"Няма задкулисие Пеевски. Задкулисието е друго!"

Делян Пеевски изпрати позиция по повод решението на КС
Обновена: 9 окт 2013 15:05 | 8 окт 2013 19:20,
152
"Няма задкулисие Пеевски. Задкулисието е друго!"
Делян Пеевски. Снимка: Булфото

Приемам решението на КС заради десетките хиляди избиратели, които ме удостояват с доверието си вече два последователни мандата. На тях им благодаря по мъжки и точно заради доверието им и в тяхно име ще изпълнявам отговорностите си на народен представител. Това се посочва в позиция на Делян Пеевски, изпратена до ”Фокус”.

Изявлението му е по повод решението на Конституционният съд, че Пеевски остава депутат. 96 народни представители бяха внесли искане за обявяване на несъвместимост на пълномощията му на народен представител след положената клетва за председател на ДАНС. Искането им за предсрочно прекратяване на пълномощията му като депутат не беше прието от КС.

В позицията си Пеевски обяснява „отговорно и с доблест”, че според него името му е подложено необосновано на публичен линч, а личността му се сатанизира по сценарий на заемащи позиции във високите равнища на властта в държавата. Подобно становище Пеевски изрази и в свое писмо до Конституционния съд.

Възмущавам се, че правото ми да бъда избиран – основно гражданско право в демокрацията, бе подложено на съмнение и се превърна в бумеранг, за рикошета на който аз плащам неясна и непосилна цена, пише в позицията на депутата.

Въпросът „Кой предложи Пеевски за председател на ДАНС?“ отдавна няма смисъл. Защото отговорът бе даден многократно – премиерът Пламен Орешарски предложи кандидатурата ми на Народното събрание, съгласувано с двете политически сили, които подкрепят кабинета. Рутинна технология при всеки избор.

Въпросът, на който и аз имам право, е кой (кои) и защо не позволиха да стана председател на ДАНС.

Мое е правото преди всички да дам ясния и неудобен отговор на този въпрос, се казва още в позицията.

Според Пеевски той не е застанал на поста председател на ДАНС заради „здравия“ и инкриминиран съюз между контрабандата, корупцията и властта на политици, които, вместо да се борят срещу криминалните схеми в икономиката, са решили да ги подчинят на себе си и партийния си интерес.

За съжаление, имаше пробойна – печатницата в Костинброд засече и започна обратно броене, за чиято цена определиха главата на Делян Пеевски, вмята неосъщественият председател на ДАНС и допълва, че тогава е започнала вендета срещу него.

Президентът без каквото и да е колебание за авторитета на институцията, която представя, и с афекта на притиснат неизвестно до каква стена инициира бламиране на решение на парламента на Република България. В случая – за избирането ми за председател на ДАНС. В колаборация с разбитите през костинбродската печатница лидери на заради това неслучили на власт политически сили президентът – длъжник им за позицията си, официализира политическия цинизъм.

Аз не упражних правото си на избран и отказах да бъда назначен за Председател на ДАНС. Само че и до днес президентът и политическата му компания с минало на корпоративните си контакти все името Пеевски изрича.
Защо президентството на държавата акумулира неистово риторика с клише името на един гражданин?
Кой и кога ме обвини в нещо? Кой и кога обоснова несъгласието си с моето избиране с факт, а не с афекта на инкриминирания си партийно-властови ужас от политическото си и корпоративно-сиво (до тъмно) минало от близкия и по-далечния преход?, пита депутатът.

В какво ме обвинява президентът на демократичната ни държава с независима съдебна власт? Законите в България прилагат ли се, или се дописват със симпатичното мастило на все по-оредяващите всякак платени и внушени емоции от, през и чрез улицата, наета от задкулисието, чиято властова „борса“ се срина в Костинброд? Олигархията е в политически стрес и антидепресантът им е отнетото ми гражданско право и обругаваното ми име, пише в позицията.

Той прави и равносметка на живота и кариерата си.

„Аз съм на 33 години и съм успял. Това престъпление ли е? В тези мои 33 години аз съм два мандата депутат – единият по времето на управление на сега загубилите властта, само че, и това е важно да се подчертае дебело, в опозиция. Може би вината ми е, че съм депутат от ДПС – гражданска квота?!  Кой и как в демокрацията дискриминира либерална партия с международен паспорт и авторитет?  Как съм бил депутат от опозицията и съм бил задкулисие?
Кой ще ми отговори конкретно на този политически и принципен нонсенс в емоцията на президента с речитатив Пеевски?  Къде е моето задкулисие? Кои са неговите измерения? Настоявам за уточнение с конкретика. Нали задкулисието е порокът на властта?

