Кой има сърце и душа да почива в тази ситуация, питат от ГЕРБ

Бившите управляващи внесоха в НС подписите за извънредно заседание
Обновена: 9 авг 2013 15:33 | 9 авг 2013 10:21,
278
Кой има сърце и душа да почива в тази ситуация, питат от ГЕРБ
Депутатите от ГЕРБ отиват към НС Снимка: БТА

ГЕРБ внесоха в парламента 77 подписа с искане за свикване на извънредно заседание на Народното събрание с една точка – разглеждане на ветото на президента Росен Плевнелиев върху актуализацията на бюджета. 

Трима депутати от бившите управляващи – Томислав Дончев, Димитър Главчев и Данаил Кирилов, внесоха искането в парламента. Те се разминаха само за минути с председателя на Народното събрание Михаил Миков, който също дойде в парламента, въпреки че депутатите почиват. 

Подадохме едно искане и силно се надяваме председателят на НС да реагира адекватно и екзактно, според текстовете на Конституцията и правилника на Народното събрание, заяви Главчев. 

От думите на Дончев пък стана ясно, че ГЕРБ искат заседанието да се свика следващата седмица. След ветото на Плевнелиев Миков обяви извънредно заседание, но на 30 август. Според най-голямата партия в НС обаче тази дата е твърде далечна и те искат това да стане много по-бързо.

Още по темата
Вярно е, че това ще предизвика известен дискомфорт по повод „ваканцуването“, пошегува се Главчев. Той припомни, че премиерът Пламен Орешарски е казал, че ще си подаде оставката, когато спре да има парламентарна подкрепа. Според депутата от ГЕРБ, ако депутатите не се съберат до 30 август, това ще показва, че той не разполага с подкрепа и тогава има два варианта - Министерският съвет да спре работи временно или да си подаде оставката.

От ГЕРБ обаче не отговориха директно на въпроса дали ще поискат оставка на кабинета, ако НС не се събере по-рано от края на месеца. „Ние не сме преставали да я искаме“, каза лаконично Главчев.

Депутатите от ГЕРБ бяха категорични, че правилникът задължава Миков да свика заседание. Появиха се тълкувания, според които председателят на НС не е длъжен да удовлетвори искането на ГЕРБ, тъй като вече е свикано извънредно заседание.

Не сме ходили на гости на господин Миков, заяви Томислав Дончев на въпрос дали, след като са внесли искането представителите на ГЕРБ, са минали и през кабинета на председателя, за да го обсъдят.

Нормата на чл. 43 ал. 2 на Правилника за работа на НС е императивна. Тя разпорежда председателят да свика извънредно заседание, заяви Данаил Кирилов. 

Той призна обаче, че няма правна санкция в правилника в случай, че Миков откаже. Но това би било неизпълнение на основния нормативен акт за работа на парламента, обясни Кирилов.

Томислав Дончев пък обясни, че депутатите трябва да се съберат, защото самите те твърдели, че социалните плащания са заплашени заради ветото. Ние сме притеснени по отношения на социалните плащания. Никой не е против социалните плащания. Има възможност още следващата седмица да се приеме една съвсем друга актуализация и да се върви напред, заяви той. 

Ситуацията в страната е гореща не само поради температурите навън. Аз много трудно мога да си представя в такава ситуация кой има сърце и душа да почива. Имаха шанс да направят един малък жест – да работят през август. Имаха шанс да направят един малък жест – пропуснаха го, възмути се Дончев.

Нека го внесат, ще го прочетем и ще видим, беше лаконичният коментар на шефа на НС при влизането му в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вижте ги само - тъпият, по-тъпият и ... гномът! Обичам ги тези гербери бе, кога иначе щях да видя толкова ***, събрани в една партийка?!
207
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"СЪРЦЕТО И ДУШАТА" НА ТРИМА "СЛЪНЧАСАЛИ", КОИТО НЕ МИСЛЯТ, А СИ ИЗМИСЛЯТ. НЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ УПРАВЛЕНИЕТО ИМ, ПОВЕДЕНИЕТО ИМ, КАК СИ "ОТИДОХА", КАК ДЕЙСТВАХА ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИТЕ, СКРИХА СЕ НЯКОЛКО ДЕНА, ТЪЙ-КАТО ПОЛУЧИХА "ПЛЕСНИКА" НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ И НЕ ПОЛУЧИХА ОЧАКВАНОТО. СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ - КАТАСТРОФА ЗА ГЕРБ.
206
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
долу бойко борисов,долу герб,долу иван костов,долу всичките седесета...ДА ЖИВЕЕ СВОБОДАТА ДА ЖИВЕЕ ДЕМОКРАЦИЯТА..СЪБУДИ СЕ БЪЛГАРИНО,ТЕЗИ ПАК ВИ МАМЯТ ..С ПАРИТЕ КРАДЕНИ ОТ ВАС..ЗАТВОР ЗА ТАЗИ БАНДИТСКА ШАЙКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
205
3
 
26
 
! Отговори
ибре юбре преди 10 години
Работливите Герберастчета хихихихихи, отивайте на магистралата да работите, нали и без това твърдите, че е Ваша.
204
6
 
24
 
! Отговори
damata преди 10 години
Ей, тия гербери много се разработиха в тая жега бе, та чак слънчасаха!
203
12
 
5
 
! Отговори
petter.bojinov преди 10 години
Биваинсинуациииманипулациинотакъвтипигьозлъккатонаднес.бгеуникален.Елементаренфотомонтажвиестемръснакомунистическамедия.
202
2
 
