Без ГЕРБ в НС Орешарски защити кабинета си от А до Я

"Мотивите за вота са базирани на неверни или хипотетични твърдения"
Обновена: 26 сеп 2013 14:05 | 26 сеп 2013 11:05, Камелия Цветанова
45
Без ГЕРБ в НС Орешарски защити кабинета си от А до Я
Пламен Орешарски Снимка: архив, БТА

Нито един депутат от ГЕРБ не изложи мотивите за внасяне на вот на недоверие заради новосъздаденото министерство на инвестиционното проектиране, но премиерът Пламен Орешарски защити правителството си още в началото на дебатите по вота. 

Депутатите от ГЕРБ излязоха от пленарната зала, след като шефът на парламента Михаил Миков откри заседанието, макар че народните представители от партията на Бойко Борисов не се регистрираха. Шефът на парламента обаче финтира опозицията, след като квесторите преброиха присъстващите в залата народни представители и се оказа, че има кворум. ГЕРБ напуснаха в знак на протест, но дебатът по вота на недоверие, внесен от опозицията, започна. 

„Мотивите за вота са базирани на неверни, неточни или хипотетични твърдения и от тях не става ясно защо се критикува едно министерство, което още не е направило грешки, допускам и заради това, че още не е задействало на пълни обороти”, заяви той.

Още по темата
Според него е видно, че през последните няколко месеца се възпрепятства работата на управляващите чрез бойкотиране на парламентарната дейност и насърчаване на протестите.  

„В писмените мотиви се говори за управленска немощ, тук вероятно ще направим безсмислен дебата поради различните ни разбирания за управленска мощ. Споменава се градивност и приемственост, но не се казва какво точно е това”, упрекна Орешарски депутатите от ГЕРБ. 

Той беше категоричен, че правителството му няма да пази фискална стабилност, като не плаща задълженията на държавата към бизнеса, нито пък ще иска препоръки от областните структури на партии, подкрепящи кабинета, при назначаване на длъжности в държавната администрация.

„Анонсирана е и критика, че кабинетът е представил управленската си програма 110 дни след съставянето му като спасителна мярка срещу вота. Това е първият кабинет, който представи в деня на съставянето си приоритети , а след това и разширена управленска програма”, подчерта премиерът. 

Той обаче припомни, че ГЕРБ са представили управленската си програма на четвъртия месец след идването на власт. 

„В мотивите се казва и за тотална подмяна на висши държавни служители, което блокирало работата на администрацията, но аз имам наблюдение как работеше администрацията, а статистиката не показва, че има тотална подмяна. Ако се направи проверка в работата на ГЕРБ за първите 100 дни, ще се види, че те далеч надвишават сегашните”, защити се още Орешарски. 

Той обясни още, че новото министерство има отговорности по дейности, които са сред най-критикуваните през последните години - като кадастъра. 

„Забавени били редица инфраструктурни проекти – щеше да е вярно, ако се посочи поне един, но такъв не съществува, не е забавен нито един проект за нито един ден”, заяви премиерът. 

На друга критика на ГЕРБ, че в министерството има секретарки и служители, които не работят, той отговори, че целият щат е за сметка на съкращения от други министерства.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Каква защита, самият министър в интервю призна, че министерството на инвестиционното проектиране НИЩО не работи!?!Какво да си говорим повече?Оставка!
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нелепото в случая е, че тоя "дебат" е детска свада от междублоковата площадка. Сламен "защитава" правото си на съществуване признававайки открито, че се назначават лоялни на партията майка по места. Как насърчаваш протест (недоволство), ако то не съществува? Насърчават го парламента и правителството, които още не са се самоубили ритуално. Каква защита е това да кажеш - Ми аз правя така, ама ти какво правеше по твое време, същото? Това прави ли го морално, компетентно и законно? Колосални ***.
38
3
 
6
 
! Отговори
Празна Мара тъпан би преди 10 години
Действията на Герб се изчерпват с поговорката: Празна Мара тъпан била. Днес Герб бяха в залата, но твърдяха, че ги няма. След като електронната регистрация показа очевадно разминаване на броя на регистрираните с пълната зала, председателят на НС помоли квесторите да преброят присъстващите депутати и се потвърди това, което се виждаше с просто око присъстваха 207 депутати и заседанието беше открито. Хитрата сврака Герб падна с двата крака в собствения си капан.
37
0
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Ботовете пак се активизираха. Цял живот това ще правите, че за друго си трябва и акъл. :)
36
6
 
