Кой има сърце и душа да почива в тази ситуация, питат от ГЕРБ

Бившите управляващи внесоха в НС подписите за извънредно заседание
Обновена: 9 авг 2013 15:33 | 9 авг 2013 10:21,
278
Кой има сърце и душа да почива в тази ситуация, питат от ГЕРБ
Депутатите от ГЕРБ отиват към НС Снимка: БТА

ГЕРБ внесоха в парламента 77 подписа с искане за свикване на извънредно заседание на Народното събрание с една точка – разглеждане на ветото на президента Росен Плевнелиев върху актуализацията на бюджета. 

Трима депутати от бившите управляващи – Томислав Дончев, Димитър Главчев и Данаил Кирилов, внесоха искането в парламента. Те се разминаха само за минути с председателя на Народното събрание Михаил Миков, който също дойде в парламента, въпреки че депутатите почиват. 

Подадохме едно искане и силно се надяваме председателят на НС да реагира адекватно и екзактно, според текстовете на Конституцията и правилника на Народното събрание, заяви Главчев. 

От думите на Дончев пък стана ясно, че ГЕРБ искат заседанието да се свика следващата седмица. След ветото на Плевнелиев Миков обяви извънредно заседание, но на 30 август. Според най-голямата партия в НС обаче тази дата е твърде далечна и те искат това да стане много по-бързо.

Още по темата
Вярно е, че това ще предизвика известен дискомфорт по повод „ваканцуването“, пошегува се Главчев. Той припомни, че премиерът Пламен Орешарски е казал, че ще си подаде оставката, когато спре да има парламентарна подкрепа. Според депутата от ГЕРБ, ако депутатите не се съберат до 30 август, това ще показва, че той не разполага с подкрепа и тогава има два варианта - Министерският съвет да спре работи временно или да си подаде оставката.

От ГЕРБ обаче не отговориха директно на въпроса дали ще поискат оставка на кабинета, ако НС не се събере по-рано от края на месеца. „Ние не сме преставали да я искаме“, каза лаконично Главчев.

Депутатите от ГЕРБ бяха категорични, че правилникът задължава Миков да свика заседание. Появиха се тълкувания, според които председателят на НС не е длъжен да удовлетвори искането на ГЕРБ, тъй като вече е свикано извънредно заседание.

Не сме ходили на гости на господин Миков, заяви Томислав Дончев на въпрос дали, след като са внесли искането представителите на ГЕРБ, са минали и през кабинета на председателя, за да го обсъдят.

Нормата на чл. 43 ал. 2 на Правилника за работа на НС е императивна. Тя разпорежда председателят да свика извънредно заседание, заяви Данаил Кирилов. 

Той призна обаче, че няма правна санкция в правилника в случай, че Миков откаже. Но това би било неизпълнение на основния нормативен акт за работа на парламента, обясни Кирилов.

Томислав Дончев пък обясни, че депутатите трябва да се съберат, защото самите те твърдели, че социалните плащания са заплашени заради ветото. Ние сме притеснени по отношения на социалните плащания. Никой не е против социалните плащания. Има възможност още следващата седмица да се приеме една съвсем друга актуализация и да се върви напред, заяви той. 

Ситуацията в страната е гореща не само поради температурите навън. Аз много трудно мога да си представя в такава ситуация кой има сърце и душа да почива. Имаха шанс да направят един малък жест – да работят през август. Имаха шанс да направят един малък жест – пропуснаха го, възмути се Дончев.

Нека го внесат, ще го прочетем и ще видим, беше лаконичният коментар на шефа на НС при влизането му в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
3
 
18
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Нещо повече, Борисов и Плевнелиев са обсъдили и вчерашната среща на президента с турския вицепремиер Боздаг в Пловдив. Точно Борисов е пратил Росен Плевнелиев в Пловдив, за да се отърка в човека на Ердоган. Целта на лидера на ГЕРБ е да покаже, че турците в България имат нови лидери в лицето на Касим Дал и Корман Исмаилов, които всъщност се оказаха домакини на турската делегация. /Гафът на Плевнелиев и забраната на Прессекретариатът на Президента да не се допускат български журналисти не се нуждае от коментар. Това е поредната причина, за да се срамуваме, че имаме марионетка за държавен глава./
167
4
 
10
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
В четвъртък стана ясно, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ваканцува в лукзосен СПА-комплекс край Разлог. Между масажите, мачлетата, пурите, фрешовете и СМС-те до журналисти Борисов подаде ръка към всички протестиращи и политическите им лидери от център-дясно. Егоцентризмът на Борисов отново го принуди да разкрие, че само обединени протестиращите /разбирай Безуханова, Прокопиев, Плевнелиев и соросоидчетата им/, ГЕРБ, Радан Костов /Кънев/, Кунева, Яне Янев, СДС на Кабаиванов, както и Касим Дал и Корман Исмаилов, могат да свалят законно избраното българско правителство. Докато Борисо
166
7
 
17
 
! Отговори
гризли преди 10 години
Ами когато трябваше да работите господа *** от ГЕРБ вие се правехте на ощипани госпжички.........не разбрахте ли, че никой няма да ви играе по свирката ???
165
11
 
6
 
! Отговори
Иван преди 10 години
БСП и ДПС нямат нито душа, нито сърце! Ако имаха отдавна трябваше да са подали ОСТАВКА! А относно свикването на извънредно заседание, то трябва да бъде още следващата седмица! Сега ще проличи колко им пука на депутатите от БСП и ДПС + АТАКА за актуализацията на бюджета! Ще се види и дали АТАКА продължава да подкрепя управляващите!
164
4
 
