БСП се измъква със закон от гафа с нивите

Новите текстове трябва да са готови до месец
Обновена: 24 окт 2013 07:15 | 24 окт 2013 07:11, Веселина Йорданова
53
БСП се измъква със закон от гафа с нивите
Снимка: БулФото-архив

Нов закон за земята, който да отговаря както на изискванията на Европа, така и на българските граждани - така от БСП ще решат гафа с нивите. Новите текстове трябва да са готови до месец, а малко преди Коледа и да се гласуват в пленарна зала, съобщава "Стандарт".

Още по темата

"За съжаление Законът за земята не регламентира ясно собствеността й и този мораториум, който гласувахме, е противоречив в нормите на Европейския съюз, но дава възможност на правителството да изготви работещи текстове", заявява зам.-председателят на парламентарната група на Коалиция за България Спас Панчев и специално отбелязва, че комисията по земеделие в парламента вече има поставена задача да подготви проект за нов закон за земята, който да даде насока какви видове парцели и колко могат да се купуват от отделно физическо лице.

"Има вероятност в новия закон да бъде вкарана и комасацията на земята, която за съжаление в годините на прехода не е решена от нито една власт", допълва още народният представител. "Ще разсеем опасенията на ЕК, че искаме да тръгнем срещу клаузите в договора за присъединяване, а така също и да успокоим хората, че няма да има разграбване на български земи", увери той.

Междувременно външният министър Кристиан Вигенин коментира, че решението на парламента дискредитира България и ще има сериозни последици. Въпреки това обаче то трябва да се изпълнява, щом такава е "суверенната воля на най-висшата институция". Вигенин предупреди, че ако утре друга страна членка реши да остави затворен за българи трудовия си пазар, той няма да може да каже: "Нямате право, ангажиментите трябва да се спазват!".

Междувременно стана ясно още, че най-висшият колективен партиен орган в ДПС ще се събере, за да обсъди "много внимателно" позицията на БСП за мораториума. Това съобщи вчера зам.-председателят на парламента и депутат от движението Христо Бисеров. По негови думи съпартийците му се отнасят много сериозно към случилото се, което и налага свикването на Централния съвет на формацията.

Бисеров допълни още, че е изненадан от подкрепата за мораториума от 59 червени депутати. Още след гласуването във вторник лидерът на партията Лютви Местан заяви, че ще търсят начин да сезират Конституционния съд. Вчера пък червени депутати коментираха, че ще се присъединят към искането за отмяна на решението на Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
3
 
! Отговори
Гражданин преди 10 години
БСП са царе на гофовете и факири щом трябва да ги оправят!За 130 дни -130 гафа! И все "ни лук яли,ни лук мирисали!" Въобразяват си,че са "чисти" като ...седемте рилски езера! Да,ама- НЕ!!! Затова колкото по-скоро се изнесът от НС - толкова по-добре! Знаем вече,че сте глухи към гласове на народа и си ходите като Бареков с клакьорите навсякъде,но не е лошо да се попрегледате и на ушен лекар-белким чуете истината - НЕ ВИ ИСКАМЕ!ОТИВАЙТЕ СИ!
44
2
 
6
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
Каква Конституция, бе Одисейчо.Ти познаваш ли я добре юрист ли си и знаеш ли колко всъщност вече се спазва тази Конституция, заради чуждопоклонници като теб, които обрекохте достойнството и суверенитета на България на унищожение.Някой спазва ли нормата от Конституцията, че българският език е официален и трябва само на него да се говори на всички обществени места.В Конституцията е записано, че земята е основно национално богатство, ама то аман от разбирачи като теб.
43
0
 
3
 
! Отговори
Z преди 10 години
До българинаИдеята Ви е най-логичното нещо, като се има предвид, че изискването е Европейско и трябва да защитава правата на Европейските граждани. В момента, обаче ни управляват анти-европейската Атака, която няма да хареса това предложение. За тях врагът е навсякъде, дори в България (е, може би само не в Русия). Другата управляваща е про-турската ДПС, които категорично ще скочат да се бият за правата на човека в планетарен мащаб, ако към правоимащите европейци не не добави и Турция.
42
0
 
4
 
! Отговори
Z преди 10 години
До БожоАбсолютно подкрепям мнението Ви, с изключение на израза "от освобождението от комунизма". Такова освобождение не се е състояло в България, все още. Дано да ни предстои и дано да е в най-, най-близко бъдеще.
41
1
 
11
 
! Отговори
Божо преди 10 години
Това Народно събрание е най-антибългарското от освобождението от комунизма !!! Комунистите затриха българското село, сега затриват БЪЛГАРИЯ !!! Без БЪЛГАРСКИ ДУХ земята е просто сбор от химически съединения !!! Комунисти , атакисти и всякакви подобни национални предатели доубиват всякаква перспектива за НАРОДА НИ !!! За червени долари !!!! Селото е традиция, селото е морал, селото е вяра,селото е труд !!!Всичко това е стъпкано от червения ботуш !!!
40
7
 
