Миков свиква извънредно парламента следващите дни

Чака лидерите на ПГ в НС да посочат удобна дата за извънредното заседание
Обновена: 12 авг 2013 11:25 | 9 авг 2013 19:26,
45
Миков свиква извънредно парламента следващите дни

Председателят на Народното събрание Михаил Миков ще свика извънредно заседание на парламента в следващите дни, но очаква лидерите на парламентарно представените партии да му помогнат с определянето на точната дата.

Той  е изпратил днес писма до председателите на парламентарни групи в 42-рото Народно събрание Бойко Борисов, Сергей Станишев, Лютви Местан и Волен Сидеров, съобщи пресцентърът на парламента.

Михаил Миков ги информира за постъпилото искане на 77 народни представители от ПГ на ПП ГЕРБ за свикване на извънредно заседание на НС и ги моли да го уведомят във възможно най-кратки срокове кой от следващите дни би бил най-подходящ и удобен от тяхна гледна точка за провеждане на заседанието.

Това ще улесни както мен в планирането на точната дата, така и всички народни представители, защото ще създаде най-малко неудобства за тях в периода на нормативно регламентираната ваканция, посочва той в писмото.

Председателят на НС припомня, че е свикал извънредно заседание на Народното събрание за 30 август 2013 г., с дневен ред: "Ново обсъждане на Закона за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2013 г.".

Той отбелязва, че този срок според него е осигурявал възможност за провеждането на по-пълни, задълбочени и всеобхватни консултации с всички заинтересовани страни и адресати на Закона за държавния бюджет. По този начин в по-пълна степен би бил удовлетворен и призивът на президента, чийто апел и аргументи, както знаете, бяха "изцяло в посока на повече прозрачност, а именно това искат гражданите", допълва Михаил Миков, цитиран от пресцентъра на парламента.

Още по темата
 Председателят на НС изказва съжаление, че в този срок няма да могат да бъдат проведени обществените дискусии, за които е апелирал президентът.

Председателят на парламента очаква мненията на лидерите на парламентарни групи, за да се произнесе по искането на 77-те народни представители, допълват от НС.

По-рано днес ГЕРБ внесоха в парламента 77 подписа с искане за свикване на извънредно заседание на Народното събрание с една точка – разглеждане на ветото на президента Росен Плевнелиев върху актуализацията на бюджета.

След ветото на Плевнелиев Миков обяви извънредно заседание, но на 30 август. Според най-голямата партия в НС обаче тази дата е твърде далечна и те искат това да стане много по-бързо.

Според чл. 43, след като в парламента постъпи искане с поне 48 депутатски подписа, председателят му е "длъжен да насрочи заседание не по-късно от 7 дни", независимо от това дали има ваканция или не, мотивираха се днес от ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
18
 
11
 
! Отговори
Плейбоя преди 10 години
Имената вече са решени! Бойко Борисов вече се именува БОКО ТИКВУНЯ-малка пи.ка.Така ще е по паспорт! Другите платени герберасти да си изберат имена и в кауша.Поздрави!
13
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Миков бил свикнал с протестите-какво му остава на уайното освен да свикне ,че е уайно бе Миков?Какво е да си член на партия съсипала собствения си народ?Аааа,забравих - вие сте най, най-старата партия докарала България до най-бедната и корумпирана страна в Европа -АФЕРИМ ***!
12
5
 
18
 
! Отговори
boiko1 преди 10 години
Тия от ГЕРБ много лоши бе, развалиха ваканцията на нормалните депутати.
11
10
 
16
 
! Отговори
BG преди 10 години
Значи, ако някой преди година ми беше казал че Атака ще станат първи дружки с ДПС щях да му се изсмея, честно !Брей, атакистите много ожесточено защитавате правата на турците бе ?! Сега почнахте и чак смяната на имената !Ами, на младоженците - честито ! Само да питам - от ДПС споделят ли чувствата ?! Щото не виждам Местан или Доган да говорят мили думички за вас, както вие за тях ! Или вие просто им се предложите доброволно, щото Борисов ви отряза !
10
9
 
15
 
! Отговори
nezavisim преди 10 години
тоя па *** 2 месеца не влезна в парламента сега му се доработило докато има такива помиари в НС все ще е така тая държава ства въпрос за всичките 240 :ДД
9
8
 
18
 
! Отговори
BG преди 10 години
Да бе миличък, ама Сидеров ага се криеше под масите и ходеше запасан с палки и пищови като някой пубертет в НС !А и между другото, аз ли не си спомням ама същите вие бяхте срещу турците навремето ?! Помня например много ясно например един бой пред джамия в София ! Сега какво стана - първи дружки с турците ?! Онова какво беше пред джамията - приятелско посбиване по случей рамадана ?!Да ти копирам ли един коментар на т.нар Атакист тук срещу мен който твърди че ДПС и АТАКА = Дружба Завинаги !
8
19
 
11
 
! Отговори
до №11 преди 10 години
И аз не се съмнявам имате "твърдата"подкрепа на ГЕРБ-граби за Боко Тиквуня .Платени *** с твърди.Виж ДПС и АТАКА му го НАЦЕПИХА ГОЛЕМИЯ.МНОГО ГИ БИХА И Е..ХА ФИЗКУЛТУРНИЦИТЕ!ХИХИХИХИ!
7
4
 
7
 
! Отговори
Даола преди 10 години
Нали ще им поемат пътните, няма да се охарчат.
6
10
 
16
 
! Отговори
BG преди 10 години
До 10, не се и съмнявам, все пак имате "твърдата" подкрепа на ДПС, плътно зад вас!!! хихихи
5
13
 
20
 
! Отговори
Митьо преди 10 години
Пияница и *** се запознали.Пламнала любов голяма.Родил се Миков.
4
9
 
18
 
! Отговори
so преди 10 години
Ехххх, елате си септември в паУамента, ще имате "Warm Welcome" :-) Сега хората са малко позаспали. Сигурно и това е целта де. Наздраве, Михов!
3
4
 
17
 
! Отговори
& преди 10 години
Тъкмо се нагласихме за 30
2
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бочката е цар на мърсотийките и за това живее.Луд за връзване.
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
гоЛем е Михом ....