8
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Изровен гробът с мотика,сандъкът със злато обкован, -вов него лежи владика -тулум сос слама и катран.Ум имал нявга в краката и чувства топли в червата!
201
5
 
14
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
А ето старий гербер завръща се пиян -на плячка бил е цяла нощ,където в празничен разкоштой вдигал е стакан подир стакан. ***, дебела шуба, пура - всичко на място,а в замъглените очигерберската душа звучис единствената своя струна от злато.Мъглата вдига се. И цял в лъчи облян,гърми стохилядния град,а старий гербер - а старий святотива да си легне гузен и пиян.А ето старий гербер завръща се пиян -на плячка бил е цяла нощ,където в празничен разкоштой вдигал е стакан подир стакан. ***, дебела шуба, пура - всичко на място,а в замъглените очигерберскат
200
16
 
6
 
! Отговори
thegbc преди 10 години
говорте колкото си искате комунист мазни убийци... говорите срещу ГЕРБ с някакви вече истъркани фрази и 90% от нещата нямат капка допир с реалноста и вие го знаете ама какво друго да правите освем да хулите в което сте много добри ! Но пък за сметка на това за вас има милиони доказателства от целия свят , че не ставате за нищо друго освем да мародерствате, крадете и убивате напълно невини хора и деца!
199
2
 
9
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Данаил Кирилов е областен управител на София. Той е назначен на поста през 2009 г. от правителството на Бойко Борисов. Преди да премине в ГЕРБ, Данаил Кирилов беше общински съветник от БСП Кадиев обвини Данаил Кирилов за един от тримата "брокери" от Столичния общински съвет, изнудвали президента Росен Плевнелиев за 500 000 евро подкуп за имотна сделка със Столична община през 2007 и 2008 година.Данаил Кирилов е областен управител на София. Той е назначен на поста през 2009 г. от правителството на Бойко Борисов. Преди да премине в ГЕРБ, Данаил Кирилов беше общински съветник от БСП Кадиев
198
4
 
24
 
! Отговори
безсрамие преди 10 години
Та нали тази ситуация е създадена от вас БЕ ГЕРБАДЖИИ колко време не се явявахте на работа
197
14
 
8
 
! Отговори
Цв. Добрев преди 10 години
ахахах мале тука само платена *** е писала, хахаха *** долни ще ви изринем рано или късно платена *** такава !!!
196
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От Герб си кривят душите като фалирали търговци. Бочко тия хора си плащат пътя, а не като теб с авиоотряда да обикаляш цял свят на гърба на най- бедния народ в Европа и Азия!.
195
3
 
9
 
! Отговори
Cherveno gerberche преди 10 години
Leleee...haide pak nomera ot selskata sedianka!
194
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
е те се мотаха два месеца, сега се сетили да се разработватако толкова ги беше еня за държавата, досега да са свършили сума работа, *** по-лесно се приказва, отколкото да се работи
193
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
гледам един борец срещу комунизма с голям чук ами *** удари по вътрешния джоб на боко там е партийната книжкакакво са размахваш на халос
192
3
 
16
 
! Отговори
azm преди 10 години
Малииииииии, нещо гнусни ми изглеждат тия от снимката. Това ли е втория ешелон на Герб, дето ще ни управляват с "реформаторите"?
191
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
няма по-мазни долни *** от гербавитедо оня ден ги нема цял месец и сега се загрижили захората за които не се сетиха като гласуваха против бюджетната поправка- как сега ще ме убедят че го правят за хората- надяват се с натиск от улицата и в бързината нещо да стане и да не се отхвърли ветот само това ги интерисува изедниците - ама много са долни бекак е е родило такова чудо в българия
190
3
 
17
 
! Отговори
владетеля преди 10 години
ТЕЗИ ОТ ГЕРБ ХЕМ ГИ СЪРБИ,ХЕМ ГИ БОЛИ.*** И ТОВА МИ БИЛО НОРМАЛНИ ПОЛИТИЦИ.ТЕЗИ ОБИЧАТ ДА ИЗВИВАТ РЪЦЕТЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ,А ТЕ ВСЪЩНОСТ СА ЕДНИ НЕКАДЪРНИЦИ И НЕГРАМОТНИЦИ.РАЗБИРАМ ОТ ТОВА,ЧЕ ПРЕЗ МЕСЕЦ ФЕВРУАРИ ТЕЗИ АБДИКИРАХА ОТ ВЛАСТТА И ТОВА ГОВОРИ,КОЛКО МНОГО СА НЕКАДЪРНИЦИ И НЕ МОГАТ ВЪОБЩЕ ДА УПРАВЛЯВАТ ПОВЕЧЕ ДЪРЖАВАТА.БЪЛГАРИЯ НЯМА НУЖДА ОТ ТАКИВА ПОЛИТИЦИ,КОИТО ПОДСТРЕКАВАТ ХОРАТА БЕЗ ПРИЧИНА КЪМ ЗЛОБА И ОМРАЗА,КАТО ПРОТЕСТИРАТ.АКО БЯХА ДОБРИ ПОЛИТИЦИ,СЕГА УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА НИ,НО
189
3
 
17
 
! Отговори
Plamen преди 10 години
Гербарастите са известни с уникалната си тъпащина и простотия,но и сред тях се откроява едно чудо невиждано -thegbc.Към него имам два въпроса:1.Къде *** такъв наброи 150 милиона убити от комунистите?2.В кой разказ или роман на Максим Горки си чел тези неща,*** такъв ?