10
 
! Отговори
enchoss преди 10 години
Докато играта е такава - подкрепям Ореха... видяхме другите до какво доведоха.. невероятна междуфирмена задлъжнялост ... нулев ръст на заплати ... скок на цените до небето ... просто в момента е рисковано да се дава властта на нови (гладни) или да се връща на стари и омазани само за да замажат предните 3.5 години ...
35
6
 
15
 
! Отговори
enchoss преди 10 години
В крайна сметка Ореха проби тиквата ... а тя от вътре мека и куха едновременно ... сега дано българинът види, че когато фактите са факти интригантите излизат от стаята и се покриват !!!
34
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До strephenПонеже по времето на ГЕРБ печелеха хора и фирми извън обръчите на Бащицата... Айде стига глупости. Един дол дренки са. Но с една разлика - за периода на съществуването си ГЕРБ не успяха да покажат дори 1 експерт! Само другарчета на ББ. По този начин се доказаха като партията на некадърните и некомпетентните. Събраха плявата от останалите партии. За съжаление в България простотията е на пиедестал. Затова и подобна партия има поддръжници (изключвам платените - те поне знаят защо).
33
12
 
18
 
! Отговори
enchoss преди 10 години
Започвам все повече да харесвам правителството в момента, работи в неистово трудна среда и все пак успява да направи неща, който ГЕРБ не успяха за суамаси и време... А това забиване днес направо е гениален ход подкрепен с факти , без празни приказки ..!
32
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев излъга за данък лихва да отпадне или да се промени според размера на влога или кредита. Все още липсва и данък лихва, който да плащат банките върху кредитите. Данъкът засяга само най-бедните и безработните, които нямат други доходи.
31
8
 
13
 
! Отговори
Извън темата ! преди 10 години
Току-що прочетох в друг сайт, че Виктор Николаев и Христо Калоферов най после са успели да открият човека, който счупи задното стъкло на белия автобус. Социалните мрежи прегряха. Радостта на българите е голяма. Браво на Виктор и на Христо !P.S. Двамата са заявили, че до една сидмица ще открият този, който е предложил Пеевски за председател на ДАНС. Ако те направят това, нека бъдат обявени за национални герои. Да живие Нова ТВ, да живее Латинка Петрова, да живее Юлия Берберян ! Оставка !
30
6
 
9
 
! Отговори
strephen преди 10 години
СЪЩО ТАКА СЪВЕТВАМ НАЙ-СЕРИОЗНО ЧЕРВЕНИ БАРОНИ И БАРОНЧЕТАТА ИМ: 1. ДА ПОЛОЖАТ ТЕСТ ЗА ПСИХИЧНА СТАБИЛНОСТ! ДА ПРЕКАРВАТ ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ В БИБЛИОТЕКИТЕ, А НЕ ПО ПАРТИЙНИ ФОРУМИ НА БУЗЛУДЖА, КОНГРЕСИ, ПЛЕНУМИ И Т.Н., ЧЕРТАЕЩИ ПЕТИЛЕТКИ, ДЕСЕТИЛЕТИЯ, И ЕДВА ЛИ НЕ СТОЛЕТИЯ!!! СВЕТА Е ЕДНА НЕСТАБИЛНА СИСТЕМА, ЗАПОМНЕТЕ! 3. ДА МИСЛЯТ С ГОРНИТЕ СИ ГЛАВИ, А НЕ С ПЪНОВЕТЕ И БЕТОННИТЕ БУНКЕРИ НА РАМЕНЕТЕ СИ!!!!!!
29
9
 
8
 
! Отговори
strephen преди 10 години
До Герб извън властта А КОЛКО ОТ ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ В ПЕРИОДА 2005-А - 2009-А СЕ ПЕЧЕЛЕХА ОТ ФИРМИ, ИЗВЪН ОБРЪЧИТЕ? ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ЗА ГЮНАЙ СЕФЕР, МАСРАОВА И НЕНИТЕ РЕМОНТИ /ПАРДОН - НА МЪЖА Й/ ЗА РЕМОНТИТЕ НА МРРБ, ЗА ВОЕННОТО НДК, ЗА САПАРД АФЕРИТЕ, ЗА БЕЛЕНЕ И Т.Н.? ВСЕ ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ ДАЛАВЕРИ!!!!!
28
6
 
14
 
! Отговори
il_cho преди 10 години
Хахаха! Как БСП направи за смях герП не е истина! Ебавката на годината! Толкова забавна смешка не може да се види и в най-добрите комедии! А дебелото герберче по-горе вместо да пухти много да вземе да ходи да се качи да покара малко колело... всъщност нека е много карането :)!
27
5
 
