ГЕРБ зове: Орешарски да дойде с оставката си в НС!

Бившите управляващи призоваха властта да чуе протестиращите
Обновена: 12 ное 2013 16:00 | 12 ное 2013 16:00,
112
ГЕРБ зове: Орешарски да дойде с оставката си в НС!
Снимка: Dnes.bg

Парламентарната група на ГЕРБ поиска премиерът Пламен Орешарски да дойде в парламента с оставката на правителството, за да успокои напрежението в обществото.

Томислав Дончев прочете декларация в кулоарите на парламента, а депутати от групата се наредиха със снимки на ранени протестиращи в ръце.

"Ние, народните представители от ПГ ГЕРБ, се обръщаме към депутатите от БСП, ДПС и "Атака" с призив да успокоят общественото напрежение и да предотвратят насилието, което се случва пред сградата на парламента", заяви Дончев.

Още по темата

"Прекратете погазването на демокрацията, не погазвайте границата, отвъд която има само хаос и омраза. Свободата на изразяване на мнението е гарантирана от Конституцията. Длъжни сме да пазим Конституцията и гражданските свободи", настоя той.

По негови думи пред парламента протестират български граждани и депутатите трябва да чуят техните искания.

"Нека ги чуем. На карта е поставена съдбата на българската демокрация, достойнството на гражданите и вярата на нашите деца в тях", заяви още депутатът.

Според ГЕРБ народните представители трябва да успокоят напрежението и да покажат, че носят отговорност пред избирателите си.

"Длъжни сме да покажем, че сме в състояние да носим тази отговорност. Призовавам всички от управляващото коалиция да намерят смелост и да покажат, че интересите на нацията са над тесните партийни интереси", каза още Дончев.

"Призовавам премиерът Пламен Орешарски да дойде в парламента с оставка на правителството. Нека всички народни представите сме готови да сторим същото. Днес това е единственияТ път към мир и успокояване на ситуацията", категоричен бе той.

В заключение депутатът от ГЕРБ призова полицаите да се държат с протестиращите като с децата си, а самите демонстранти да не се се подДават на провокации.

По-рано днес в коментар за случващото се пред парламента бившият премиер Бойко Борисов написа във Facebook: "За да няма капка кръв на асфалта, аз си подадох оставката. Не знам какъв е този морал, какво е това дебелоочие да биеш децата и да продължаваш да стоиш на власт".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
20
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Томислав Дончев прочете декларация в кулоарите на парламента, а депутати от групата се наредиха със снимки на ранени протестиращи в ръце."Снимките предполагам са дело на фотограф, нает да снима протестиращите гербери...пардон, студенти. Тези, които изядоха палките трябва да получат екстра бонуси.
3
15
 
41
 
! Отговори
Drunderski преди 10 години
Ей от бивши кръвопийци не искаме помощ за сваляне на настоящи! Отбор Тиква да престане да се опитва да яхне протеста, защото могат да си го отнесат по един или друг начин! Престанете на експлоатирате децата ни!
2
54
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да я подава! Балгария има нужда Бойко Борисов. Точно сега!
1
13
 
47
 
! Отговори
ТИКВАТА преди 10 години
В ЗАТВОРА! ВЕДНАГА!