Хвърлят прах в очите на хората с мораториума, смята Кунева

"Няма опашка от чужденци, които да чакат за земята ни"
24 окт 2013 10:33, Красимир Ангелов
44
Хвърлят прах в очите на хората с мораториума, смята Кунева
Снимка: БТА

Единственото, което правят депутатите с удължаването на мораториума за земята, е да хвърлят прах в очите на хората. В крайна сметка те ще се откажат сами от него, прогнозира в сутрешния блок на bTV лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева.

Тя припомни, че българският парламент е ратифицирал договора за присъединяване към ЕС, където този текст присъства.

"Влиза се в ЕС, защото на първо място искаш да ползваш общия му пазар – т.е. да има свободно движение на капитали, на хора", посочи Кунева и припомни, че с акта си народните представители първо нарушават един от членовете на Конституцията - чл. 22 - в който ясно е разписано, че българска земя никога не може да се продава на чужденци извън ЕС и Европейската икономическа общност.

Още по темата
Лидерът на Движение България на гражданите бе категорична, че към този момент няма опашка от германци, от холандци или от датчани, които да чакат да купят българската земя.

Кунева повтори, че в момента българската земя се притежава основно от инвестиционни фондове и мораториумът има за цел да обслужи единствено големите собственици.

Не физическите лица се защитават в този случай с това решение на парламента, не българските граждани, които не могат да продадат земята си, а именно тези фондове със специално предназначение, които притежават земи в България, категорична бе бившата ни еврокомисарка.

"От ниската цена на земята имат интерес тези, които могат да я купят на ниски цени, и това не са чужденците", подчерта тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
25
 
! Отговори
кунев преди 10 години
Заради един подпис на тая *** в момента България няма квота за износ на круши, които са традиционен плод за българия, в Европа.А сега същата тая ми говори че нямало опашка от чакащи за нашата земя.Ами то една земя ни остана бе др.Кунева а сега вие *** и нея искате да продадете.
14
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВаляТи опитвала ли си се да купиш земя в Германия? Айде тогава говори! Кунева показа че изпълнява чужди интереси, не на българите!
13
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Влиза се в ЕС, защото на първо място искаш да ползваш общия му пазар т.е. да има свободно движение на капитали, на хора", посочи Кунева...АЛО, КУНЕВА, ЗА КАКЪВ ОБЩ ПАЗАР ГОВОРИМ, НИЕ ОТДАВНА НЕ СМЕ КОНКУРЕНТНО СПОСОБИ СЪС СТРАНИТЕ ОТ ЕС, ЧЕ ДОРИ И СЪС СТРАНИТЕ ОТ АФРИКА. А ОТНОСНО ТОВА, ЧЕ НЯМАЛО ОПАШКА ОТ ХОЛАНДЦИ, ГЕРМАНЦИ И ДАТЧАНИ ЗА НАШИТЕ ЗЕМИ- ЕМИ ТОГАВА ЗАЩО ДА СЕ НАТИСКАМЕ ДА ИМ ГИ ПРОДАВАМЕ. ТЕ НЕ ГИ ИСКАТ, НИЕ СЪЩО НЕ ИСКАМЕ ДА ИМ ГИ ДАВАМЕ, ПРОБЛЕМА Е РЕШЕН! ДОЛНА РОДООТСЪПНИЧКА
12
3
 
21
 
! Отговори
въпрос преди 10 години
Тази червена продажница докога ще кудкудяка? Тя превърна България в най-зависимата държава в ЕС, подписваше всичко без да чете, защото или е неграмотна или е прибрала повечко парички. Въпросът ми е другарко Кунева - Пръмова от какво живеете, след като вече от няколко години нямате официални доходи?????????????????????
11
2
 
17
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Не искам да продавам г-жо Кунева на каквато и да е цена.Земята ми се обработва и получавам рента за това.Нормални европейски цени на наема на земята . Запазване на правото на собственост.А тези,които са продали ,след време да не се чудят защо ни работят от всички страни и наши чужди,защо сме ратаи на собствената си земя.
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що са влечуго трябва да си за да станеш партийна снаха след като *** са репресирали цялото ти семейство?
9
13
 