11
 
! Отговори
сократ преди 10 години
Др. Борисов/ла*нар/ нищо старо не си забравил и нищо ново не си научил.Партията създаваше проблем,после го решава и прави някой "Герой на социалистическия труд.Цял месец се разтакаваш после идваш и казваш няма отпуск.Не те послушаха и вярното ти куче-наречено Президент Плевналиев налага вето т.е. помоща за ограбените от теб граждани и Ти сега искаш и се вайкаш как да продължиш гаврата си с народа,като демонстрираш загриженост,т.е. имат ли сърдца другите след като е..а майката на сиромашията.
163
4
 
23
 
! Отговори
бай БУДАЛ преди 10 години
На това се казва НАГЛЕЦИ, когато другите бяха в парламента тия ВАКАНЦУВАХА, начело почернелият от плаж БУДА - тиквата.Има ли още народ който да им вярва на ГЕРБЕРАСИТЕ.
162
5
 
16
 
! Отговори
колибри преди 10 години
Докато ГЕРБ не идваха другите си отработиха почивката - сега да чакат, ***.
161
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А БЕ ТОЯ МИСТЪР Х ТРЯБВА ДА Е РАБОТИЛ В ДС 6 ТИ ОТДЕЛ.МЪ ТОЙ ВСИЧКИ ГИ ЗНАЙ БРЕ?
160
2
 
13
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Вежди рашидов - главе Мултак на републиката по определине на самия Иля павловсимеон Дянков - стипендиант на фондация "Людмила Живкова"Росен Плевневлиев - активен член на КомсомолаЦветелина Бориславова - баща й е известен дипломат, тя самаатоще на 19 години има мощен бизнес с руски оръжейни фирим и с фирим като "Кинтекс",и "химко"нима това са враговете на Русия?
159
4
 
13
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
тези които гласуват от Герб са от "другото БСП"Бойко Борисов - охранител на Живков, родинан на Кирил войнов, не пожелал да си хвърил партийната книжкацветан цветанов шофьор на "вечния" зам-министър на МВР Григор Шоповцеццка цачева -патиен секретарсерегй Игнатов - бащ му е превенсик пратиен сертера и отговаря за антифаистката пропагандалиляна Павлова дядо й е митко мавлов - втория след бай тошо проез 70-теникой Младенов - племенник на петър Младеноврумяна желева - съпруга на ДС агент
158
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В коя ситуация?!Ситуацията,в която сме поставени след "успешния" ви мандат ли?Политическа,икономическа и демографска криза,това ли се случва след управлението на един мъдър държавник?Ааа,да...кризата е виновна и предишните крадливи.На двойкаджията ББ му е виновна учителката.А за 4-те години кой осъди?Видяхме,че има добри отношения с прокуратурата от разговорите с Кокинов
157
0
 
3
 
! Отговори
Базилио преди 10 години
до t0read0rЕ, то мнозинството от никой не се интересува явно, защото пък останалите имат още по - малко избиратели. Ние сме нихилисти и оставяме *** и деграданти да гласуват с купен глас, а българите само политиканстваме по форуми и сайтове. Е кажи какво иска това мнозинство тогава, ти явно знаеш повече от този 1 милион.Мнозинството е като жена - не знае какво иска, но знае какво не иска. Ба' маа му.
156
4
 
18
 
! Отговори
новина преди 10 години
Амо от кога герберите се загрижиха за хората! Леле какви плоски играчи са!
155
8
 
6
 
! Отговори
До 175 преди 10 години
ГЕРБ не мързелуваха а саботираха народното събрание и правителството което така или иначе почти никои не харесва. Ако и тебе налитат да те бият в парламента и ти няма да ходиш на работа мои човек!!!
154
2
 
3
 
! Отговори
t0read0r преди 10 години
До Базилио1 мио избиратели но 15% от имащите право на глас, следователно, не, мнозинството не се интересува от това, какво има да каже герб
153
1
 
7
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Хайде прибирай ги оттам, нали поехме ангажимент да не...В. Т.: Да де, обаче работим в различни посоки. Аз правя едно, а министърът...Б. Б.: Не, бе. Аз го виках и му казах и точно това съм му казал. Затова, кой е пратил групата там?В. Т.: Ами то е станало по обаждане...Б. Б.: Добре, обади се. Обади се, извади ги оттам и като се видиме, ще го говориме...В. Т.: ...Защото, ако ги заведа, той няма лиценз...
152
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия трите маймуни как така се разхождат около Народното събрание?!?Няма ли никой от клакьорите от платения "протест" да ги замеря с камъни, да им *** със ***, да им блъска на главата с тъпан и да им препречва пътя???Или те понеже представляват един от спонсорите на "протеста" минават без тези задължителни за останалите народни избранници процедури?
151
6
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
герб как имаха сърце и душа два месеца да се мотаят извън парламента без даработят а сега скимтят ако пък са им плащали заплати това е върха на сладоледа
150
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До азAman ot rasisti i nacisti. Ne sa vi vinovni horata ot razlichnite etnosi be hora!!!! Vinovna e sistemata i politikata! Kak taka ne prechiha 20 godini a sega izvednaj prez poslednite 4-5 godini zapochnaha da vi prechat tezi hora! Te jiveiat i rabotiat i plashtat danaci tuk v Bulgaria , sledovatelno sa Bulgari i niama znachenie kakav im e etnosa. Tajnoto e che se poiaviavat mnogo kuhi leiki kato teb naposledak ...
149
3
 
2
 
! Отговори
Emigrant преди 10 години
До ziskaNe moga da razbera kakvo imash predvid s tova turcite- i te sa balgarski grajdani s balgarski pasport i sashto si plashtat danacite v Bulgaria. Kakvi turci sa -turcite sa grajdani na sasedna turcia i ne jiveiat i ne plashtat danacite si tuk. A tova che ti si *** i neobrazovan natsist e naistina problem