5
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Граждани на България, Парламентът взе позорно и опасно решение. Забраната върху продажбата на земеделска земя на европейски граждани превръща България в гето. Българските земеделци стават крепостни селяни на мафията. Демонстративно е отхвърлен Договорът за присъединяване на България към Европейския съюз. Партиите в Народното събрание изолират България от Европа и модерния свят. 1. Това решение на Парламента е противоконституционно. Конституционният съд трябва да го отхвърли.
39
4
 
5
 
! Отговори
Данъчен преди 10 години
Всички критикуват Атака и БСП, ами герб, те също гласуваха. Защо никой не говори за герб?!
38
1
 
10
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
Ами, дано да се изпокарат с Атака и да си отива този парламент.Това мога да си пожелая, щом БСП са пълни страхливци и се огънаха пак пред ***.
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
,,комисията по земеделие в парламента вече има поставена задача да подготви проект за нов закон за земята, който да даде насока какви видове парцели и колко могат да се купуват от отделно физическо лице." Хайде, направете го като останалите закони в БГ. Всичко да се разпродава на безценица и да не може да се търси отговорност на т. н. законотворци
36
1
 
5
 
! Отговори
vitosha преди 10 години
tt2, ти си рядко тъпо парче. От такива псевдо-националисти няма нужда тук. Нито си обработвал земя, нито си я виждал даже, защото си панелен плъх.
35
2
 
5
 
! Отговори
Демократ преди 10 години
Всяко ограничаване на договорната свобода обслужва мафията, обслужва платените клакьори на престъпниците...т.е. депутатите, и е срещу народа. Та кой селянин не иска цената на земята му да се повиши? Кой не иска да може да я продаде на когото и да реши? Тези които ми говорят за национален суверенитет, къде бяха по времето на комунизма? по времето на едноличното управление на Борисов, при подслушавенията на Цецо ухото?
34
0
 
4
 
! Отговори
huqvei преди 10 години
ако Герб и атака гласуват против, този нов закон няма как да мине, особено пък ако презито го върне
33
4
 
15
 
! Отговори
Вунд преди 10 години
България е само на българите, които ДЪРЖАТ на българското - т.е. националистите. Останалите се интересуват само от джоба си, за пари не фес, а *** ще сложат.
32
1
 
30
 
! Отговори
БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ преди 10 години
"Междувременно външният министър Кристиан Вигенин коментира, че решението на парламента дискредитира България и ще има сериозни последици"НЯМА ПО-СЕРИОЗНИ ПОСЛЕДИЦИ ОТ ТОВА ДА СИ ЧУЖД В СОБСТВЕНАТА СИ РОДИНА И ЗЕМЯТА НА КОЯТО СТЪПВАШ ДА Е СОБСТВЕНОСТ НА ТВОИТЕ 'МОДЕРНИ' ПОРОБИТЕЛИБОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ
31
3
 
17
 
! Отговори
Ох преди 10 години
До $34-ама стига с тоя ЕС,бе!Първо,след няколко години не е ясно,кой ще е останал вътре,койще е напуснал и въобще ще го има ли като институция....При положение,че повечето южниЕвропейски държави са подложени на същата ислямизация като нас и утре,белите ще се окажат малцинствена група...,за какви бъдещи переспективи на ЕС говорим въобще?
30
5
 
19
 
! Отговори
българина преди 10 години
Не мога да разбера защо е тази олелия . Просто да разрешим свободна търговия с граждани на ЕС живяли поне 10 години в страна член на ЕС и след покупката да не се променя стаута на земята за 10 години и да се забрани нейната продажба на лица извън ЕС. С тези мерки изпълняваме директивата на ЕС и блокираме всики други желаещи земевладелци от Търция,Сирия,Русия и т.н.
29
3
 
17
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
27пустеят ви мозъците помиярски - пустееща земя може да се обработи - чужда не. вавилонските договори са невалидни - никой не ме е питал съгласен ли съм.
28
3
 
32
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Другарите не знаят ли, че който не е съгласен с ДуПеСе ще бъде групово пребит и наритан? Я вижте как поддържат форма с нокаутиране на лекари.
27
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом Гражданите за Европейско Развитие на България искаха и гласуваха монолитно за удължаване срока на мораториума, като комунисти с партийно поръчение от вожда Борисов,значи че или сме будни европейски граждани или сме останали архаични комунисти и носталгици.Какво ли ще кажат умните и симпатични протестиращи и окупиращите студенти по въпроса.Има ли морална колизия и олигархични интереси в това решение и КОЙ(КОИ) ГО ПРЕДЛОЖИ, има ли съюз между ГЕРБ и Атака?Ако са будната съвест на обществото нека попитат,ако ли не,са верни поддръжници на ГЕРБ и Младеж.ГЕРБ(БКП и ДКМС) и платени клакьори.
26
2
 
40
 
! Отговори
хан Крум преди 10 години
Бисеров и Йордан Цонев продадоха България още като бяха заедно с Костов и подписаха планът Ран Ът,така че сега да слушаме престъпниците в парламента как ни убеждават какво трябва да правим просто е смешно и трагично,затова само революция и мор на такива хора като тях,и дълбоко заравяне да не миришат повече !!