Кунева: Реформаторите заедно на избори? Не е изключено

Партиите от блока обаче тепърва ще се допитват до членовете си
Обновена: 5 ное 2013 22:13 | 5 ное 2013 22:00, Веселина Йорданова
41
Кунева: Реформаторите заедно на избори? Не е изключено
Меглена Кунева. Снимка: архив, БулФото

Лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева не изключи съвместно явяване на избори на партиите от Реформаторския блок, като се запазят „физиономиите на партиите“. Кунева обаче подчерта пред БТА, че партиите тепърва ще се допитват до своите членове по тази тема.

Реформаторската инициатива е отвъд коалицията и не засяга само партиите, а целия обществен живот. Това е един от изводите на днешната среща между лидерите на формациите от блока, които започнаха първите официални разговори за трансфрормирането му в траен политически субект.

Още по темата
За мен Реформаторският блок винаги е бил по-скоро реформаторска платформа, отколкото непременно коалиционно обединение, отбеляза Кунева и допълни, че формулата е да има широко гражданско участие и то да бъде трансформирано в енергия за партийния живот в страната.

Според нея Реформаторският блок като инициатива трябва да продължи, а каква ще е формулата за явяване на избори е решение на всички партии в зависимост от това доколко техните членове го искат.

За мен е важно България да се промени и да дадем отговор къде искаме да бъде страната след 10 години, коментира Кунева. Тя отбеляза, че голямата цел на Реформаторския блок и на Движението е да върнат България на пътя на европейското развитие.

По думите й е много важно, че се запазва реформаторската инициатива, без формациите в нея да се явяват непременно заедно, като в същото време коалицията между партии остава като възможност. Кунева припомни, че членовете на "Движение България на гражданите" са поставили сериозни изисквания пред ръководството и тя самата действа в рамките на този мандат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: Меглена Кунева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
3
 
! Отговори
bezpartien преди 10 години
продължавам да се чудя какъв реформатор може да е кунева? бивша комунистка, предрешена като реформаторка. този филм вече сме го гледали в продължение на 23 години и не знам защо продължават да ни пускат повторения. хората вече не са толкова ***, за да им се предлага това отново.
34
0
 
2
 
! Отговори
Iva Hikova преди 10 години
Страшни панаири разиграват, все едно вече не са се договорили, че даже и за постовете, които ще си разделят. Как иначе тъмно сините биха се съгласили на сделка с червена снаха Пръмова?! Все отбор юнаци, които яко са се облажвали от властта и пак искат да лапнат кокала, ама не в имено на общи цели и идеи, а личното си благо. Тоя филм вече сме го гледали.
33
0
 
2
 
! Отговори
Hristo_Ganchev преди 10 години
Ама разбира се, че КУнева този път няма да пропусне възможността да се намърда в някоя по-голяма паритя и САКЪН вече да влезе в тоя Парламент. Комуинистическат аснаха явно не се е кротна;ла след изборите, след като не можа да се намърда в НС, а сега вече явно има сериозно желания да влиза и да облажи за пореден път от властта. А за Реф. блок какво да кажем -поредното псевдо синьо движение, което е доста закъсняло.
32
0
 
2
 
! Отговори
laura преди 10 години
Кунева слугува на интересите на олигарси и монополисти. Едни от най-големите спонсори на нейната политическа кариера за Иво Прокопиев и банкера Цеко Минев. Щом се е забъркала с тях няма как да ѝ е чиста работата.
31
1
 
2
 
! Отговори
КГБ преди 10 години
Меглена Пръмова заема високата партийна позиция до падането на комунизма, но бързо се преориентира, сменя името си става Кунева, но не сменя КОТИЛОТОси. Тя ще играе важна роля и ще заема високи служби по време на целия български преход във всички правителства, до идването на ГЕРБ на власт и неизменно под чадъра на стари партийни кадри на БСП и ДС . Сега я гласят за 5-тата колона на ДС и БКП в новия десен блок.
30
2
 
1
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 10 години
Според мен сините щяха да спечелят много повече ако се бяха обединили само СДС и ДСБ! Тази кукувица и другите там притурки към Реформаторския блок повече дърпат надолу, отколкото да вдигат доверието! Все пак ще гласувам за тях, защото програмата им е най-смислена и изпълнима! НЕ НА КОМУНИЗМА И НЕГОВИТЕ ПРОИЗВОДНИ!!!
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
KAKVI REFORMATORI BEEEE??????? KAKVO IM E REFORMATORSKOTO??????????
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наглостта им няма край!Соросоидът-студент Асен Генов ги подкрепя.
27
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази гад дава всичко мило за да влезне отново в парламента..... как може да съществуват такива амеби като това зло
26
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе спрете да я публикувате вече тая крива муцуна .Слагайте и снимки самов гръб на тая продажна брюкселска овца.
25
1
 
27
 
! Отговори
velijana преди 10 години
Вие и с дявола бихте влезли в коалиция само и само да сте на държавната ясла,ама дано този път народът ви зашлеви още по-силно и ви постави на мястото ви-в кошчето за политически отпадъци.Не се наядохте,не се напечелихте!
24
1
 
8
 
! Отговори
До Анна преди 10 години
Анче, няма как да посрамят българския род, щото и двете са еврейки. Като хубавото Наде, като Шулева...
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако още веднъж и прочета името на тая и спирам да посещавам този сайт
22
2
 
22
 
! Отговори
Aнна преди 10 години
Две Жени считам за национални предателки в българската история:1. Меглена Кунева-убиецът на българската енергетика. 2. КриСталин(к)а Георгиева-продала България за шепа евра, обслужваща ЕС-интереси, за която запазването на личното бюро в ЕС-централата е по-важно от съхраняването на изчезващата вече от картата България, както и изличаването на етническите Българи. Ей Меглено и Кристалино!!!Срам ме е от вас. Вие срамите женския и българския род.
21
1
 
26
 
! Отговори
зомби преди 10 години
*** зарадит тебе затварят АЕЦа и хората страдат и плащат скъп ток! АЕЦа имаше още 20 години живот блоковете от 1-4 а това е почти безплатна електроенергия за БЪлгарската индустрия. Ти съсипа енергетиката продажна *** и даде основата с уж енергиина липса и екологични източници на мафиотите да си прават слънчевите панели и перките дето дават 10 пъти по скъп ток. Тая е национална предателка а следва да бъде наказана !!!
20
1
 
24
 
! Отговори
Марчето преди 10 години
Тая жена колкото по-не я искат, по-се натиска. Очите й навярно са на гърба й.
19
1
 
15
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Веселино, тази флигощерица дърта к'во ми я лансирате като Майли Сайръс?Понеделник, сряда и петък - Кукунева, вторник, четвъртък и събота - Майли Сайръс! Е, ама то не се издържа вече!Уууууууууууууу!!!
18
2
 
7
 
! Отговори
USA преди 10 години
I Ti I Reformatorite na Bokluka......
17
2
 
12
 
! Отговори
ha ha преди 10 години
тая ЖАЛВА пак ли изпълзя от храстите.
16
2
 
37
 
! Отговори
lud преди 10 години
Тaзи нaглaтa подлогa излъгa бългaрския нaрод,че ЕС искa дa си зaкрием блоковете в AЕЦ-a зa дa влезем в него! Смърт,смърт зa предaтелите