Сирия влиза в дневния ред на парламента

Така Миков отговаря на призив на Плевнелиев
1 сеп 2013 10:36, Петя Славова
71
Сирия влиза в дневния ред на парламента
Снимка: Булфото

Ситуацията в Сирия ще бъде обсъдена от депутатите още със старта на парламента. "Това е съвсем естествено, защото Народното събрание определя своя дневен ред съобразно събитията от вътрешната и външната политика", заяви парламентарният шеф Михаил Миков пред "Стандарт".

Думите му дойдоха в отговор на отправения призив на президента Росен Плевнелиев към родните избраници. Държавният глава поиска те да дебатират Сирия и да се вземат отговорни решения. "Българският парламент да направи това, което беше направено в други европейски държави. Да се посочат ясно аргументите и да се прецени внимателно ролята на всеки един в настоящата ситуация и криза, в която се намира регионът", каза президентът след панихидата за 70 години от кончината на цар Борис.

"Парламентът е независима институция, нека всеки да си гледа правомощията", отбеляза Миков по повод изявлението на Плевнелиев. Председателят на Народното събрание не се ангажира с дата за дискусията, но даде да се разбере, че ситуацията се наблюдава с повишено внимание.

"В Сирия бяха използвани химически оръжия срещу мирни граждани. Това е абсолютно недопустимо, а виновниците трябва да бъдат посочени и да понесат своето справедливо наказание", заяви още Плевнелиев. Той допълни, че президентската институция работи усилено в рамките на своите правомощия за предоставяне на убежище на бежанците.

"Българската държавност със заседанието на Съвета за сигурност към министър-председателя адресира темата, осигурени са допълнителни средства. И ние сме длъжни да покажем хуманно отношение", заключи Плевнелиев.

Този вторник темата Сирия ще бъде разгледана и на заседание на Изпълнителното бюро на БСП, съобщава още "Стандарт", като цитира високопоставени източници на "Позитано" 20. В БСП надделява позицията, че е необходимо да се изчакат решенията на ООН.

Те ще се вземат на базата на доклада на инспекторите за ситуацията с вероятното използване на химическо оръжие в Сирия. А заключенията ще са готови след около 2 седмици.

От ГЕРБ вече се обявиха за изслушване в парламента на премиера Пламен Орешарски по въпроса за подготовката на страната ни за поемане на бежанска вълна. А от "Атака" внесоха в деловодството на Народното събрание проекторешение на декларация за неутралитет на България при евентуален военен конфликт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
9
 
24
 
! Отговори
Мики Маус Пиянката преди 10 години
Микоффф ако в Сирия проблемът е Асад то в България проблемът е с много имена и един корен наречен БКП сега е поредният клонинг на власт Орешарски преди беше ГЕРБ и Борисов Кога ще има нов изборен закон ? Кога ще подадете оставка ? Много задачи има които чакат решение . България ако бъде въвлечена във войната то първият парламент състоящ се от БЪЛГАРИ ТРЯБВА ДА ВИ ПРЕДАДЕ НА ПРОКУРАТУРАТА И ДА БЪДЕТЕ СЪДЕНИ ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА всеки според заслугите включително и на смърт
9
8
 
17
 
! Отговори
DeDe преди 10 години
От снимката ви гледа един алкохолизиран ***.т на всичкото отгоре и комунист ,комбинацията е пълна за да сме в това положение.В класациите на последните места за добър живот .
8
4
 
29
 
! Отговори
. преди 10 години
Надявам се , американските им слуги и турците да се провалят в плановете си , това е единствения благоприятен изход за нашата държава , именно заради турците , които между другото си спечелиха омразата и на араби и на иранци и на всички европейци. Дано загубят и се провалят , време е да се спре с този световен терор от страна на САЩ и еврейското лоби в конгреса.
7
6
 
24
 
! Отговори
qur4u преди 10 години
Някои пият от мъка, други от радост, трети от сутринта....
6
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-да министри, ако сте поне малко българи, се сетете за американски бомбардировки над София. Където загиват хиляди - деца, майки. Разрушени са хиляди сгради и духовни обекти. Кажете НЕ на войната.
5
7
 
12
 
! Отговори
qur4u преди 10 години
"Една работа не я ли започнеш от рано сутрин, по-добре не я захващай."М.Миков
4
6
 
35
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Микофф,преди да решите...проблемите на Сирия,вкарайте в Парламента въпроса за масовата безработица на българите,зинбаввийските ни заплати и катастрофалния...демографски срив.Като оправите...това,тогава се...развличайте със странични...теми.
3
12
 
15
 
! Отговори
ЖАЛНА НИ МАЙКА! преди 10 години
РЕШЕНИЕТО НА ПАРЛАМЕНТА Е ЯСНО - ЧЕРВЕНАТА СОЦТУРСКА КОАЛИЦИЯ ЩЕ ПОДКРЕПИ ЕРДОГАН, А ТОЙ ИСКА ВОЙНА.И НЯМА СА СЕ СПРЕ САМО СЪС СИРИЯ.ТЕЖКО НИ И ГОРКО!ТУРСКОТО РОБСТВО *** НА ВРАТАТА НИ ПАК.
2
8
 
30
 
! Отговори
кораба "Калиакр преди 10 години
Сирийците треперят от страх, защото нашият върховен главнокомандващ, плевела, ще им изпрати фрегатата "Дръзки"! Ако потопят "Дръзки", плевелът ще изпрати за Сирия кораба "Калиакра" от язовира в Кърджали! Ако и това не помогне в битката за демокрация, ще изпратим на бойното поле бистришките тигри! Начело с пожарникаря! С надеждата, че от там няма да се върнат!
1
7
 
18
 
! Отговори
дефинитивно може би преди 10 години
Плевелът: На американските ми кукловоди ще кажа, че съм за войната в Сирия, а на немските ми кукловоди ще кажа, че съм против войната в Сирия!