Депутати, да се съберем веднага, зове Кадиев

Социалистът съветва да не се правят процедурни хватки
Обновена: 9 авг 2013 13:21 | 9 авг 2013 13:21,
138
Депутати, да се съберем веднага, зове Кадиев
Георги Кадиев. Снимка: архив, БТА

Червеният депутат Георги Кадиев призова колегите си от БСП да не бягат от защита на актуализацията на бюджета и в рамките на 7 дни да бъде свикано извънредно заседание на парламента.

Той предупреждава, че всякакви процедурни похвати -  „от рода да отлагаме заседанието или да се съберем, но да не се регистрираме, за да няма кворум за започване на заседанието, биха били ритуално самоубийство“.

„Ще повлекат искания за оставка на председателя на парламента, ще дадат храна за протести и ще се пишат на сметката на БСП“, пише в профила си във Facebook Георги Кадиев.

По-рано днес ГЕРБ внесоха в парламента 77 подписа с искане за свикване на извънредно заседание на Народното събрание с една точка – разглеждане на ветото на президента Росен Плевнелиев върху актуализацията на бюджета. 

След ветото на Плевнелиев Миков обяви извънредно заседание, но на 30 август. Според най-голямата партия в НС обаче тази дата е твърде далечна и те искат това да стане много по-бързо.

Още по темата
„Президентското вето е със слаби аргументи, но фактите са факти“, категоричен е Кадиев.

Той припомня, че според чл. 43, след като в парламента постъпи искане с поне 48 депутатски подписа, председателят му е "длъжен да насрочи заседание не по-късно от 7 дни", независимо от това дали има ваканция или не.

„И ако ГЕРБ се държи като отчаяна опозиция и с процедурни хватки опитва да блокира актуализацията, БСП не може да си позволи това. Актуализация на бюджета е израз на воля за промяна на приоритетите, за разграничаване от бюджета "Дянков". Не може сега да бягаме от защита на тази актуализация. Заседание трябва да има в рамките на 7 дни, ние трябва да опитаме да съберем максимален брой депутати, да отидем на гласуване и каквото стане“, категоричен е Кадиев.

„Ако ветото бъде отхвърлено, добре. Ако не бъде, поне ще стане ясно кой на коя страна е. И ще направим нова актуализация през септември, вече и на базата на повече информация за приходите“, смята червеният депутат.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
4
 
9
 
! Отговори
Едих преди 10 години
Герб не бяха стока, но тези ще ни унищожат!
90
3
 
7
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Добре че Кадиев не е начело на бесепето, онова украинското *** се литка като балък.
89
4
 
13
 
! Отговори
Прогноза преди 10 години
Може и да се съберете но Миков трябва да го донесете и после да му разкажете какво е станало.Затова ви е казал след няколко дни,а не сега.Разбираш ли,че поне до вторник няма как да стане.Лошото е,че после отваря Кулският панаир.А Миков е от Кула.А бе направо казано август няма да стане.Септември идват празници-6-ти ,9-ти и след това още няколко дни за изтрезняване.Добре,ама след това е 22-ри септември.И след това пак трябва да се почака докато мине махмурлука.Та най добре е от октмври.
88
5
 
12
 
! Отговори
эллл бэнди преди 10 години
Явно подготовката за новият 9 септември върви с пълна сила.Малко остана.Това с доброволните отряди е началото после е ред на доброволния съд,прокуратурата винаги си е била волна и доброволна,Белене и като затвор и като АЕЦ както знаете чака рестартиране.Кървави сълзи ще ми роните. кадиев ти си ***
87
2
 
11
 
! Отговори
эллл бэнди преди 10 години
Февруари месец направихме революция и няма да позволим сега контрареволюция на олигарсите да бламира това, което работи правителството, добави Нина Гергова от Гражданска инициатива За нов обществен договор.ТАКА ТОЧНО НЕ БИ СЕ ИЗРАЗИЛ И ЛЕНИН.ЗВУЧИ НЕПРИВИЧНО НО Е ФАКТ.ВРЪЩАНЕТО В КОМУНИЗМА Е НЕОБРАТИМО,ТОВА ПОНЕ ВИ Е ВЕЧЕ ЯСНО.ТОЗИ ПЪТ СЕ НАСАДИХТЕ ЗЛОВЕЩО,ЩЕ ТЕЧЕ КРЪВ ОТ ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ ДУПКИ-ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ.
86
5
 
5
 
! Отговори
681 преди 10 години
и кво ша праиш бе умнико, ша уидисваш на акъла на едни празноглави тикви?
85
7
 
27
 
! Отговори
зелено човече преди 10 години
Кадиев, събирайте се веднага, но на Бузлуджа! После яхвайте летящата си чиния и дим да ви няма! Марс ви зове!
84
5
 
