Магистратът Румен Ненков притеснен, че КС е зависим

"Това е една система от персонални и всякакви други връзки"
23 дек 2013 10:40,
29
Магистратът Румен Ненков притеснен, че КС е зависим
Румен Ненков. Снимка: архив, Булфото

Има причини за тревога, че Конституционния съд е зависим, при взимането на решения, обяви пред Нова тв членът на КС - Румен Ненков.

Причината за коментара му беше последното решение -  Делян Пеевски да остане на депутатския пост.

Още по темата

"Това е една система от персонални и всякакви други връзки. Моята съвест ме кара да говоря, защото чувствам, че има нещо гнило", каза той.

Помолен да посочи, кое е това "гнило", магистратът отвърна: "Първо трябваше да пометем собствения си двор. Работата на Конституционния съд не е безконтролна, тя трябва да бъде ясна и публична".

По думите му в момента има дела в Конституционния съд, които отлежават с месеци и години.

"Въпросът е защитаваме ли някакви принципи или на базата на някакви пристрастия или лични връзки и познанства ние създаваме комфорт на управляващите", коментира Ненков.

Той даде няколко такива примера, касаещи искане за тълкуване на достъпа до правосъдие и случаите, в които той може да бъде ограничаван.

Според него ако Конституционният съд не е твърд по отношение на президента и Народното събрание, ако не е част от ограничителната система, която не допуска произвол, неговото съществуване би било безсмислено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
1
 
! Отговори
гейБЕР; преди 10 години
Този сега реве, синът му е депутат от герберасите вече 2 мандата, защо мълча преди 1 год. Какво означава гербер- НАГЪЛ, КРАДЛИВ , И РЕВЛИВ
23
3
 
1
 
! Отговори
kostur преди 10 години
ПРАВ Е --КС И ПРОКУРАТУРАТА , НАЧЕЛО С ---ЦАЦАРОВ И ОСОБЕНО НЕГОВИЯ ЗАМЕСТНИК ,,,СА ЯВНО ЗАВИСИМИ...А ЗНАЕМ ОТ КОЙ--БЕЗБРОЙНИТЕ АГЕНТИ НА ДС , ВНЕДРЕНИ КАТО КЬРТИЦИ В АДМИНИСТРАЦИЯТА , В СЛУЖБИТЕ....А ДОГАН СИ ИМА МНОГО , МНОГО ПАРИ И СОБСТВЕНА АГЕНТУРНА МРЕЖА---БЬЛГАРСКИ ДОН КОРЛЕОНЕ...БАРЕКОВ Е НЕГОВО МОМЧЕ ЗА МОКРИ ПОРЬЧКИ....А ТРАКТОРА---ДАЛИ БЕЗДЕЙСТВА....НО...ИДВАТ ПРАЗНИЦИ----ВСИЧКО ДОБРО...И С ОПТИМИЗЬМ
22
1
 
8
 
! Отговори
Grom преди 10 години
Рибата се вмирисва откъм главата! А в България вони не на гнило, а на изгнило. И не само в Конституционния съд, а в съдебната система като цяло!
21
4
 
11
 
! Отговори
Тошко преди 10 години
Не само КС! Цялата ПРОКУРАТУРА, съдебната система е обвзета от САРАФОВЩИНА и ЦАЦАРОВЩИНА! ПОЗОР!
20
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този Румен Ненков и съвест.Пълен продажник и лапач.Нагъл,много нагъл тип.Отвратителен.
19
6
 
11
 
! Отговори
111 преди 10 години
И най зависимия е самия той защото трябва да угажда хем на сина си депутат от герб хем на босовете на герб дето го сложиха там..Като си толкова принципен пък и правист незнаеш ли как човек избягва обстановка и колеги които според него са нечестни???Ами напусни бе човек или гушката иска ли иска..
18
5
 
9
 
! Отговори
kapo преди 10 години
До vesko02В развита демокрация, тоя щеше да си е подал оставката отдавна...да не говорим, че има конфликт на интереси - синът му е дупетат на ***...
17
9
 
15
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
Типичен пример на крадеца вика дръжте крадеца. Еми ти от вчера ли си в тая система бе? И като е гнила какво си направил, че да я подобриш? А ти самият не си ли прогнил?
16
7
 
15
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
В развита демокрация ,такова изявление ще обърне всичко наопаки.
15
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Човекът е прав ! И спрете с вашите опорни точки . Да напусне нали ? Да останете само вие да щавите народа ! Комунистическата ви наглост няма край! Спрете да го хулите вместо да го похвалите ,че има смелост да излезе и каже в прав текст това ,което целият народ ви повтаря,че съдебната власт е зависима от комунистическите акули.
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименКакво значи никой не си позволява. Комунистически забрани.Това ли ви е демократизма другари ?
13
9
 
16
 
! Отговори
Възмутен. преди 10 години
Не само КС е зависим ,а цялата съдебна с/*** е зависима от БСПи ДПС мафия и слугуват на нея.
12
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-н Ненков,наистина има нещо гнило в КС. Загниването идва от факта,че твоя син е депутат в НС от групата на ГЕРБ,ти си съдия в КС , но няма как да повлияеш на останалите твои колеги да следват указанията на Борисов и Цветанов.Достойно и морално ще бъде ако ти,един уважаван в миналото съдия , напуснеш КС. Защо не го направиш,а правиш политически изявления по медийте,нещо,което нито един твой колега,включително и от предишните състави не си е познволявал ?
11
4
 
16
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
Ами щом смята, че КС е зависим и не може да го промени защо не си подава оставката??
10
3
 
16
 
! Отговори
az- преди 10 години
До ИСТСъдебната система беше болна. Вече е смръдлив труп, който овонява всичко наоколо
9
4
 
4
 
! Отговори
Мишо преди 10 години
96 /деветдесет и шест/ години стигат.
8
5
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Този КС заедно с Конституцията са доказано вредни.Те са като воденични камъни за държавата.Резултата от тях след 24 год., е най-бедна държава в ЕС и най-бълзо изчезваща нация в Света. Каква по-ясна атестация от това!
7
5
 
14
 
! Отговори
az- преди 10 години
Конст. съд се превърна в поредния ненужен съд и пристан за хрантутници преди пенсия.С последните си решения доказа, че е просто ненужен и безсмислен. И не е само решението по делото Пеевки. Много станаха
6
5
 
13
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
B KC ИMA MHOГO ГHИЛO .. !? B KC BCИЧKO E ГHИЛO .
5
4
 
20
 
! Отговори
ИСТ преди 10 години
Като поставен над закона конституциония съд си позволява противоконтитуциони решения,Цялата съдебна система е тежко болна и от там тръгват провалите в държавата, Видяхме как един тарикат купува и продава висши съдии, как затворите са пълни с кокошкари а тези които ограбиха държавата назначават депутати и правителства,