Манолова: Опозицията е виновна за "трудния" кворум

Всички липсващи от БСП били с уважителни причини
Обновена: 29 ное 2013 10:33 | 29 ное 2013 10:33,
124
Манолова: Опозицията е виновна за "трудния" кворум
Мая Манолова. Снимка: Булфото

Зам.-председателят на парламента Мая Манолова отново разкритикува поведението на опозицията и днешния опит на ГЕРБ да провалят пленарно заседание.

Опозицията беше в НС от рано сутринта, но не влезе в пленарната зала, докато не се събра кворум. Първа точка в днешното заседание е Законът за здравето, който ГЕРБ държаха да бъде разгледан и дискутиран. По желание на Десислава Атанасова в пленарната зала дойде и министърът на здравеопазването Таня Андреева.

Манолова: Опозицията е виновна за "трудния" кворум
„Днес самите те се поставиха в смешна ситуация с това, че не бяха в залата. Губят времето на министъра, губят парламентарно време. Толкова по-жалко за тях“, отсече Манолова.

Зам.-председателят на НС категорично отхвърли мнението на опозицията, че управляващите трябва да си правят кворума.

"Българските граждани са достатъчно интелигентни, за да разбират, че когато един човек има работно време, просто в 9.00 часа трябва да бъдат на работното си място. Правилата, които важат за всеки нормален българин, единствено и само не важат за парламентарната група на ГЕРБ. Те могат да идват на работа, могат да не идват, могат да закъсняват. Никой работодател не би търпял подобен работник“, каза Манолова.

Тя не намери вина в нейната парламентарна група за закъснялото заседание.

"Всички от КБ имат уважителни причини. Проверили сме ги човек по човек. Тези, които трябва да се обясняват, са депутатите от ГЕРБ.“, каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
11
 
! Отговори
Утайката преди 10 години
Само като е пиян Веждито може да я задоволи тази.Аз се отказвам.
54
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На тая п***** все някой друг и е виновен. Нали управляващите са за това да си управляват. Те ако не могат да съберат кворум да подават ОСТАВКА и да си ходят.
53
1
 
6
 
! Отговори
РАД преди 10 години
До Dedovia 66Явно и да смяташ се затрудняваш :)Е,добре. В началото на мандата на ГЕРБ резервът е около 8 млрд.лв. Финансовият министър тогава решава да извади 2 млрд., за да покрие задълженията към бизнеса,защото иначе трябва да тегли заем.След това се деблокират още 1 млрд., за да се осигури гласуваното увеличение на пенсии. 8 - 2 - 1 = 5 млрд.лв.В края на мандата на ГЕРБ резервът е около 5,4 млрд., а задълженията към фирми са около 350 млн. Това е сухата математика :)
52
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На червената кокошка все някой и е виновен, много е незадоволена. А червената партия не е виновна за нищо , те само така си крадат. Виновен е някой , ако им пречи.
51
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДОСЪРБИЛИЯ ГЪДЕЛИЧНИКА И ПАК ОПОЗИЦИЯТА И ВИНОВНА ,ТАКИВА *** КАТО ТАЯ ДА КРАК ДА ГИ ИЗБИЯТ НИКАК НЯМА ДА СГРЕШАТ
50
3
 
0
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
До РАДТова не е отговор на въпроса ми. Отделно от това, размерът на пенсиите не става с решение на която и да било коалиция, а със закон.За други данни те питах, не си измисляй.
49
1
 
7
 
! Отговори
РАД преди 10 години
До Dedovia - 56С удоволствие ще дам данни и аргументи.Впрочем те са достъпни за всеки, който може да чете :)И така:Между август 2008 и април 2009 Орешарски като фин.министър при Станишев харчи 4 млрд.от резерва без обяснения! Резервът пада от 12 млрд. на 8 млрд.На последното си заседание Тройната коалиция тогава гласува 1 увеличение на пенсиите с около 1 млрд. Това остава за следващото правителство.По същото време задълженията на държавта към бизнеса са 2,2 млрд.Хайде сега смятай!
48
1
 
6
 
! Отговори
ТАКА Е ,БЕ.....ХА,ХА преди 10 години
НА *** ИМ ТРЕБВА "УДОБНА И СЕРВИЛНА ОПОЗИЦИЯ"....ЗА ДА СИ РАЗИГРАВАТ ДАЛАВЕРИТЕ ,КАКТО ИМ Е КЕФ!!!!"ОПОЗИЦИЯ" от ХОРА МЕРАКЛИИ ЗА ВЛАСТ....ОТ 3-4 ЕШАЛОН ПА ПАРТИЯТА --КАТО КОСТОВ, КАРАКАЧАНОВ , СОФИЯНСКИ ,СИДЕР ИБРИКОВ , И ДРУГИ ОТБОР -ЧЕРВЕНИ РУСКИ ДУПЕДАВЦИ!!!ТЕ И НА ИЗБОРИ НЯМА ДА ОТИДАТ--АКО НЕ СИ НАМЕРЯТ ТАКАВА ОПОЗИЦИЯ!ЗА СЕГА , НАЙ-ВЕРОЯТНИТЕ СА ПРЪМОВИЦА, БАРАК -КАВАЛСКИ, И ИЗМЕКЯРИТЕ ОТ РАЗНИ "граждански платени движения" НА СЛАВИ БИНЕВ!
47
1
 