Кои бяха мъжете на и във властта до вчера, защото няма как задкулисието да се е пръкнало ведно с предложението да бъда избран за председател на ДАНС?  И ако съм задкулисие, с кого сме били в компания? Няма задкулисие Пеевски. Задкулисието е друго, а Пеевски е неговият признат във и с институционалната и персоналната истерия от ужас враг. Ако фактът, че съм бил на скромни по младост години, буди недоверие и подозрителност, защо никой и никога не се притесни по аналогия от невръстността за политиката на един депутат от ГЕРБ – сега също втори мандат? Той задкулисие ли е, или е индулгенция на и за задкулисието, гаранция за което е родителят му, който „се бори със задкулисието в мое лице“, т.е. с мен?”, пита Пеевски.

Той напада колегата си от ГЕРБ Александър Ненков, чийто баща е член на КС.

Може би имам и втора вина – че съм успял човек. Фактът, че моралните съдници на престъпността и олигархията са заели институционалните си трибуни срещу мен и нямат доблест да ме обвинят пряко, а ме визират иносказателно и все за процедурата ги боли, е категорично доказателство, че са автори на сценария да ме превърнат в своеобразен параван с надпис Задкулисие, зад което се крие истинското задкулисие, съставено от тях самите и техните капитали и затова се прикриват един другиго и ведно. Не ме обвиняват пряко, защото нямат и не биха могли да имат аргументи. И освен това, смея да твърдя, ме познават достатъчно добре, в смисъл – познаваме се достатъчно добре.

Силно се надявам, че българското общество, включително и най-яростно протестиращите ще проумеят простата истина, че престъпността, корупцията и олигархията в България не е възможно да се персонифицират с мен и моето име, каквито и качества и недостатъци да притежава моята личност, защото тази престъпност и корупция са от системен характер и имат история, която е отвъд пълнолетието ми. Апропо, да припомня календарно, че в годините на най-мащабната приватизация аз съм бил непълнолетен, т.е. без социални валенции. Не би могло да се каже същото за днешни управници до най-високото ниво на държавната власт, които през същите тези години са били наети консултанти на същинската олигархия, а родителите им – съратници верни и доверени на бащите на олигархията при осигуряването на първоначалния капитал за верни партийни другари – секретари на окръжни комитети или домакини на ловни станции из Делиормана за първи мъже в ЦК и Политбюро на все една партия и шофьори на топ шеф на Държавна сигурност преди 1989 година, пише още в позицията си Пеевски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
3
 
2
 
! Отговори
lili преди 10 години
v bg.ima problemi sdrave glad utscheni ne e peevski problema da e glad v bg.a gerb e vinovnija kakto i kostov toi sasdade mutrite kostov i lukanov peevski si e ofizialno isbran Deputat na dps pravilno tsche ne e schef na dans no toi si e Deputat gerb i dr.gi e strah ot peevski saschoto toi mnogo snae a i e rabotil s borisov zezo i dr.tschingeta ostavete peevski na mira stiga sablujdavaite horata s tosi peevski a potschvaite da rabotite sa bg.narod sokolov sche ni utschi ili agov koi sa te boadji
119
0
 
3
 
! Отговори
делянчо преди 10 години
Въпросът, на който и аз имам право, е кой (кои) и защо не позволиха да стана председател на ДАНС? - АМИ , МЕСТАН И СТАНИШЕВ ПРЕДЛОЖИХА В ПАРЛАМЕНТА ТВОЕТО УВОЛНЕНИЕ И ПАРЛАМЕНТА ГЛАСУВА . ПИТАЙ ТЯХ ЗАЩО ТЕ УВОЛНИХА?
118
0
 
6
 
! Отговори
дон Маркучо преди 10 години
Хм, в интерес на истината в изявлението има и верни неща (примерно пасажа с Държавна сигурност в края). Обаче много му увъртени изреченията - сигурно Местан му е помагал.Какъвто и да е - явно му сече пипето и има нюх към парите, демек "надушва къде има пари", понеже нямаше да си го гледат като писано яйце, ако нямаше. Истина е, че е имал зад гръба си правилните хора, ама то в нашата страна да се хванеш на работа и в супермаркет пак трябва да си имаш човек. Ориент, пичове, това сме си, ***...
117
0
 
7
 
! Отговори
Владимир преди 10 години
Много го очернят тоя Делян Пеевски. Също както очернят Владимир Путин.
116
2
 
6
 
! Отговори
Стиви преди 10 години
До Мистър ХРазликата е , че Фидосова е вън от чадъра , а Пеевски е върнат на бял кон. Нещо да кажеш?
115
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Питам и отговор не искам - от матряла - съдията Ненков, баща на гербав дупетат, защо е участвал в гласуването за Пеевски, при положение, че ГЕРБ, синенцето демек, е пряко заинтересовано от резултата - дали хора ще излязат по улиците, да не забравяме че именно ГЕРБ е внесъл питането. При това положение що за конституционни съдии е предложил ГЕРБ? Това не е ли скандално господа ГЕРБАДЖИИ????????????????????????? Или двойните стандарти са вашто амлоа - тия с нас не са олигарси, а щом са против нас.
114
0
 