7
 
! Отговори
Чужденец преди 10 години
До БАБАТИКато е завещана от дедитети,върви да я обработваш ,а не да киснеш пред компа и да пишеш глупости!
8
5
 
21
 
! Отговори
Венелин преди 10 години
След като никой чужденец не се е засилил да купува земя, защо тогава скачаш срещу забраната? А колкото до фондовете и фирмите собственици на земя, все пак са български юридически лица и оставят някой лев за осигуровки и данъци. Чуждите граждани няма да оставят и 1 стотинка!
7
4
 
25
 
! Отговори
Ok! преди 10 години
продължавам си мисълтана мен и на всички българи какво си подписвала? Ти тогава ударно загробваше държавата ни, за да те похвалят господарите. Обрече страната ни на мизерия. Такива като теб толкова сте награбили, че нямате проблем да живеете където си поискате, а ние имаме само България.
6
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази гад няма ли да се покрие или поне да се извини на българския народ, че въобще е родена ?
5
3
 
31
 
! Отговори
Иво-000 преди 10 години
Кривоустата постоянно търси тема за PR.
4
9
 
19
 
! Отговори
БАБАТИ преди 10 години
ЗАЩО ТРЯБВА ДА СИ ДАДЕМ ТОВА КОЕТО НИ Е ЗАВЕЩАНО ОТ ДЕДИТЕ НИ - ДА СЕ НАТЕГНЕМ НА ЕС- И В СЪЩО ВРЕМЕ ДА НЯМАМЕ ПРАВО ДА ГО ЗАЩИТИМ-НИМА ДОХОДИТЕ НИ СА КАТО В ЕС. ЗАЩО ТРЯБВА ДА НИ СЕ ОБЯСНЯВА ЧЕ ВЕЧЕ СМЕ СИ ДАЛИ *** ПОД НАЕМ???
3
4
 
34
 
! Отговори
млък МА преди 10 години
кривоуста смрад, дето продаде интересите на България във всички области, скрийсе и *** в презрение.
2
5
 
30
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
ЧРЕЗ МАДАМ ЙЕС КУНЕВА-ПАРИБОВА ЕВРОПЕЙЦИТЕ, НАСИЛСТВЕНО НИ НАЛАГАТ ГЛАД, СВРЪХ-ЛИБЕРАЛИЗЪМ И НИ СМЯТАТ ЗА ***!- ВЗЕХА НИ ПАЗАРИТЕ ЗАМЪЛЧАХМЕ- ВЗЕХА НИ ЗАВОДИТЕ ЗАМЪЛЧАХМЕ- РАЗОРИХА СЕЛСКОТО НИ СТОПАНСТВО - ЗАМЪЛЧАХМЕ- ЗАТВОРИХА НИ РЕАКТОРИТЕ ЗА ЕВТИН ТОК В КОЗЛОДУЙ ЗАМЪЛЧАХМЕ- ВЗЕХА НИ 10% ОТ СПЕСТЯВАНИЯТА ЗАМЪЛЧАХМЕ- ПРОБУТВАТ НИ СКЪПИЯ ФОТО ТОК НА ЦВЕТЕЛИНА БОРИСОВА ДО КОГА ЩЕ МЪЛЧИМ???ПО-УМНИТЕ ОТ НАС КАЗВАТ : - Едно унижение, което не получи подобаващ отговор, става причина за все нови и нови унижения Роналд Рейгън!!!
1
1
 
24
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
ХА-ХА-ХА... Голяма част от спекулантите, които купуваха земя, в очакване да падне мораториумът, сега ще искат да продават, но няма да получат цената, която са платили, прогнозира Петков.КРОКОДИЛСКИ СЪЛЗИ ЗА МОШЕННИЦИ КОИТО НЕ МОГЛИ ДА ИЗМАМЯТ...Великиат Български Народ казва:- "Тръгнали да стрижат, а... се върнали остригани...".