Партиите не дадоха и лев от държавната си субсидия

Намаляването им би било популизъм, обясни касиерът на БСП
28 ное 2013 07:36, Петя Славова
74
Партиите не дадоха и лев от държавната си субсидия
Снимка: Булфото

"Партиите не отстъпиха нито лев от държавната си субсидия", акцентира "Сега". На фона на острото политическо противопоставяне в страната партиите - управляващи и опозиция, постигнаха пълно единодушие по една тема - запазването на размера на държавната им субсидия. Въпреки поетия от БСП ангажимент бюджетната комисия снощи запази парите на партиите на сегашното им ниво при второто четене на бюджета за следващата година. За 2014 г. те ще получат почти 39 милиона лева.

"Популизъм е да се режат парите на партиите", е озаглавено интервюто в "Труд" с касиера на БСП Емил Костадинов. Той припомня, че още в предприсъединителния период към ЕС на страната бе препоръчано в Закона за политическите партии да бъдат създадени норми за антикорупционни практики. Една от препоръките е да бъде осигурена държавна субсидия за политическите партии, за да не попадат те в зависимост от олигархични кръгове или икономически и корупционни влияния. "Размерът на субсидията е нормален и дава възможност на политическите партии да изпълняват нормално дейността си. Аз твърдя убедено, че всяко посягане на субсидията категорично ще тласне партиите в посока на търсене на компенсации. Част от политиците лесно се изкушават да говорят и действат популистки и да предлагат решения, които изглеждат лесни за изпълнение", посочва Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
40
 
! Отговори
миахил преди 10 години
поредна демонстрация на нов морал в политиката! хахахахааха
44
1
 
37
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
всяко посягане на субсидията категорично ще тласне партиите в посока на търсене на компенсацииТова не може да стане, ако се забрани финансирането им от частни лица или икономически групировки, с изключение на членския внос.
43
0
 
40
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 10 години
За всяко идиотско деяние има идиотско оправдание. Борбата за кокъла е безкомпромисна. Корупцията е в мозъка на костите и в костите на мозъка на тази окаяна държава.
42
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Загубеняците от АТАКА предизборно лъгаха че ще махат субсидиите , а сега не знаят за какво става въпрос ! Махнат ли субсидиите, няма как Станишев да превежда парички на Сидеров .
41
0
 
36
 
! Отговори
ръжци преди 10 години
Емил Костадинов ясно показа,че няма нагласа на БСП да се редуцират субсидиите Един път захапан,кокала трудно ще бъде пуснат,а приказките колко сме съпричастни с хорската бедност и как ще бъдем солидарни с лишенията за гражданите си останаха предизборен прах Всички са алчни ,нагли и крадливи лъжци.Нали БСП обещаваше при приемане на бюджета да намали субсидиите,е не стана ,ще ни доят докато сме живи
40
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ще успеят да ни изгонят !!!!
39
0
 
41
 
! Отговори
иванов преди 10 години
"СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА"--- като разбраха,че може да им пипнат партийните парички и скочиха в един глас хихихихихи.Долни крадливи,мързеливи лицемери.На мястото на великия надпис трябва да пише "картелите правят силата"240 крадливи ***,които сами си ги сложихме там и узаконихме тяхната масова кражба.Трябва да бъдат обвинени за масов опит за убийство по особено мъчителен опит на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД в условия на опасен рецидив а не да поучават държавни субсидии.
38
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еми така е, щото вместо 8 месеца да викате: оставка, смяна на системата, смърт на комунизма и пр., трябваше да се поставят конкретни искания. Тия радикални общи приказки са им най-удобни на депутатите.
37
0
 
8
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
41, Те тия не хапят ръката, която го храни !
36
0
 
27
 
! Отговори
info. преди 10 години
Мафията в БГ е създадена от червената машина,и е създадена с цел да пълни партийните каси на всички партии(със така наречените дарения).Изпрана държавна пара дадена преди това от политическата хунта.Партиите в БГ са създадени с цел прибирането на държавната пара и даването и на мафиотските структури с цел изпиране.Всичката *** в парламента трябва да се измете,това е.
35
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Платените партиини драскачи нещо замълчаха.Къде сте бе,мишки?Как ще подкрепите сега вашите господари?Време е и бай Иван да си отваря очите като гласува на избори.Бай Иване,БСП=ГЕРБ.
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Estestveno, vse edno vie da si glasuvate namalqne za zaplatite. Posle kato doidat izbori nali trqbva da vi kypqt dushite.
33
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До срамняма ГЕРБ,БСП и ДПС всичко е един голям СРАМ,а това че партия ще ни оправи без смяна в системата - илюзия.
32
0
 
32
 
! Отговори
Силвия Иванова преди 10 години
Поне по един въпрос партиите са единодушни.
31
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Последното доказателство, че всички партии са ЕДНАКВИ! Пък как се наричат е все едно!
30
0
 
9
 
! Отговори
stanick преди 10 години
Ami parite si ne davat,ne promenyat izborniya zakon v chasta(***,8mi klas emigranti po edna ili dryga prichina otsednalost v poslednite 6 meseca)A yshkim se YADAT pomejdy si
29
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се спрат напълно! Аз съм апартиен и не желая с парите ми да се хрантутят разни партийски, които само симулират дейност!
28
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП,ДПС и ГЕРБ.С кои очи гласувате за тях???
27
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всеки път като стане дума да се пипнат по някакъв начин доходите на депутатите, субсидиите или други финансови източници се казва едно и също "това ще е популизъм", "не става дума за много пари" и никога тия пари не се пипат. Алчни лицемери!
26
0
 
39
 
! Отговори
usa преди 10 години
Ей,тея гадове нямат насищане,голяма лакомия ,голямо лапане!