Кой има сърце и душа да почива в тази ситуация, питат от ГЕРБ

Бившите управляващи внесоха в НС подписите за извънредно заседание
Обновена: 9 авг 2013 15:33 | 9 авг 2013 10:21,
278
Кой има сърце и душа да почива в тази ситуация, питат от ГЕРБ
Депутатите от ГЕРБ отиват към НС Снимка: БТА

ГЕРБ внесоха в парламента 77 подписа с искане за свикване на извънредно заседание на Народното събрание с една точка – разглеждане на ветото на президента Росен Плевнелиев върху актуализацията на бюджета. 

Трима депутати от бившите управляващи – Томислав Дончев, Димитър Главчев и Данаил Кирилов, внесоха искането в парламента. Те се разминаха само за минути с председателя на Народното събрание Михаил Миков, който също дойде в парламента, въпреки че депутатите почиват. 

Подадохме едно искане и силно се надяваме председателят на НС да реагира адекватно и екзактно, според текстовете на Конституцията и правилника на Народното събрание, заяви Главчев. 

От думите на Дончев пък стана ясно, че ГЕРБ искат заседанието да се свика следващата седмица. След ветото на Плевнелиев Миков обяви извънредно заседание, но на 30 август. Според най-голямата партия в НС обаче тази дата е твърде далечна и те искат това да стане много по-бързо.

Още по темата
Вярно е, че това ще предизвика известен дискомфорт по повод „ваканцуването“, пошегува се Главчев. Той припомни, че премиерът Пламен Орешарски е казал, че ще си подаде оставката, когато спре да има парламентарна подкрепа. Според депутата от ГЕРБ, ако депутатите не се съберат до 30 август, това ще показва, че той не разполага с подкрепа и тогава има два варианта - Министерският съвет да спре работи временно или да си подаде оставката.

От ГЕРБ обаче не отговориха директно на въпроса дали ще поискат оставка на кабинета, ако НС не се събере по-рано от края на месеца. „Ние не сме преставали да я искаме“, каза лаконично Главчев.

Депутатите от ГЕРБ бяха категорични, че правилникът задължава Миков да свика заседание. Появиха се тълкувания, според които председателят на НС не е длъжен да удовлетвори искането на ГЕРБ, тъй като вече е свикано извънредно заседание.

Не сме ходили на гости на господин Миков, заяви Томислав Дончев на въпрос дали, след като са внесли искането представителите на ГЕРБ, са минали и през кабинета на председателя, за да го обсъдят.

Нормата на чл. 43 ал. 2 на Правилника за работа на НС е императивна. Тя разпорежда председателят да свика извънредно заседание, заяви Данаил Кирилов. 

Той призна обаче, че няма правна санкция в правилника в случай, че Миков откаже. Но това би било неизпълнение на основния нормативен акт за работа на парламента, обясни Кирилов.

Томислав Дончев пък обясни, че депутатите трябва да се съберат, защото самите те твърдели, че социалните плащания са заплашени заради ветото. Ние сме притеснени по отношения на социалните плащания. Никой не е против социалните плащания. Има възможност още следващата седмица да се приеме една съвсем друга актуализация и да се върви напред, заяви той. 

Ситуацията в страната е гореща не само поради температурите навън. Аз много трудно мога да си представя в такава ситуация кой има сърце и душа да почива. Имаха шанс да направят един малък жест – да работят през август. Имаха шанс да направят един малък жест – пропуснаха го, възмути се Дончев.

Нека го внесат, ще го прочетем и ще видим, беше лаконичният коментар на шефа на НС при влизането му в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
1
 
6
 
! Отговори
Ники преди 10 години
До 213 С теб да се спори все едно с радиото да си комуникираш,май най добре два шамара и ще пуснеш другата плоча :)))))))))
187
3
 
16
 
! Отговори
недко преди 10 години
Ей Караилиев -*** герберска, няма на кого да промиеш мозъка с твоите глупави помисли.
186
22
 
7
 
! Отговори
thegbc преди 10 години
каквото и да правите , каквото и да говорите гадни комунисти ...фактите си остават ..няма да спра да го пиша и да го говоря в мое лице имате вечен враг номер 1 !! Фактите говорят ..вие и вашите лидери и идоли сте отговорни за най - малко 150 милиона убийства на невини хора! Вие , малко съвест да имате нямаше да се обаждате но НЕ вие сте умопобъркани същества и продалжавате да подклаждате огън ...ще ви избием до крак един ден , вярвайте !! вие сте на изчезване гадна извратена структура!
185
2
 
