ИСКАМЕ ЧОКО И БОКО В ЗАТВОРА И НОВИ ИЗБОРИ 3 в 1 !!!СИДЕРОВ ПРЕЗИДЕНТ, РАЗВОД С ЕС И НАТО И ТЕ ТАКА!
39
13
 
14
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Този повече парламент няма да види!
38
14
 
14
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
БСП как допусна този Гербер между редиците си!
37
18
 
9
 
! Отговори
Бай Вълчо от Хисаря преди 10 години
Не зная какво става днес в този форум ,но определено не ми харесва.Всякакви квалификации относно биологични органи/най-често женски/ са в основата на творчествата на герберските ни колеги.Нека бъдем християни и простим на заблудените!А сега конкретно: Кадиев е един от малкото депутати с разсъдък и определено ми допада.Допада ми като бивш зам.финан. министър и като човек познаващ простотиите в столичната община.Мрази мутрите,милиционерите и е гневен на пастирката ПлевналиевПовече като него
36
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вие дето миете турските *** сте започнали да бленувате и за руски. Този сценарий отмина безвъзвратно. Само в *** глава на атакист може да се роди такава мисъл. Това ще е последния миг на комунистите и аверите ви от дпс ако се случи.
35
5
 
11
 
! Отговори
колибри преди 10 години
Ех, Кадиев, не успяваш да намериш верният тон ми се струва............подреди си първо мислите и целите самият ти........
34
1
 
11
 
! Отговори
Базилио преди 10 години
Не знам на Кадиев как *** не му е забранил още да списва мнения във фейса. Много си позволява този другар. Мнението е като *** - всеки го има. Но трябва да е добре покрито от партийни ***. Имаче шамари и мъмрене на пленума.
33
9
 
9
 
! Отговори
Васо преди 10 години
ББ-итковите селски номера не минават. Щото и ний сме от село и ги знаем тез. Особено пък този вопъл за сърцето и душата. Ах милите те, хора от народа. А никой ги не ще за другарче.
32
8
 
3
 
! Отговори
в преди 10 години
ББ-итковите селски номера не минават. Щото и ний сме от село и ги знаем тез. Особено пък този вопъл за сърцето и душата. Ах милите те, хора от народа. А никой ги не ще за другарче.