Кой има сърце и душа да почива в тази ситуация, питат от ГЕРБ

Бившите управляващи внесоха в НС подписите за извънредно заседание
Обновена: 9 авг 2013 15:33 | 9 авг 2013 10:21,
278
Кой има сърце и душа да почива в тази ситуация, питат от ГЕРБ
Депутатите от ГЕРБ отиват към НС Снимка: БТА

ГЕРБ внесоха в парламента 77 подписа с искане за свикване на извънредно заседание на Народното събрание с една точка – разглеждане на ветото на президента Росен Плевнелиев върху актуализацията на бюджета. 

Трима депутати от бившите управляващи – Томислав Дончев, Димитър Главчев и Данаил Кирилов, внесоха искането в парламента. Те се разминаха само за минути с председателя на Народното събрание Михаил Миков, който също дойде в парламента, въпреки че депутатите почиват. 

Подадохме едно искане и силно се надяваме председателят на НС да реагира адекватно и екзактно, според текстовете на Конституцията и правилника на Народното събрание, заяви Главчев. 

От думите на Дончев пък стана ясно, че ГЕРБ искат заседанието да се свика следващата седмица. След ветото на Плевнелиев Миков обяви извънредно заседание, но на 30 август. Според най-голямата партия в НС обаче тази дата е твърде далечна и те искат това да стане много по-бързо.

Още по темата
Вярно е, че това ще предизвика известен дискомфорт по повод „ваканцуването“, пошегува се Главчев. Той припомни, че премиерът Пламен Орешарски е казал, че ще си подаде оставката, когато спре да има парламентарна подкрепа. Според депутата от ГЕРБ, ако депутатите не се съберат до 30 август, това ще показва, че той не разполага с подкрепа и тогава има два варианта - Министерският съвет да спре работи временно или да си подаде оставката.

От ГЕРБ обаче не отговориха директно на въпроса дали ще поискат оставка на кабинета, ако НС не се събере по-рано от края на месеца. „Ние не сме преставали да я искаме“, каза лаконично Главчев.

Депутатите от ГЕРБ бяха категорични, че правилникът задължава Миков да свика заседание. Появиха се тълкувания, според които председателят на НС не е длъжен да удовлетвори искането на ГЕРБ, тъй като вече е свикано извънредно заседание.

Не сме ходили на гости на господин Миков, заяви Томислав Дончев на въпрос дали, след като са внесли искането представителите на ГЕРБ, са минали и през кабинета на председателя, за да го обсъдят.

Нормата на чл. 43 ал. 2 на Правилника за работа на НС е императивна. Тя разпорежда председателят да свика извънредно заседание, заяви Данаил Кирилов. 

Той призна обаче, че няма правна санкция в правилника в случай, че Миков откаже. Но това би било неизпълнение на основния нормативен акт за работа на парламента, обясни Кирилов.

Томислав Дончев пък обясни, че депутатите трябва да се съберат, защото самите те твърдели, че социалните плащания са заплашени заради ветото. Ние сме притеснени по отношения на социалните плащания. Никой не е против социалните плащания. Има възможност още следващата седмица да се приеме една съвсем друга актуализация и да се върви напред, заяви той. 

Ситуацията в страната е гореща не само поради температурите навън. Аз много трудно мога да си представя в такава ситуация кой има сърце и душа да почива. Имаха шанс да направят един малък жест – да работят през август. Имаха шанс да направят един малък жест – пропуснаха го, възмути се Дончев.

Нека го внесат, ще го прочетем и ще видим, беше лаконичният коментар на шефа на НС при влизането му в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
3
 
17
 
! Отговори
пешо преди 10 години
герб един месец бяха в отпуска всеки има нужда от почивка
147
2
 
3
 
! Отговори
Emigrant преди 10 години
Tove se kazva licemerie- te ne vliazoha v parlamenta tolkova dalgo vreme a sega koi bil imal sarce da pochiva. Ne si li pochivaha tezi tikvi dosega ????
146
3
 
12
 
! Отговори
Базилио преди 10 години
Никой не го интересува какво мислят от ГЕРБ.Май забравяш, че имат над 1 000 000 избиратели, нещо за което от ДСБ само могат да си мечтаят, но те се държат сякаш имат двойно повече. Оставам с впечатление, че Куневица решава какво ще се случва с Реформаторския. Вчера първа излезе да се изкаже за подадената ръка. Кънев говори след нея. Тъжна работа. Кукувицата прецака още един проект. Ама нали това и е целта.
145
17
 
7
 
! Отговори
асен преди 10 години
Те нямат сърца тия ..предпочитат да си ваканцуват гадовете .Оставка !
144
3
 
13
 
! Отговори
Петко преди 10 години
Само ги вижте тези на снимката. Томиславчо с черното поло и мерно сако при 35 градуса. Ами дебилната физиономия на този по средата. Главчев, този в дясно си е главчо по презумция.
143
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боца, ща йе? Очу да се видимо. Перник. Кафе Венеция.
142
11
 
5
 
! Отговори
ziska преди 10 години
БСП и турците имаш, и душа, и сърце! Те са безскрупулни и крадливи!
141
1
 