14
 
! Отговори
777 преди 10 години
е па вие ли намерихте да питате на февруарските протести играехте на футбол 2 месеца неходихте на работа ?!?меко казано е нагло вие да сте коректив
184
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко ти нямаш сърце-Байпас!ГЕРБ са комунисти и ***-ша въ пръскам с "Райд"*** дебели.
183
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде стига сте манипулирали народа. Кой имал сърце и душа. На вас къде са ви душите и сърцата... едни и същи сте всичките
182
5
 
19
 
! Отговори
nexusss преди 10 години
Абе *** ДВУЛИЧНА, кой си клатури таш...ите 2 месеца и се прави на сърдита ученичка бе, герберасти проклети??? Защо си мислите, че хората са *** и кьорави. С вашето поведение скоро ще има *** ХОРА ПО УЛИЦИТЕ И ЩЕ СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ ВАС, *** ПРОДАЖНА!!! Всичките барабар с БСП, СДС, Догановци, Куневици и тем подобна *** сте от едно котило - БКП. ХОРАТА НЕ СА *** И ВЕЧЕ ВИ РАЗБРАХА ЩО ЗА *** СТЕ! И ЗА ТОВА НА ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ ИМАШЕ 50% НЕГЛАСУВАЛИ - ВСИЧКИ СТЕ ЗА РАЗСТРЕЛ!!
181
0
 
10
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 10 години
До Цветан КараилиевВМЕСТО ДА ХОДИШ НА ПРОТЕСТИТЕ, ПО-ДОБРЕ ЩЕ Е ДА ХОДИШ ОЩЕ МАЛКО НА УЧИЛИЩЕ ЗА ДА НАУЧИШ ПРАВОПИСА В БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК...
180
10
 
4
 
! Отговори
thegbc преди 10 години
Ленин нарежда всички тези които опонират Комунистическия режим трябва да бъдат разстреляни. Болшевистите арестуват десетки хиляди за престъплението да опонират режима. Повечето са измъчвани и екзекутирани масово. Максим Горки описва как Комунистите заковавали хора на дърветата и стълбовете, как събличали и режели ивици месо от хората.Разказите за Комунистическите концентрационни лагери описват свирепото нечовешко отношение. Само с философия като Диалектиката на Маркс, това стана възможно!
179
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв ПОПУЛИЗЪМ - политическо поведение за спечелване на общественото доверие чрез привидна загриженост за нуждите на суверена (създаване на лъжлива представа за бързо и лесно решение на обществените проблеми).
178
3
 
7
 
! Отговори
до Караилиев преди 10 години
А аз забелязвам, че през почивните дни протестиращите драскачи са в пъти по-малко, отколкото през работните дни. Явно докато се правят че работят няма проблем да си шарят тук... Сега съм в майчинство, но докато ходех на работа определено не съм имала време за разходки из нета. Освен това, Каралиев, на мен никой не ми плаща за да обяснявам на теб и такива като теб, че нещо жестоко сте се объркали и вече се самозабравихте.
177
0
 
14
 
! Отговори
Дадо преди 10 години
Къде бяхте два месеца бе юнаци. Къде се разбързахте сега. Като се тревожите за социалните плащания, що не Му казахте да не прави ненужни тъпотии. Сега първо трябва да се извините на народа за простотията си и после да помислите как да заработите умно. Това последното със сигурност не го можете ама опитайте и не гответе поразии пред и в Народното събрание.
176
1
 
2
 
! Отговори
дрън-дрън преди 10 години
Извинете ... моля моята некомпетентност, но на кой е тази медия, в която "изразяваме" мнението си?
175
2
 
2
 
! Отговори
дрън-дрън преди 10 години
До 195До кой клас е учил човека?
174
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Парламента е в ваканция от 1989година и никой не знае защо?
173
12
 
4
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 10 години
Ето,червените анонимни,както винаги,драскачи,се стараят да си заработят надниците.Нищо ново под сльнцето.Заа разлика от тех,на мен ми свьршва почивката,трябва да си свьрша работата,за да бьда на протестите навреме.Малко им остава,за да ги заврем в задния двор на историята(и не само на нея)
172
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Кой има сърце и душа да почива в тази ситуация, питат от ГЕРБ "А къде бяха вашите "душа и сърце" два месеца? Или се появиха сега, когато разбрахте, че и "без петел се съмва"?
171
5
 
1
 
! Отговори
селяндурка преди 10 години
Другари ваканцувате незаконно-нямяте 9 месеца стаж !Кодесът за вас не се ли отнася?Като сме ви "избрали" не значи че трябва да ни се качите на главата!И още -заради вас до кога ще ходим без кюлоти и сутени ?Свалете температурите че вие както и ние ще се поприщите по слабините и на други оп-срамни места!
170
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ изгубиха и немогат да се примерят с фактите а те са никога повече герберасти на власт!
169
12
 
4
 
! Отговори
дрън-дрън преди 10 години
Хъм ... гледам тук отвсякъде е почервеняло- Другари !