7
 
! Отговори
strephen преди 10 години
СЪЩО ТАКА ОТДАВНА СЪМ СТИГНАЛ ДО ИЗВОДА, ЧЕ НЕПОЗНАВАНЕТО НА ИСТОРИЯТА Е ПЪРВАТА СТЪПКА КЪМ АДА! ТО Е СЕРИОЗЕН НЕДОСТАТЪК! НЕ МОЖЕ ХОРА, КОИТО ПО ВРЕМЕ НА Т.НАР НАРОДЕН СЪД ОСЪДИХА НА СМЪРТ 27З0 ДУШИ, ВКЛ. ЕДИН РЕГЕНТ /ЗА СРАВНЕНИЕ НА НЮРНБЕРГСКИЯТ МЕЖДУНАРОДЕН ВОЕНЕН ТРИБУНАЛ СА ИЗДАДЕНИ 12 СМЪРТНИ ПРИСЪДИ!/ ТЕХНИТЕ ПОТОМЦИ ДНЕС ДА НИ УЧАТ НА ДЕМОКРАЦИЯ!!!! НЯМА ТАКЪВ ФИЛМ, ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ ПЛАТЕНИ ДРАСКАЧИ И ПИШЕЩИ МИНУСЧЕТА! УЧЕТЕ, ЧЕТЕТЕ, ОБРАЗОВАЙТЕ СЕ И ПРАВЕТЕ АНАЛИЗИ!
26
6
 
15
 
! Отговори
Герб извън властта преди 10 години
При Герб само 2 % от фирмите са получили 98 % от обществените поръчки, за което съответно са плащали на Герб. На Герб им се губят 17 млрд.-те взеха външни заеми за 4,5 млрд. и изхарчиха 4 млрд. от оставения 8,3 млрд. фискален резерв от Тр. коалиция и общо Герб направи нов дълг на България от 8,5 млрд. без да дадат стотинка на хората-замразиха доходите, но, само във Финансовото министерство оня извратеняк Дянков е раздал над 100 млн. бонуси. Сега извън властта Герб не може да краде тези милиарди
25
11
 
4
 
! Отговори
FBI преди 10 години
Алоооооооооо какво става с Възродителен Процес , ще стигне ли Папката некога до Страсбург , нас Протести и Парламентарни мафиотски структури като ГЕРБ не ни интересуват
24
9
 
18
 
! Отговори
strephen преди 10 години
МНОГО СЕ НАДЯВАМ ДОГОДИНА...КОГАТО ИМА ПРЕДСРОЧНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ, ХОРАТА ВСЕ ОЩЕ ДА СИ СПОМНЯТ ЗА ТЕЗИ ***, ПОДМЕНИЛИ НАЙ-НАГЛО ВОТА, ДА ИЗЛЯЗАТ ДА ГЛАСУВАТ! ДА ИЗЛЯЗАТ СЪЩО И ТЕЗИ, КОИТО СЕ ОПРАВДАВАТ С ДЕЖУРНОТО НЯМА ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАМ! НЕГЛАСУВАНЕТО ВОДИ ДО ЕДНО: РАЗПРЕДЕЛЯНЕ НА ТЕХНИЯТ ВОТ В ГОЛЕМИТЕ ПАРТИИ: БСП, ДПС И Т.Н.! НЕ МОЖЕ ДА ЗНАЕМ ВИНОВНИКА ЗА ХАЛА НА ДЪРЖАВАТА ВЕЧЕ НАД ПОЛОВИН ВЕК И ДА СИ СТОИМ ПО КЪЩЯТА!!!
23
11
 
14
 
! Отговори
леле преди 10 години
Лелееее,докъде е стигнало това жалко правителство,сами да се убеждават в лъжите си един друг,дават обяснение на себе си?!? Тези се изкараха някакви невероятни вундеркинди на действието,за 100 дена май сме свършили работа за 3 мандата поне,нищо,че няма резултати.Не се мъчете и да ги търсите-щом орехарски повтаря 10 ,че е така-значи е така.И за повтарят хиляди пъти,че е намален ,нищо,че плащате и ще плащате все по-високи сметки,ей на-каза по телевизия,че е намален-значи е намален!
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А бе, може ли такова нещо! Държавата има нужда повече от всякога от силен парламент, а тия *** всичките си правят *** гяволий. Това ли беше великата ДЕМОКРАЦИЯ! ! ! ?СПОРЕД МЕН се налага да отидем няколко рейса пред европейския парламент и там да протестираме и да ги питаме, това ли е демокрацията която толко много искаха да ни наложат!
21
8
 
4
 
! Отговори
Krasimir Premianov преди 10 години
Bez Krasimir Premianov Bulgaria e zagubena.