12
 
! Отговори
Боби преди 10 години
БСП и КС обслужват интересите ЕДИНСТВЕНО на Любен Гоцев - това за тях е "народът".
113
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този преживява втория си катарзис!!!
112
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБАВИЯ СЪД върна Пеевски. Ето ви едно явно доказателство че коалицията е БСП-ГЕРБ. Другият вариант е че са го върнали по поръчка на ББ за да изкарат още хора по площадите. Ето това е национално отговорна ГЕРБЕРСКА ПОЛИТИКА. Демагогия и лъжи откакто е главен секретар та до днес и да края на света. Само *** *** вярват на демагозите. Пеевски го мрази защото е бил тормозен явно, то си личи как не може да ги диша. Мразят ги и 500000 нови безработни, защото съсипаха свободата и държавата за 4 г
111
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както може един гербав олигарх да се изкара борец срещу олигархията, така никой не може. Пеевски мини към ГЕРБ да им крепиш мнозинството и ставаш златен. Вече няма да те сочи камарилата. ГЕРБАВИ ДЕМАГОЗИПисмото на Пеевски направо убива гербавата комунярска олигархия. Не знам кой го е писал но е абсолютната истина. Едни олигарси протестират срещу опонента си.
110
4
 
24
 
! Отговори
Оставка! преди 10 години
На този неRез му трябват поне няколко дена да напише такова дълго и безсмислено изявление, а той го пуска минути след решението на конституционния съд. А сега кажете ми че решението на "съда" не е манипулирано. При това с минимални разходи - Мафията си купи точно толкова съдии колкото и трябваха.
109
21
 
14
 
! Отговори
1 преди 10 години
герберите ги тресе голям страх от Пеевски,незнам какво може да им направи,но страха на тиквата и физкултурника е безграничен,че покраѝ тях и ''ентелигентните''българи започнаха да се страхуват, и под командата на тиквата излизат на протести.
108
5
 
28
 
! Отговори
човек преди 10 години
Посочете ми едно име от ДПС,турско,българско,*** от тюрлю гювеча,което не е класически разбойник или анти българин.Така,че не е хигиенично да се коментират въобще.
107
5
 
25
 
! Отговори
МАРИ преди 10 години
Нахалството му е безкрайно.Чак се прави на жертва -некадърник без образование.Ако не е син на .....да е умрял от глад като юрист.А ние работим и внасяме данъци за да ги хрантутимА Оригарски с порцелановото лице да си спомни кой го е назначил и дасе маха най-после и той
106
3
 
13
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Фидосова - съмнителен стажПеевски - смъкнаха специалон стажа на длъжността Председател заради негоФидосова - 120 килограмаПеевсик - 96 килограмаФидосова - упражнява контрола вътре вгербПеевски - упаржнява контрола в Двойната коалиция ( КБ и ДПС)Фидосова - креатура на Цветан Цветановпеевски - креатура на Цветан Василев
105
9
 
8
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Каква е разликата между нереза Пеевски и свинята фидосова? - няма такава
104
4
 
11
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
как влизаш в ДАНС без дупск? как може медиите ти да пускат секретни неща, без да се позоваваш на източник.?А наглоот ти държане е безобразие. Ако поне беше смирен - хората щяха да са забарвили. И за Ц.Йовчев имаше съмнения, но в тази посока протестите заглъхнаха. Той се държи адекватно на фона на протестите. Ти обаеч си и нахален - не идваш на изсулшване на КС, обявяваш се за пресона "нон грата", народа ти е крив. На прага сме да те линчуваме!
103
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това ниско чело не може да напише такова сложно откъм граматика писмо. Сигурно го е консултирал граматикоразбирача Местан. А що се отнася до времената на неговото непълнолетие - да, но майка му едва ли е имала този проблем. Хайде да се не правим на невинни хлапета !!!
102
2
 
19
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
нека сме честни. Протестите не за това, че си успял. Протестите са за това че всички знаем как си станал успял човек, че да тке пробутват, за лицето на властта. нима всеки *** на 27-28 години може да извади 27 милиона и да купи 7 вестника и една печатница. Защо аз ги нямам тези пари? Откъде ги навъртя тези пари бе, момче? И как на 33 години имаш тир апартамента? как се сдоби с половин медийна империя? Защо се занижиха изискванията за длъжността председател на ДАНС?
101
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това, което видях, е, че те го избраха и той се закле. Има едно решение на Конституционния съд от 1992 г., според което клетвата е акт, който означава встъпване в длъжност. Няма значение дали е подписал заповед по-късноЕкатерина Михайлова ДСБ , дали има юрист като нея в това скапано Народно събрание .В ДСБ винаги е имало качествени хора но за съжаление елеторалния матриял е некачествен и избира *** , а после се сърди и аз не знам на кого като сам си е виновен.