8
 
! Отговори
бесепедерунгел преди 10 години
Червените пак изтупват брашняния чувал-колата я вдигнаха с 10 ст.,цигарите с 10 ст.,хляба и той с 10!Следват тока,бензина и каквото се сетите!Тихо и кротко без много шум!Да ви е сладко,"борци за равенство и братство" на идеята "вечната и святата"!Пфу!!!
46
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до52Щом хунтата мачка бизнеса, защо резултатите за октомври са по-добри в сравнение същия месец на миналата година? Ще кажеш-кризата отминава. Естествено тя има име, и то е герб!
45
2
 
0
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
До тихaта_стъпкаНеее, тия са някви дребни риби ... за едрите ти говоря.
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мичето знае: На калпавия .........Вълната му пречи!
43
0
 
23
 
! Отговори
интернет лумпен преди 10 години
Червените вампири никога за нищо не са виновни, разбира се.ОСТАВКА!
42
11
 
2
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
До РАДМи то мутрите като опразниха резерва, нали трябва някой да го напълни?Ще дадеш ли компетентно мнение за данните на резерва в началото на правителството на ГЕРБ и към края му, както и данни за външния дълг на страната към същите две дати. Това ще подчертае идеята ти и ще внесе допълнителна яснота на това което си написал.
41
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами милиарда евро, който герб взе в началото на годината, кой ще го изплаща? След като беше взет за разплащане със земеделските стопани.Когато Европа върна 800 милиона, те отидохта във фискалния резерв, а не за погасяването на заема, който ни виси. А от заема на ***, го усети бизнеса- Над 5000 фирми получиха около милиард лева, които герб им дължеше. Какво се правите на умрели лисици, пред реалностите! Ние не сме *** ранобудници! Чакам отговор- най-лесно е с минусите!
40
0
 
9
 
! Отговори
РАД преди 10 години
До 41Нещо сметките ти са сбъркани друже!Първо, заемът,който изтегли ГЕРБ за земеделието,беше върнат точно с парите от ЕС и това много лесно може да се провери и докаже!Второ-заемът,който изтеглиха другарите в размер на 1 млрд. беше разпределен така: 200 млн. "за бизнеса" и 800 млн.в резерва. Именно сегашните "управляващи" сложиха почти целия заем на безлихвено пазене в БНБ,откъдето да го харчат по всяко време без да минава през парламента!Това "неранобудни" като теб едва ли го разбират!
39
1
 
0
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
До rаdioprestilkаМноу ясно. Аз не се крия.
38
0
 
16
 
! Отговори
гражданин преди 10 години
Абе, манолова, изгонихте децата ни от БЪЛГАРИЯ. Рядко го ползвам като израз, ама - ГОСПОД ДА ви НАКАЖЕ. За мене сте хора с малка буква и не заслужавате капчица уважение ти и партийната ви клика. Като сте толкова принципни за работно време защо не работите по кодекса на труда с 20 дни годишен отпуск - аз като твой работодател ТЕ УВОЛНЯВАМ понеже си в нарушение, почивате с месеци - то не бяха Великденси ваканции, коледни, летни и т.н.
37
1
 
16
 
! Отговори
РБ преди 10 години
Поради невъзможността да се изпълнят ОБЕЩАНИЯТА ,на ДПС/БСП ,започнаха и ---ОПРАВДАНИЯТА .ОСТАВКА ,ДРУГАРИ ,ОТ ---ДПС/БСП,АТАКА !
36
5
 
1
 
! Отговори
До ВАНОВ преди 10 години
Прав си другарю, но наблегни повече на : "шопско". Само така, ние гадните шопи, дето ни храните за нищо не ставаме, все сме ***. Много ти завиждам на китното селце където си израстнал и пасеш козичките, а кокошчиците на двора щъпуркат и ти псуваш шопа че ти яде от яйчицата. Много си прав, ама вземи си прибери челядта от шопско, че много *** Фърят тука бре. Пък ний шопите, все ще сколасаме да си вземем по едни полски яйца, щот ти не ни храниш *** от години. ***!!!