Партиите не дадоха и лев от държавната си субсидия

Намаляването им би било популизъм, обясни касиерът на БСП
28 ное 2013 07:36, Петя Славова
74
Партиите не дадоха и лев от държавната си субсидия
Снимка: Булфото

"Партиите не отстъпиха нито лев от държавната си субсидия", акцентира "Сега". На фона на острото политическо противопоставяне в страната партиите - управляващи и опозиция, постигнаха пълно единодушие по една тема - запазването на размера на държавната им субсидия. Въпреки поетия от БСП ангажимент бюджетната комисия снощи запази парите на партиите на сегашното им ниво при второто четене на бюджета за следващата година. За 2014 г. те ще получат почти 39 милиона лева.

"Популизъм е да се режат парите на партиите", е озаглавено интервюто в "Труд" с касиера на БСП Емил Костадинов. Той припомня, че още в предприсъединителния период към ЕС на страната бе препоръчано в Закона за политическите партии да бъдат създадени норми за антикорупционни практики. Една от препоръките е да бъде осигурена държавна субсидия за политическите партии, за да не попадат те в зависимост от олигархични кръгове или икономически и корупционни влияния. "Размерът на субсидията е нормален и дава възможност на политическите партии да изпълняват нормално дейността си. Аз твърдя убедено, че всяко посягане на субсидията категорично ще тласне партиите в посока на търсене на компенсации. Част от политиците лесно се изкушават да говорят и действат популистки и да предлагат решения, които изглеждат лесни за изпълнение", посочва Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
2
 
! Отговори
yasensl преди 10 години
do 1Зле си с математиката по скоро 50 стотинки на калпак.
4
1
 
4
 
! Отговори
tihomir преди 10 години
i sega ve4e ako ne se vdignete na bynt neznam koga... palnete im gy6ite, a vie mizeryvaite.
3
0
 
39
 
! Отговори
Някой преди 10 години
Макар, че след един месец се изнасям от Бг немога да ги трая тия ***. Толкова ли не могат да се намерят свестни хора да ни оправляват, срамота.
2
0
 
46
 
! Отговори
Възмутен преди 10 години
Опитай да вземеш кокала от кучето !........... Надявай се то толкова да е преситено че само да ти го даде ............. мечти , мечти ...........
1
1
 
54
 
! Отговори
дедо Петко преди 10 години
Ако тези партиини пари ги даваха на пенсионерите.....щеше да взима всеки по 100лв отгоре.Няма партии в България има само две класи политици и всички останали