18
 
! Отговори
Bari преди 10 години
Никой не го интересува какво мислят от ГЕРБ. Тази "партия" е в пълна изолация, и вътре в парламента и извън него. Борисово се предлага на ляво и надясно. Търси обединение на "дясното и център дясното", но нито Кунева, нито ДСБ, нито СДС искат да имат нещо общо с терберите. Фарса, който разиграват в момента, съгласувано с Плевнелиев няма да доведе до нищо. Управляващите ще направят обсъждането, когато преценят че е най-добре за тях. И така би направила всяка друга партия в тази ситуация.
140
0
 
15
 
! Отговори
ДО НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ преди 10 години
БОКО,СВАЛИ СИ МАСКАТА,ДА ТИ СЕ ВИДИ ПОТНОТО ОТ МАЧЛЕТАТА ЧЕЛО.МОЖЕ ДА ТИ ТЕЖИ,ЧЕ НА САМОЛЕТИ СЕ НЕ ВОЗИШ,НО СВИКВАЙ ,ЧЕ И ОХРАНАТА ПОКРАЙ ТЕБ,ЩЕ Е ПО РАЗЛИЧНА ОХРАНА
139
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама бесепето са доста ***. Явно им трябва хитър играч. Трябваше като носеха бюджета на плевнята да кажат.... налага се това и онова. Ако наложиш вето бюджета ще преразгледаме септември. И плевнята да се чуди как да отреагира. Срещу герб трябва да се подхожда нестандартно. Трябва да ги ***.
138
0
 
6
 
! Отговори
baba Pena izvan Bg преди 10 години
До HИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !koga si jivyal be mom4e?ili su pen,tap gerbadjiya da draska gluposti poforumite 4il nedo4ul?ili sa ti mnogo udobni tiya mutri, 4e dopuskat mafiotite da si razigravat konya?! Ya hodi si piy mlyakoto, 4e ne si dorasal za politikata !............
137
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е нали искахте вето. Даже марионетката плювналиев накара бибирон да го наложи. Не работиха герберастите два месеца. Сега се разработиха. Хем не искат, хем дай да се издокарат работни. Аман от *** номера. Докато в политиката има шушита като боко ще е така. Понеже както е свикнал нещо да приеме и на другия ден да го отхвърли. Сега му е неудобно на кратуната.
136
0
 
10
 
! Отговори
ИПОН преди 10 години
Жалко че дневния ред на обществото днес се задава от тия тримата смешници натирени от Тиквата Буда да му лъскат имиджа да не би да го забравим!!!!!
135
1
 
10
 
! Отговори
славянка преди 10 години
Хаха :))) Нагли до дупка :) Юни и юли бяха по гръб в Евксиноград, ама сега много им знаят устите:)))
134
0
 
4
 
! Отговори
dan braun преди 10 години
TEQ KATO GI GLEDAM....I KATO IM SLU6AM PRIKAZKITE ,SI MISLQ 4E SA PLOD NA NEJELANA BREMENNOST ...DO KOQTO SE E STIGNALO VSLEDSTVIE NA SKASAN ILI VTORA UPOTREBA PREZERVATIV.....A KATO SI POMISLQ, 4E ZA TAZI SGAN SA GLASUVALI...1 000 000...RAZBIRAM ZA6TO LEVSKI E NAPISAL ....NARODE ????
133
13
 
7
 
! Отговори
аз преди 10 години
бсп и дпс са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ турска и руска партии в България. Управляват с 600 000 турски гласа 400 000 *** 200 000 с българско гражданство докарани от русия украйна молдова сърбия И САМО 200 000 Български гласа. КЪЩАТА Е НЕЗАКОННО ПОСТРОЕНА НА НАША ТЕРИТОРИЯ, КАКТО И АЕЦ БЕЛЕНЕ РАЗФОРМИРОВАНЕ НА БСП ДПС И СЪД! !!
132
2
 
20
 
! Отговори
t0read0r преди 10 години
пишещите тук са или много млади, или неживели в София през 90-те (когато аз като всеки друг младеж ходех по клубове от време на време и пр) - през цялата въпросна декада бойкоборисовците вилняха из софия като огромна глутница обезумели *** - рекетче, измами, контрабадна, наркотици, ***, после до зори в нерон, летния театър и другите, дето взех да ги забравям, клубове, само люскане на индустриялни количества уиски, побоища и дърпане на момичета докато се забавляват. буда се бил трудил?
131
3
 
8
 
! Отговори
Тигъра преди 10 години
Мръсни комунисти и гербари,всички сте едни и същи. Само власт и пари са ви в главите.Народа не ви иска-махайте се продажници !!!
130
13
 
5
 
! Отговори
Лала преди 10 години
Давайте бутнете ги мръсните червено турски мафиоти. Долу мафия. !
129
3
 
18
 
! Отговори
ВВВ преди 10 години
ТИЯ ПРЕДИ 2 ДНИ НЕ ИСКАХА ДА ЧУЯТ ДА ВЛИЗАТ В ПАРЛАМЕНТА СЕГА ЗОР ДА Е,БА ГЕРБЕРИТЕ МУ ***