Чобанов: НЗОК да няма договор с всички болници

"До февруари ще бъдат разплатени всички дейности в системата"
14
Чобанов: НЗОК да няма договор с всички болници
Снимка: Булфото, архив

НЗОК да не сключва договори с всички болници в страната.Това поиска финансовият министър Петър Чобанов в предаването „Седмицата“ по Дарик радио.

Според него най-важно е да се осигури на регионален принцип достъпът до болнична помощ.

„Здравната каса да може да сключва договори и с държавни, и с частни болници, но не с всички", коментира Чобанов.
Петър Чобанов бе категоричен, че трябва да се постави въпросът колко болници са необходими на страната ни и да погледнем към все повечето частни болници, които са се специализирали „в лекуването по скъпи пътеки".

Според Чобанов именно за частните болници трябва да се мисли за втори и трети стълб в здравното осигуряване.
„До края на януари ще бъдат разплатени всички дейности в системата на НЗОК", обеща още финансовият министър.
По думите му до края на годината ще бъде направено всичко възможно да бъдат платени всички разходи в системата на болничната помощ до септември, а останалите разплащания да бъдат направени до края на януари.
„Бюджетът на НЗОК е планиран и харчен за десет месеца", каза още Чобанов.

„Предпочитам да не се ангажирам с водеща позиция по дизайна на здравната система", каза още Петър Чобанов.
Той допълни, че в последните години здравната система е „доста ревнива" по отношение на намесата на финансовия министър, тъй като „знаем колко поразии направи Симеон Дянков".

Чобанов допълни, че до края на годината трябва да има пакет от закони, с които да се реформира здравната система. Те обаче са отговорност на здравното министерство и НЗОК.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
0
 
! Отговори
do nomer 5 преди 10 години
ne ni svetvai taka za amerika zashtoto tam niama zdravno osiguriavane a ima zdravno zastrahovane. I vtoro parite v zdravnata kasa promita tikvo sa s chasten harakter. Te sa ot biznesa I zaplati pribrani.ne sa nito biudjetni sredstva nito durjavni ili obshtinski park taka Che mnogo qsno Che chastni bolnici imat pravo na dogovori s kasata. Vuprosa e kak durjavni I obshtinski imat dostup do poveche chastni pari ot kasata otkolkoto chastnite bolnici. Durjava I obshtini da si izdurjat tehnite bolnici
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А той на какво учи студентите?Не му ли е неудобно да се появява пред тях? Много е трудно да си финансов министър след Дянков,разбираемо е,но ако Чобанов имаше малко повече ум щеше да се откаже или да отчете заслугите на предшественика си.
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чобанов, отивай да чобанстваш - демек да пасеш овце! Финансите не са за тебе брат, много си ***!
8
3
 
7
 
! Отговори
препатила майка преди 10 години
Всички болници източват здравната каса с несъществуващи диагнози и всички го знаят.Лошото е,че злоупотребяват и с децата.На детето ми му сложиха в белодробната болница в София с шеф проф.Минчев несъществуваща диагноза Астма бронхиале без да ме предупредят,че няма такава болест,а дори изписаха да пие синекод и да му направя рецептурна книжка при джипито.Не купих л-вото,заведох го на двама лекари пулмолози вече на частно,които казаха,че детето няма астма.Но нали бедните лекари взеха пътеката.
7
9
 
15
 
! Отговори
икономист преди 10 години
Ако не беше Дянков досега Държавата да е фалирала. Но това може да го каже един обективен финансист, а този Чобанов със синдром на Даун , нищо не разбира. Пази боже сляпо да прогледне.
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До реалистТочно обратното - лично с мен се случи и в Пирогов, и в Трета градска да ме изпишат, като в епикризите пишеше, че в Пирогов ми е звършена операция и присаждане на кожа, ав трета градска - че са ми направени два пъти доплерови изследвания. И в единия, и в другия случай това не беше вярно, а е записано, за да вземат пътеките. С тези пари всъщност болниците покриват разходите си за цганите, колещите се мутри и бандити, които никога нямат осигуровки.
5
12
 
5
 
! Отговори
Да ви светн преди 10 години
Герберуги, нали всички плашите, че ще напускате РБ по посока САЩ. Аз да ви светна, че там отделните болници сключват по избор договор с различни здравноосигурителни дружества! Не може да се разпределя ОБЩЕСТВЕН РЕСУРС, какъвто са събраните от нас (който плаща, де) пари за частни интереси (болници като на съпруга на "тежката артилерия" Атанасова). А Чобанов поне не е калинка и за разлика от Дянков РАЗБИРА от МАКРОикономика. Има разлика между счетоводител и макроикономист, да знаете!
4
5
 
7
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 10 години
До :-)Много си *** ти! Откъде накъде ще плащам ОТ МОИТЕ осигуровки за това, че някой е решил да се лекува в частна болница? Не си ли задаваш простичкия въпрос ЗАЩО се нароиха толкова много частни болници, а се закриват големи болници в провинцията? Частникът ти пише в пътеката несъществуваща операция и ТОЧИ касата. Да си *** гербер е ДИАГНОЗА!
3
6
 
11
 
! Отговори
:-) преди 10 години
Чобанов,То едни руснаци са го казали много точно: Ако си ***, то е завинаги.Не очаквам да разбираш колко си ***.
2
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Май е най-добре Чобанов да няма повече договор за министър на финансите. С една дума: ОСТАВКА.
1
14
 
27
 
! Отговори
ДОЛУ БСП преди 10 години
За три месеца правителството на олигархът Орешарски окрадоха здравната каса и сега в отчаяна кампания се опитват да намерят друг виновник за липсата на пари в здравеопазването.Оставка, червени престъпници!