20
 
! Отговори
Другаря преди 10 години
Другарю,защо не се скриеш,лапай от енергийните източници. Дал си на тази държава ***. Яж си ги не се прави на интересан,некъдърник!
83
2
 
15
 
! Отговори
do tupcho 99 nomer преди 10 години
HLEBARKO GNUSSNA goliama republikansska chervena...
82
1
 
16
 
! Отговори
коментар преди 10 години
Що бре , Вуте,може и без болнични да си вън от Парламентът.Нали......
81
1
 
10
 
! Отговори
коментар преди 10 години
Що бре , Вуте,може и без болнични да си вън от Парламентът.Нали......
80
8
 
27
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Ето и едно предложение към Болен Сидероглу. Казваш на БСП-ДПС че няма да влезнеш в парламента, ако не се изпълнят предизборните обещания на Атака, а именно: - Спиране новините на турски по БНТ 1. - Спиране на озвучаването на джамиите. -Въвеждане на минимална пенсия от 500 лв. и минимална заплата от 1000 лв -Изгонването на чуждестранните монополи ЧЕЗ , EVN , концесията за златото и др. Това е единствения начин да се докаже, че Волен Сидеров мисли за народа. Другато са приказки и шумолене на пари
79
9
 
28
 
! Отговори
6т43543 преди 10 години
Бюджета на Дянков бе една постна пица, а бюджета на другарите не стига дори и за картонената кутия за постна пица.Скъп излиза тоя техен Евтиноград.
78
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що бе? Почивайте си, ваканцувайте. Българинът не е глупав, скоро ще сипе на ДС здраво. БСП-ДС-ДПС - проклятието на България.
77
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е, ТАКАВА ПРОСТОТИЯ КАТО НА ЯСЕН 97, И ТЪПАТА МУТРА НЕ МОЖЕ ДА СЪТВОРИ. ЯВНО ЯСЕНЧО И "ПРЕКРАСНИТЕ,СИМПАТИЧНИ ПРОТЕСТИРАЩИ" ИМ Е ДОБРЕ,КОГАТО МУТРИТЕ ГИ ЦАКАТ.И ПОНЕЖЕ НЕ СА ТОЛКОВА ***,ОБЯСНЕНИЕТО Е,ЧЕ ИМ СЕ ПЛАЩА ДОВОЛН,ЗА ДА ДРАЩЯТ ПОДБНИ МЪДРИ УМОЗАКЛЮЧЕНИЯ.ЧЕ БЪЛГАРИНЪТ Е *** И ПОДКУПЕН,ЗАЩОТО Е БЕДЕН И *** Е ЯСНО НА ВСИЧКИ,ОСВЕН НА УМНИТЕ, ИНТЕЛИГЕНТНИ, СИМПАТИЧНИ ПРОТЕСТИРАЩИ. ДА ВИ ГО НАТРАКАМ
76
27
 
9
 
! Отговори
ТОВА Е преди 10 години
С ЧЛЕНОВЕ КАТО КАДИЕВ,БЛИЗНАШКИ,НИДАЛ АЛГАФАРИ,ТА ДАЖЕ И ТАТЯНА ДОНЧЕВА, НА БСП НЕ Й ТРЯБВАТ ВРАГОВЕ КАТО КОМУНИСТИЧЕСКАТА ИЗДЪНКА МУТРАТА БОРИСОВ И ПАРТИЯТА НА МАФИЯТА ГЕРБ.ЗЛОТО Е СТОРЕНО.ПОМАКЪТ ВЪРНА БЮДЖЕТА.ЦИРКАДЖИЯТА СЕ ИЗХОДИ ПО ВЪПРОСА ПАРЛАМЕНТА ДА СЕ СЪБЕРЕ,ЗА ДА ГЛАСУВАТ СРЕЩУ АКТУАЛИЗАЦИЯТА И КАДИЕВ СЕ ЗАТИЧА. ПАРИТЕ ВЕЧЕ СА ПОХАРЧЕНИ.ВЪПРОС НА ГЛАСУВАНЕ Е ДА СЕ ВЪЗСТАНОВЯТ В ХАЗНАТА ЧРЕЗ КРЕДИТА.ТАКА ЧЕ НЯМА СТРАШНО.МУТРАТА САМО СЕ ПРАВИ НА ПОЛИТИК,НО ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ *** МУТРА.
75
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БиСиПето Другаре, като ви свърши ваканцията си пуснете 6 месеца болнични и се върнете в Парламента когато вънка вие вук, а протеституиращите маат пръшки с лук!Не давайте никаква възможност за окупация! Не допускайте Боко да запали гражданска война!
74
3
 
9
 
! Отговори
Иванчо преди 10 години
Марийке, тука ли си ***, либе ле! Че та чегарим яко!
73
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Блокада за последно збогом на Парламента
72
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Калинки вервате ли, че червените ще се хванат в капана на Боко? Много сте прости, милите!