Партиите не дадоха и лев от държавната си субсидия

Намаляването им би било популизъм, обясни касиерът на БСП
28 ное 2013 07:36, Петя Славова
74
Партиите не дадоха и лев от държавната си субсидия
Снимка: Булфото

"Партиите не отстъпиха нито лев от държавната си субсидия", акцентира "Сега". На фона на острото политическо противопоставяне в страната партиите - управляващи и опозиция, постигнаха пълно единодушие по една тема - запазването на размера на държавната им субсидия. Въпреки поетия от БСП ангажимент бюджетната комисия снощи запази парите на партиите на сегашното им ниво при второто четене на бюджета за следващата година. За 2014 г. те ще получат почти 39 милиона лева.

"Популизъм е да се режат парите на партиите", е озаглавено интервюто в "Труд" с касиера на БСП Емил Костадинов. Той припомня, че още в предприсъединителния период към ЕС на страната бе препоръчано в Закона за политическите партии да бъдат създадени норми за антикорупционни практики. Една от препоръките е да бъде осигурена държавна субсидия за политическите партии, за да не попадат те в зависимост от олигархични кръгове или икономически и корупционни влияния. "Размерът на субсидията е нормален и дава възможност на политическите партии да изпълняват нормално дейността си. Аз твърдя убедено, че всяко посягане на субсидията категорично ще тласне партиите в посока на търсене на компенсации. Част от политиците лесно се изкушават да говорят и действат популистки и да предлагат решения, които изглеждат лесни за изпълнение", посочва Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
28
 
! Отговори
DW преди 10 години
Размерът на субсидията е нормален и дава възможност на политическите партии да изпълняват нормално дейността си. Аз твърдя убедено, че всяко посягане на субсидията категорично ще тласне партиите в посока на търсене на компенсации. M ДА ПРЕСТЪПНИЦИ ХРАНЕЩИ СЕ ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ.............240 ОГЪЗНИКА И КОХОРТА ОТ ЛАКЕЙ СЕ ГРИЖАТ ДА НЕ СТАВАТ НОРМАЛНИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ
24
7
 
15
 
! Отговори
срам преди 10 години
Така като гледам ГЕРБ най-малко са управлявали последните 20 г., а се опитват да ни внушат, че те били разсипали държавата, сякаш преди тях бяхме цъфнали и вързали и минималната не беше 240лв. Срамота, за които не гласуват, нахлуят Доган се оказа прав. Явно той разпределя баницата и продължава.
23
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредното не изпълнено обещание на чер.вените бо.клуци!
22
0
 
36
 
! Отговори
777 преди 10 години
не ги е срам, да бяха дали 50% за болните деца
21
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Партиите не си дават субсидиите? Каква новина. Ами представете си, че си давам милиони от държавния бюджет и да се откажа доброволно от тази екстра? Така и с политиците ни. Те си гласуват милиончетата и те да ги орежат или премахнат? Стига мечти. Тези ще се откажат, като преди това им спретнем нов 9 септември и народен съд.
20
0
 
37
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 10 години
Намаляването на субсидиите е популизъм, а мизерията и бедността реалност. Тези политици не се грижат за народа и нямат право на издръжка. Омразни ***, всички в затвора.
19
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предложението беше на Атака, БСП и ДПС гласуваха против, ГЕРБ се въздържаха.
18
0
 
3
 
! Отговори
Дон Кольо преди 10 години
До Рали1Наглеци, но все пак аз апелирам за промяна на член 63 от КРБ!!!
17
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП-ДПС-и ГЕРБ голям цинизъм е да отказвате да си намалите субсидийте - за вас най важното е да сте във ВЛАСТА което означава много пари охолен живот движими инедвижими имущества горещи мацки имного други развлечения ис цялото си нахалство ни убеждавате да гласуваме за това -вървете на майната си
16
1
 
20
 
! Отговори
критик преди 10 години
Неко този "титан на мисълта", който е направил изказването да отиде в една онкология и да го каже на хората. Тогава ще разбере, ама надали, защото позволяваме, защото като народ сме много зле. Чакаме на ранобудни, спящи или не знам какви. Неведнъж съм бил пред НС - не съм за ГЕРБ, никой не ми плаща - просто не желая детето ми да живее в днешна България.
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По добре ще да се забранят партиите.Народа ще му е по леко.Нямат наяждане тия партии.Да се избират само личности доказани за народното събрание.Които мислят и работят за народа.Къде сте Ботев,Левски и всички родолюбци да видите лакомите ни политици.Само за гъзетата си работят.
14
0
 
29
 
! Отговори
Дръндер преди 10 години
Мама ви, мама ви мама ви д..... Всички сте от един дол дренки популисти, комунисти и гадни ***...си и к...ви! Визирам всички в парламента-ГЕРБ,БСП,ДПС,АТАКА! После ми обяснявайте колко бил различен Борисов или Станишев! Всички вън от политиката!
13
0
 
21
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Е как ще дадат, нали заради това са в политиката !
12
0
 
22
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Да започнем оттам-нужни ли са толкова партии и толкова депутати на все по-оредяващата ни държава ?Защо големи и добре уредени държави дават значително по-малки субсидии на партиите ?Въпреки осигурената субсидия,дали са ни независими от кръгове политиците ?
11
3
 
24
 
! Отговори
aha преди 10 години
Недей гласува. *** ще гласуват вместо тебе. После ходи по протести пак.
10
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма да гласувам за нито една от партиите,които са в политиката от 24г. насам. Какъвто и театър да играят пред нас, всички задружно ни ограбват.
9
5
 
21
 
! Отговори
Валери преди 10 години
Интересно дали "ранобудните" протестиращи ще скочат срещу тази наглост или ше си замълчат послушно? Аз педполагам, че ще си замълчат, но ще се радвам ако не съм прав.
8
0
 
19
 
! Отговори
данъкоплатец преди 10 години
ееееееееее как да оставят тази хранилка?
7
0
 
6
 
! Отговори
tihomir преди 10 години
nali se se6tate, 4e ne e lyd toq deto qde kokala, a tozi koito my go dava...
6
0
 
29
 
! Отговори
ККК преди 10 години
Това си е безочливо ограбване на българския народ. Чудя се, когато останат само *** и безработни в България, кой ще им плаща заплатките на тези ***?